Ετικέτες

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Έχουν ήδη γελοιποιηθεί οι Τούρκοι ωστόσο το συνεχίζουν: “Το Πίρι Ρέϊς θα προσεγγίσει τη πλατφόρμα της Noble”


Έχουν ήδη γελοιποιηθεί οι Τούρκοι ωστόσο το συνεχίζουν: “Το Πίρι Ρέϊς θα προσεγγίσει τη πλατφόρμα της Noble”


Η Τουρκία έστειλε και πάλι το Πίρι Ρέϊς στη Κύπρο για το δεύτερο κύκλο λεονταρισμών. Ο επικεφαλής του προγράμματος ερευνών Ντερμάν Ντοντουρούρ άνοιξε αυτόν το νέο κύκλο δηλώνοντας ότι “κατά τις προηγούμενες έρευνες πλησιάσαμε σε απόσταση 14-15 χιλιομέτρων στην πλατφόρμα. Οι έρευνες που θα κάνουμε στη δεύτερη φάση, θα πλησιάσουν ακόμη πιο κοντά στην πλατφόρμα”,χωρίς βέβαια να προσδιορίσει την ακριβή απόσταση.

“Ερευνούμε την περιοχή G. Στην πρώτη φάση ολοκληρώσαμε τις έρευνες στο νοτιοδυτικό τμήμα της περιοχής σε μία γραμμή 1.200 χιλιομέτρων. Στη δεύτερη φάση σκοπεύουμε να ολοκληρώσουμε τις έρευνες στο υπόλοιπο τμήμα και να συγκεντρώσουμε δεδομένα από μία γραμμή συνολικού μήκους 3.000 χιλιομέτρων” υποστήριξε ο Ντοντουρούρ. Δήλωσε επίσης ότι το “Πίρι Ρέις” είναι σε συνεχή παρακολούθηση από το τουρκικό στόλο.
Ολα αυτά βέβαια γίνονται στο πλαίσιο των πιέσεων της Τουρκίας που αποσκοπούν σ΄ ένα και μόνο στόχο.Τον περιέγραψε ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας: “αυτό που έχει σημασία για μας είναι να μοιραστεί το φυσικό αέριο σε όλο το λαό της Κύπρου”. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πληροφορίες περί εξεύρεσης φυσικού αερίου κατά τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι “Θα ήταν σπέκουλα να πούμε βρήκαν ή όχι”. Για τις έρευνες του “Πίρι Ρέις, ο Γιλντίζ είπε “κάνουμε σεισμικές έρευνες και δεν ανακοινώνουμε τα αποτελέσματά τους”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου