Ετικέτες

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑΣ

 
 To σενάριο για περιορισμό του πληθσμού σε 500 εκ. απο 7 δις περίπου μάλλον δεν στέκει καθώς κάτι τέτιο θα σήμαινε την εξαφάνιση του πολιτισμού όπως τον γνώριζουμε (κάθως τών συστημάτων εξουσίας που σχετίζονται με αυτόν).Επίσης ο πόλεμος οπώς έγραφε και ο Κάρλ φον Κλαούσεβιτς (αν θύμαμαι καλά) “είναι η πιο απρόβλεπτη από όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες”

   Προος αποφυγή παρεξήσεων δεν εχω γράφει ποτέ μα ποτέ έχοντας στόχο να να προκαλέσω κάνενα η για επίδειξη γνώσεων.Πάντοτε γράφω έχοντας οπώς έλεγε και ο Προέδρος Λίνκον, ” κακία για κανένα ” ( with malice towards none).’
Η πάρατήρηση μου είνα ότι  τέτοιο “ δενάριο κατάστροφης” αποκλειέται να υπάρχει εκτός και και αν αυτοί που το εμπνεύστηκαν είναι παράφρονες καθώς το “Λυκόφως των Θεών” που θα ήταν απότοκος της εφαρμογής ένος τέτοιυ “σχεδιού”, αργά ή γρήγορα θα κατασπάραζε ΚΑΙ τους δημιούργους του.Επιπλέον η ανθρωπότητα θα χρειάζονταν παρα πολύ καιρό για να συνέλθει απο ενα τέτοιο “παιχνίδι μαθητεύομενων μάγων” καθώς ας μου επιτραπεί να ξαναγράψω ότι ο πόλεμος δεν είναι ενα ελεγχόμενο “προιόν εργαστηριού” αλλά οπώς έγραφε και ο Κάρλ φον Κλαούσεβιτς ( στο “Περί Πολέμου” αν θύμαμαι καλά) “είναι η πιο απρόβλεπτη από όλες τις ανθρώπινες δραστηριότητες”
   Επειδή δεν μού αρέσει να αρέσει να αερολογώ παραθέτω μερικές περιπτώσεις μαζικών μειώσεων πληθησμού για σύγκριση:
α) η “Μεγάλη Επιδημία Πανούκλας” του 14ου μ..Χ. αιώνα στην Ευρώπη (25- 30 εκ. νεκροί επι συνολού 100 εκ. Ευρωπαιών): η Ευρώπη χρειάστηκε γύρω στα 50 χρόνια για να`ανανύψει (1346-1400)
β)Ο Β! Παγκοσμος Πόλεμος στην Ευρώπη ( ποσοστό απωλειών το οποίο αντιστοιχούσε με περίπου το 10% του συνολικού προπολεμικού πληθυσμού): ακομά και με την βοήθεια του “Σχέδου Μάρσαλ” η Ευρώπη χρειάστηκε 5 χρόνια για να ανακάμψει “τρόπον τινά”

   Γιατι σε τελική ανάλυση μιλάμε  μιλάμε για μια παρτίδα “RISK”  η οποία δεν θα καταστρέψει μονό τα “πιόνια” αλλα και τους “παίκτες”.Οπώς στο παραδειγμα που`αφορά την Ευρώπη το 1939-1945 και μιλάμε για απώλειες” μόλις” 10%. Εδώ μιλάμε για απώλειες πάνω απο 90% του πλήθυσμου!Με άλλα λόγια δεν θα υπάρχουν πλέον εργάτες για να κατασκευάσουν  οπλικά συστήματα, στρατιωτές για να τα χρησιμοποιήσουν και φορολογούμενοι για να τα χρηματοδοτήσουν και η εξάφανιση τους θα σημάνει και το τέλος των κρατικών μορφών εξούσιας γιατι οι φούχτες των επιζοντών δεν θα είναι σε θέση να οργανώθουν σε τιπότε πιο προχώρημενο απο κοινότητες φεουδαλικού η δουλοκτικού τύπου και ακομα΄και αυτό υπο τον όρο ότι δεν θα έχει καταστραφεί το περιβάλον απο την ΜΑΖΙΚΗ χρήση πυρηνικών και βιολογικών όπλων.
Με άλλα λόγια οπως έλεγε και ένα μεσσιωνικό αραβικό ρήτο ” οι στρατιώτες φέρνουν εξούσια, η εξούσια φέρνει χρήματα και τα χρήματα φέρνουν στρατιώτες” και εδώ μιλάμε για μια κατάσταση στη οποία δεν θα υπάρχει τίποτα απο αυτά…! Πληροφοριάκα 500 εκ, εκτιμάται ότι ήταν ο πληθύσμος την εποχή του Χριστού.
   Καταλήγοντας,  υποθέτω ότι ο καθένας έχει το δικαιώμα να εκφράσει την άποψη του (είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί) σ’ ότι αφορά ενα σύγκεκριμένο σημείο το οποίο θεώρει ως σημαντικό, αν είναι σε θέση να την παρουσιάσει με πολιτισμένο τρόπο και με στοιχεια. Μια πιθανή διαφώνια δεν σημαίνει ότι κάποιος προσπαθεί να υπαγορεύσει σε άλλον τι θα γράφει-παρούσιαζει (εξάλλου ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει αυτό το δικαιώμα.)Εξάλλου, δόξα το Θεό, “αλάνθαστες και πάνσοφες αυθεντιές” δεν υπάρχουν πλέον (και η ανατροπή τους ήταν ένα απο τα μεγαλύτερα επιτεύγματα του Διαφωτίσμου )
Απο την άλλη όμως αν κάποιος ζηλεύει την “δόξα” του Μεγάλου Ιεροεξεταστή του Ντοστογιέσκφυ ή του Ηρακλή Πουαρώ, αυτό ειναι ζητημά αποκλειστικά δικό του και αφορά αυτον και μόνο γιατί σε τελική ανάλυση το μόνο που καταφέρνει είναι να εκθέτει τον ευατό του…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου