Ετικέτες

Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

"Διαμάχη" χωρίς νόημα



Αγαπητοί φίλοι,
Εδώ συζητάμε περί ΑΟΖ. Εφόσον όμως κάνατε αναφορά θα κάνω το σχόλιο μου.

1)Προμηθέα Ολυμπία Κυρήνη Πυθία: Ωραίο όνομα(ονόματα μάλλον)αλλά μας δείχνει κάτι. Τι? Μάλλον οικογενειακή εμμονή με την Αρχαία Ελλάδα. Γιατί το λέω εμμονή? Διότι ότι περνάει το μέτρο ξεφεύγει. Όπως λέγανε οι Αρχαίοι μας: ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ.
2) Είναι σίγουρα ένα κορίτσι ήδη πετυχημένο για την ηλικία της(μπράβο της) ωστόσο δεν παύει να ναι μόλις 15 χρονών για να βγάζει λόγους ενάντια σε μια ολόκληρη θρησκεία. Αλλά και μεγάλη να ήταν θα έπρεπε να βλέπει τα πράγματα στη γενική εικόνα και όχι μεμονωμένα διότι ο φανατισμός δεν κάνει καλό.
α)“Ξεκινώντας την ομιλία της η νεαρή μαθηματικός έθεσε το ερώτημα σχετικά με τα αίτια που κατέστρεψαν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Για να να δώσει αμέσως την απάντηση: Ο χριστιανισμός", αυτή "η θρησκεία μίσους", ο χριστιανισμός ήταν ο ένας και μοναδικός υπεύθυνος για αυτή την "ανεπανάληπτη θηριωδία", αυτό το "αποτρόπαιο έγκλημα", όπως το χαρακτήρισε, κατά της αρχαίας Ελλάδας”.
Ξεκινώντας έτσι μια ομιλία δείχνεις φανατισμό.
β)“η νεαρή ομιλήτρια περιέγραψε με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο, χρησιμοποιώντας πηγές της εποχής,”
Υπάρχουν ένα σωρό πηγές της εποχής που μιλάνε και για τα βασανιστήρια των
Χριστιανών από ειδωλολάτρες. Αυτά τα ξεχνάμε?
Που θέλω να καταλήξω?
Αν θέλουμε να μιλήσουμε για ανθρώπους που βασανίζονταν για την θρησκεία τους δεν έχουμε παρά να διαβάσουμε την ιστορία από τότε που υπάρχουν γραπτά. Θα διαπιστώσουμε ότι πάντα υπήρχαν βασανισμοί και πάντα τα ιερατεία επηρέαζαν μέχρι και σημαντικές πολιτικές αποφάσεις. Ποιος ξεχνάει άλλωστε τα μαντεία με τους περίφημους χρησμούς τους?
Αν το πάμε ανάποδα και οι Χριστιανοί δεν δέχθηκαν βασανισμούς από ειδωλολάτρες? Οι μυστικές συναντήσεις τους τα πρώτα χριστιανικά χρόνια όπου διώκονταν? Αυτά τα ξεχνάμε? Υπάρχουν ένα σωρό ιστορικές αναφορές για βασανιστήρια Χριστιανών και διώξεις τους.


Άρα καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι πάντα φταίνε κάποιοι ιερείς της εκάστοτε πιο ισχυρής θρησκείας, όχι οι θρησκείες τις οποίες φτάνουμε στο σημείο να τις ειρωνευόμαστε.
Η ειρωνεία και μόνο (απέναντι σε μια άλλη θρησκεία) έρχεται αντίθετα σε αυτό που μας διδάσκει το Ελληνικό πνεύμα διαχρονικά: Να σεβόμαστε τον άλλον.
Από αυτό φαίνεται λοιπόν ο φανατισμός με τον οποίο είναι «ποτισμένο» αυτό το λαμπρό μυαλό των μαθηματικών που όμως δεν παύει να ναι 15 και πρέπει να ψάχνει πηγές. Όλες τις πηγές. Όχι μόνο της μιας πλευράς. Βασική αρχή καταγραφής της ιστορίας έπειτα από διασταύρωση στοιχείων. Για να είναι δίκαια πραγματικά.
3) Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα ότι είναι ένα πολύ έξυπνο κορίτσι ωστόσο δεν έχει το αλάθητο. Θα έλεγα ότι είναι δογματική σε κάποια πράγματα (δεν αναφέρομαι στα μαθηματικά όπου διαπρέπει και μπράβο της) ενώ στην ουσία το Ελληνικό πνεύμα μας διδάσκει να μαστε ανοιχτοί. Είναι αλήθεια μερικά που λέει περί βασανισμών, καταστροφής ναών κτλ ωστόσο παραλείπει να μας πει τα βασανιστήρια που έκαναν οι ειδωλολάτρες και το κυνήγι των πρώτων Χριστιανών(και όχι μόνο).
Αυτό το κορίτσι είναι πανέξυπνο αλλά κάποιοι το έχουν «ποτίσει» με κάποιες απόψεις. Από το όνομα(ονόματα) της δηλ και μόνο κάνει «μπαμ»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου