Ετικέτες

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

«Βγάζει γλώσσα» και ο Εγκεμέν Μπαγκίς κατά της ΕΕ


«Βγάζει γλώσσα» και ο Εγκεμέν Μπαγκίς κατά της ΕΕ

Χωρίς όριο είναι το θράσος της τουρκικής ηγεσίας, στελέχη της οποίας δε διστάζουν να καταφέρονται με άκρως προσβλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη στιγμή που επισήμως δηλώνουν ότι στόχος είναι η πλήρης ένταξη.

«Εκτός πραγματικότητας η ΕΕ»! Με αυτήν δήλωση – κραυγή σχολίασε ο Τούρκος υπουργός, υπεύθυνος για θέματα σχέσεων Τουρκίας-ΕΕ, Εγκεμέν Μπαγκίς, την έκθεση της ΕΕ σχετικά με τις προόδους της Τουρκίας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, γιατί η ΕΕ «τόλμησε» να ζητήσει από την γείτονα να περιορίσει την επιθετικότητά της κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία είναι μέλος της!
Αν και η έκθεση της ΕΕ καταγράφει ορισμένα βήματα εκδημοκρατισμού της Τουρκίας – ποια άραγε – καταλήγει, εντούτοις, στην άποψη ότι τον περασμένο χρόνο δεν υπήρξε καμία πρόοδος στις ευρωτουρκικές συνομιλίες. Αυτό όμως που ενόχλησε τους Τούρκους ήταν η κατηγορηματική άρνηση της ΕΕ να αποδεχτεί τους τουρκικούς «τσαμπουκάδες» στην Αν. Μεσόγειο κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αφορμή τις έρευνες της τελευταίας για υδρογονάνθρακες, στο δικό της, διεθνώς αναγνωρισμένο, «οικόπεδο» της ΑΟΖ.
Η έκθεση της ΕΕ ήταν μάλλον ήπια και απλώς ζητούσε από την Τουρκία να αποφύγει τις απειλές. Επίσης η έκθεση καταγγέλλει τον περιορισμό της ελευθερία έκφρασης στην Τουρκία. Όλα αυτά, τα πολύ λίγα, συγκριτικά με τα όσα συμβαίνουν στην Τουρκία, όπου μόνο τις τελευταίες μέρες έχουν συλληφθεί εκατοντάδες Κούρδοι, πολίτες και αιρετοί άρχοντες, ενόχλησαν την κυβέρνηση Ερντογάν, η οποία απάντησε με τον χαρακτηριστικό προκλητικό ύφος, μέσω του Μπαγκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου