Ετικέτες

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Αποκατάσταση του σπιτιού του Ελευθερίου Βενιζέλου



ΤΡΊΤΗ, 11 ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2011

Αποκατάσταση του σπιτιού του Ελευθερίου Βενιζέλου

Ένα σημαντικό λιθάρι στην ιστορία της Κρήτης, βάζει η απόφαση για την αποκατάσταση του σπιτιού του Ελευθερίου Βενιζέλου στη Χαλέπα Χανίων, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, την 1η Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο δημόσιος ανοιχτός διαγωνισμός που προκήρυξε ο ΕΟΤ για την αποκατάσταση της οικίας του Ελευθερίου Βενιζέλου με συνολικό προϋπολογισμό 2.555.045 ευρώ.

Ενδεικτικό της αναγκαιότητας του έργου, είναι ότι -όπως αναφέρεται και στην προκήρυξη της δημοπρασίας - «η σημερινή κατάσταση της οικίας δεν είναι καθόλου ικανοποιητική. Υπάρχουν πολλά σημάδια «κόπωσης» και έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση της αντοχής του κτιρίου (ρωγμές, διάβρωση, φθορά αντικειμένων)».

Το έργο έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα», για την περίοδο 2007 -2013 του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται κατά 85% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και κατά 15% από το Ελληνικό Δημόσιο.

Η αποκατάσταση της οικίας του Ελευθερίου Βενιζέλου πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου.
http://www.ant1online.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου