Ετικέτες

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Στημένες υποθέσεις από ΜΙΤ



ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 21 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Στημένες υποθέσεις από ΜΙΤ

Συνέλαβαν Ε/κ στρατιώτη για κλοπή - Του ζήτησαν να γίνει κατάσκοπος  
ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΣΤΥΛΙΑΝΟΥ
Φωτογραφία
Τον τρόπο δράσης του κλιμακίου των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, γνωστή ως Μ.Ι.Τ. που εδρεύει στα κατεχόμενα, αναλύει σε τρισέλιδο εμπιστευτικό έγγραφο - διαταγή του προς τους Διοικητές και Διευθυντές Υπηρεσιών της Ε.Φ. ο Αρχηγός του στρατού, Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης. Με γραπτή διαταγή του ημερ. 7 Οκτωβρίου 2011, που αποκαλύπτει σήμερα ο «Φ», καλεί το προσωπικό της Ε.Φ. (πολιτικό και στρατιωτικό) να μη μεταβαίνει στα κατεχόμενα, υποδεικνύοντας πως κινδυνεύουν άμεσα να βρεθούν στα χέρια πρακτόρων της ΜΙΤ που καραδοκούν.
Με τον Αρχηγό να αποκαλύπτει πως Τούρκοι πράκτορες πολύ πρόσφατα έστησαν υπόθεση κλοπής σε βάρος στρατιώτη που μετέβη στα κατεχόμενα για ψώνια και στο τέλος, αφού τον ανέκριναν, του πρότειναν να γίνει πράκτορας της ΜΙΤ έναντι πλουσιοπάροχων οικονομικών ανταλλαγμάτων. Το συγκεκριμένο γεγονός δεν είναι όμως και το μοναδικό. Όπως αποκαλύπτει στη διαταγή του ο Αρχηγός της Ε.Φ.: «(…)

Η Διεύθυνση Πληροφοριών σε συνεργασία με άλλα συναρμόδια με την ασφάλεια και την αντικατασκοπία τμήματα, κατέγραψε αποδεδειγμένα αρκετά περιστατικά τέτοιας μορφής». Μάλιστα, ο Αρχηγός, με τη διαταγή του, ζητά από τα μόνιμα στελέχη της Ε.Φ. να εμποδίζουν τη μετάβαση μελών των οικογενειών τους στα κατεχόμενα, επισημαίνοντας πως σε περίπτωση που δεν τα καταφέρουν, να ειδοποιούν αμέσως το ΓΕΕΦ.


Η σύζυγος του Διοικητή
Αιτία για να αποσταλεί η εν λόγω διαταγή του Αρχηγού της Ε.Φ. αποτέλεσε, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ένα πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα σε οδόφραγμα στις ελεύθερες περιοχές. Όπου στην κατοχή της συζύγου Έλληνα υψηλόβαθμου αξιωματικού και Διοικητή Σώματος που επέστρεφε από τα κατεχόμενα, εντοπίστηκαν προϊόντα τα οποία θα έπρεπε να φορολογηθούν από το τελωνείο. Η συγκεκριμένη κυρία προκάλεσε επεισόδιο, αρνείτο να πληρώσει και μετά από παρεμβάσεις, το επεισόδιο θεωρήθηκε λήξαν. Δεν ήταν όμως και το μοναδικό, σύμφωνα με τον Αρχηγό.


Ιδού τι αναφέρει στη διαταγή του ο Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης προς τους Διοικητές και Διευθυντές Υπηρεσιών της Ε.Φ.: 
«Σας γνωρίζουμε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα (19 και 22 Σεπτεμβρίου 2011), μερίδα των ΜΜΕ κοινοποιεί με δημοσιεύματα στο ευρύ κοινό, ότι μέλη οικογενειών στελεχών της Ε.Φ. μεταβαίνουν στα κατεχόμενα από τον τουρκικό στρατό εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας και αγοράζουν απαγορευμένα είδη τα οποία επιχειρούν να μεταφέρουν στην ελεύθερη πατρίδα μας. Μέσα από τα δημοσιεύματα, τα οποία δυστυχώς μετά από έρευνα επιβεβαιώνονται, δημιουργούνται εκ των πραγμάτων υπονοούμενα, αφενός μεν για το παράνομο της πράξης, διότι αυτή έρχεται σε σύγκρουση με τους Νόμους του Κράτους και τον Κανονισμό της Ε.Ε. για την «Πράσινη γραμμή» ο οποίος αναφέρεται σε απαγόρευση εισαγωγής μεταποιημένων προϊόντων εκτός προδιαγραφών της Ε.Ε, αφετέρου δε διαμορφώνονται δυσμενή σχόλια, τα οποία αγγίζουν τον «πατριωτισμό» (σ.σ. τα εισαγωγικά είναι του Αρχηγού) των στελεχών και των οικογενειών τους αλλά και στη δημιουργία ερωτηματικών περί του κατά πόσο τα στελέχη έχουν μείνει προσηλωμένα πιστά στην αποστολή τους».

Ο ΑΡΧΗΓΟΣθέλοντας να καταδείξει τη σοβαρότητα του θέματος και το πόσο επικίνδυνο είναι για έναν στρατιωτικό ή στρατιώτη να μεταβαίνει στα κατεχόμενα, αναφέρεται μεταξύ άλλων, στη διαταγή του, στις στημένες υποθέσεις της ΜΙΤ. Συγκεκριμένα, αναφέρει επί λέξει: «Η για χρόνια συνεχιζόμενη κατοχή του βόρειου τμήματος της Κύπρου, η διακίνηση πληθυσμού εκατέρωθεν των δυο κοινοτήτων και ο εθισμός στη νέα τάξη πραγμάτων που δημιούργησε η διάνοιξη των σημείων διέλευσης, έχει πιθανώς αποπροσανατολίσει κάποια στελέχη της Ε.Φ., τα οποία ξεχνούν ότι στο κατεχόμενο τμήμα της πατρίδας μας κυρίαρχο στοιχείο αρχής (Διοίκησης), είναι ο τουρκικός στρατός.

Σκοπός της παρούσης είναι, να υπενθυμίσει σε όλο το προσωπικό της ΕΦ ότι, με τη διέλευσή τους από τα σημεία διέλευσης προς τα κατεχόμενα, αυτόματα εισέρχονται σε περιοχή, η οποία ελέγχεται από τον τουρκικό στρατό κατοχής και ότι, λόγω της ιδιότητάς τους ως στρατιωτικοί, γίνονται έρμαιο στις προθέσεις του. Επιπλέον τούτου, γίνεται σαφές ότι στην περίπτωση ανεπιθύμητης κατάστασης, όπως π.χ σύλληψης με πρόσχημα την πρόθεση «κατασκοπείας» η Κυπριακή Δημοκρατία και κατά συνέπεια και η Ε.Φ. θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Ο τρόπος ενεργείας των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, κλιμάκιο των οποίων δραστηριοποιείται στα κατεχόμενα, είναι γνωστός πλέον σε εμάς. Εντοπίζουν το στόχο, στρατιωτικό, εθνοφρουρό ή μέλος της οικογένειας αυτών, παρακολουθούν τη δραστηριότητά του στα κατεχόμενα και επιλέγουν απλά το χρόνο που θα αποφασίσουν να τον «θυματοποιήσουν» με επιδίωξη, κυρίως, να τον καταστήσουν «όργανό» τους. Η Διεύθυνση Πληροφοριών σε συνεργασία με άλλα συναρμόδια με την ασφάλεια και την αντικατασκοπία τμήματα, κατέγραψε αποδεδειγμένα αρκετά περιστατικά τέτοιας μορφής. Για παράδειγμα, πριν μερικούς μήνες, όταν στρατιώτης σημαντικής μονάδας της ΕΦ, ο οποίος μετέβη στα κατεχόμενα για ψώνια, αφού τον εντόπισαν, σκηνοθέτησαν ότι έκλεψε ρούχα από κάποιο κατάστημα, έβαλαν οι ίδιοι ένα πουκάμισο στην τσάντα του ενώ ήταν στο δοκιμαστήριο, τον συνέλαβαν, τον ανέκριναν για 24 ώρες και στο τέλος, με δέλεαρ την «απελευθέρωση» χωρίς να καταγραφεί η σύλληψη, αλλά και παροχή άλλων «κινήτρων» (λεφτά, εύκολη ζωή), του ζήτησαν να γίνει «συνεργάτης» τους.

Οι ενέργειες αυτές είναι ηθικά, στρατιωτικά, δεοντολογικά και από πάσης απόψεως ανεπίτρεπτες, έστω και αν καλύπτονται πίσω από το νομότυπο, το οποίο επιτρέπει σε κάθε πολίτη της Δημοκρατίας να διέρχεται ανεμπόδιστα των σημείων διέλευσης. Εδώ τίθεται θέμα ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΟΗΤΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ. (σ.σ. τα κεφαλαία γράμματα είναι του Αρχηγού)».
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 21/10/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου