Ετικέτες

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ήλθε η ώρα να καταλάβουν οι Ιρανοί το δούλεμα που τους ρίχνουν οι Τούρκοι. Σκληρή δήλωση Ιρανού αξιωματούχου εναντίον της Τουρκίας!


ΚΥΡΙΑΚΉ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2011


Ήλθε η ώρα να καταλάβουν οι Ιρανοί το δούλεμα που τους ρίχνουν οι Τούρκοι. Σκληρή δήλωση Ιρανού αξιωματούχου εναντίον της Τουρκίας!

Ο Μοχαμάντ Κοβσάρι (Mohammad Kowsari), μέλος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας και Εξωτερικής Πολιτικής του Κοινοβουλίου του Ιράν, αναφερόμενος στην απόφαση της Τουρκίας να αποδεχτεί την εγκατάσταση στο έδαφός της του ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης της αντιπυραυλικής ομπρέλας, είπε ότι "πρόκειται για στρατηγικό λάθος, που δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την διπρόσωπη πολιτική της Τουρκίας και θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ισλαμική κυβέρνηση της Τουρκίας".


Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στους Tehran Times, ο Κοβσάρι φέρεται να δήλωσε επίσης ότι "η απόφαση της Τουρκίας ελήφθη εξ ονόματος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ".
Αναφερόμενος στην τουρκο-ισραηλινή κρίση ο Κοβσάρι είπε ότι "τη στιγμή που η Τουρκία λέει ότι είναι εναντίον του σιωνιστικού καθεστώτος και απαιτεί τη μέγιστη τιμωρία εκείνων που επιτέθηκαν στο Στολίσκο της Γάζας, δέχεται να εγκατασταθεί στο έδαφός της ένα ραντάρ  που θα προστατεύει και θα ενισχύει την ασφάλεια του Ισραήλ. Αυτό είναι ένα κλασσικό παράδειγμα πολιτικής διπλών μέτρων και σταθμών από πλευράς της Τουρκίας. Και άλλες χώρες της περιοχής επέκριναν με σκληρά λόγια την απόφαση της Τουρκίας, μια απόφαση που θα έχει σοβαρές επιρροές εις βάρος της ισλαμικής κυβέρνησης της Τουρκίας.
Ο Ιρανός αξιωματούχος αναφερόμενος στις δικαιολογίες της Τουρκίας ότι το ραντάρ δεν θα επηρεάζει το Ιράν ή τις άλλες χώρες της περιοχής ότι "Το Ιράν δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια σε μια τέτοια απόφαση, η οποία επηρεάζει και αποδυναμώνει τις πυραλυκικές δυνατότητες του Ιράν".
Ο Κοβσάρι, που τόνισε ότι η απόφαση αυτή αγνόησε εντελώς τις βασικές θέσεις του Ιράν στην εξωτερική πολιτική, κατέληξε:
"Σε περίπτωση που η απόφαση αυτή εφαρμοστεί, θα πρέπει να γνωρίζει η Τουρκία ότι θα υποστούν μεγάλη ζημιά οι σχέσεις της με το Ιράν, που είναι μια περιφερειακή δύναμη και ότι η Τεχεράνη θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να ενημερώσει την Άγκυρα για τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει η υλοποίηση μιας τέτοιας απόφασης. Ελπίζουμε αυτές οι προσπάθειες να παγώσουν τις διαδικασίες εγκατάστασης του ραντάρ, και το Ιράν, με την ισχύ που έχει ως περιφερειακή δύναμη, να πείσει την Τουρκία να επανέλθει στις παλιές της θέσεις".
Πηγή: Ιντερνέτ Χαμπέρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου