Ετικέτες

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Ελβετία: Οι μουσουλμάνοι μετανάστες ζήτησαν να αφαιρεθεί ο σταυρός από τη σημαία


Ελβετία: Οι μουσουλμάνοι μετανάστες ζήτησαν να αφαιρεθεί ο σταυρός από τη σημαία

undefined
Σύμφωνα με δημοσίευμα τις Ρωσικής εφημερίδας PRAVDA, ο Mayzar Hisham, ένας εκ των επικεφαλείς Ισλαμικών οργανώσεων, μουσουλμάνων μεταναστών στην Ελβετία απαίτησε από τη χώρα που τους φιλοξενεί να βγάλει το σταυρό από τη σημαία της.  ”Ο σταυρός δεν χωράει σε μια πολυπολιτισμική Ελβετία σήμερα”, δήλωσε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι στην Ελβετία ζουν 400 χιλιάδες μουσουλμάνοι, οι οποίοι έχουν τέσσερα μουσουλμανικά τεμένη για να εξασκούν τα θρησκευτικά τους πιστεύω. Η Ισλαμική κοινότητα απαρτίζεται στην πλειοψηφία της από Αλβανούς, Τούρκους και Άραβες. 

Στις 29 Νοεμβρίου 2009 έγινε δημοψήφισμα στην Ελβετία με το ερώτημα αν συμφωνούν με τη μη ανέγερση μιναρέδων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το 57,5% των Ελβετών ψήφισαν να μην υπάρχουν μιναρέδες στη χώρα τους. Το ακροδεξιό κυρίως Ελβετικό κόμμα αλλά και ορισμένα άλλα, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου υποστηρίζοντας πως η Ελβετία μουσουλμανοποιείται και οδηγείται στη Σαρία. Η τρέχουσα χρονική περίοδο στην Ελβετία είναι προεκλογική και οι αφίσες των περισσοτέρων κομμάτων αποτυπώνουν το τεταμένο κλίμα αλλά και τη γνώμη της πλειοψηφίας των Ελβετών σχετικά με τους μουσουλμάνους μετανάστες.
Σε μία από τις αφίσες τρία λευκά πρόβατα στέκονται μπροστά στην Ελβετική σημαία και κλωτσάνε ένα τέταρτο που είναι μαύρο! Σε μία άλλη αφίσα, μία γυναίκα ντυμένη με μπούργκα από τη κορυφή μέχρι τα νύχια στέκεται δίπλα από πολλούς μιναρέδες με μορφή οβίδων που βρίσκονται επάνω στην Ελβετική σημαία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου