Ετικέτες

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΠΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ


"Η απάντησή σου δεν με καλύπτει καθόλου. Ο χριστιανισμός ήταν μία θρησκεία ξένη που επεβλήθη στους Ευρωπαίους, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ξέρουμε πώς θα είχαν εξελιχθεί ανεπηρέαστοι από έξωθεν επιβολές. Ο Χριστιανισμός δεν ήταν κάτι δικό τους και αυτό δεν μπορείς να το αλλάξεις με τίποτε. Ανέκοψε την φυσική εξέλιξη, οπότε δεν μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις. Με τα "ΑΝ" δεν γράφεται Ιστορία."
 Πολυ ωραια λοπον αφου η Ιστορια δεν γραφεται με "αν" ας διαβασει για τις πςεριπτωσεις που ανεφερα στο προηγουμενο σχολειο μου και να διαβασει τον Ιστορικο που ανεφερα (επιπλεον ειναι πρωτογενης πηγης) και μετα συζηταμε διαφορετικα δεν βλεπω το νοημα της περαιτερω συζητησης.Παρεπιντοντως η ιδεα οτι μισ θρησκεια οπως ο Χρισταινισμος η γενικα οποιαδηποτε θρησκεια "ανηκει" σε μια ομαδα ανθρωπων η ειναι κατλληλη η οχι για μαι ομαδα ανθρωπων δεν εχει την παραμικρη επιστημονικη θεμελιωση για να μην πω οτι μου θυμιζει μια πολυ συγκρκριμενη ιδεολογια του 20ου αιωνα (1919-1945)
"ιότι, αν αφαιρέσεις από την Ευρώπη το ελληνικό πνεύμα, τότε ο χριστιανισμός την αφήνει σ' έναν σκοταδιστικό Μεσαίωνα και τίποτε άλλο."
 Φυσικα "ξεχναμε" την εξυψωση της θεσης της γυναικας (res- αντικειμενο στο Ρωαμαικο Δικαιο), την καταργηση της δουλειας (αντιθετα με τον Αριστοτελη ο οποιος θεωρουσε τους δουλους "ομιλουντα εργαλεια") η την ισοτητα των ανθρωπων "δεν θα υπαρχει ουτε ανδρας ουτε γυναικα  ουτε Ελληνας ουτε βαρβαρος ουτε δουλος ουτε ελευθερος αλλα ολοι θα ειναι ισοι ενωιον του Θεου" ενω αντιθετα ο Αριστοτελης ελεγε οτι οι βαρβαροι ειναι "απο την φυση τους" προορισμενοι να ειναι δουλοι.Ειναι`πολυ "ευκολο" να εξαπολιουμε "φιλιππικους" οταν επιλεγουμε να αγνοουμε  τα γεγονοτα!
"Το πού και γιατί σφάχτηκαν περισσότεροι, μάλλον εύκολα μπορείς να το βρεις, αν αναλογισθείς μόνο τον 100ετή πόλεμο που ερήμωσε την Ευρώπη. Ύστερα έλα μου μιλήσει για ... Βανδέα"
Εδω συγκρινουμε πατατες με γραβατες καθως ο Εκαντοετης πολεμος (παερεπιντοντως ηταν αναμεσα στην Αγγλια και Γαλλια και ΔΕΝ ερημωσε την Ευρωπη γιατι η υπολοιπη Ευρωπη ουσιαστικα δεν συμετειχε!) ηταν ενας δυναστικος- "πρωτο-εθνικος" πολεμος (συγνωμμη για τον ορο αλλα ειναι ο πιο δοκιμος που μπορω να σκεφτω) χωρις κανενα θρσησκευτικο στοιχειο δεομενου οτι και οι δυο αντιπαλοι ηταν τοτε ενθερμοι Ρωμαιοκαθολικοι (μαλιστα το Ερικος ο Ε! ηταν και διωκτης των Λολλαρδων οι οποιοι ηθελαν να κανουν αλλαγες στην Εκκλησια)ενω η αντεπανασταση της Βανδεας ειχε και θρησκευτικη διασταση καθως οι χωρικοι της Βανδεας πιστευαν οτι υπεαπσιζαν την "Μητερα Εκκλησια" απο τους εν μερει αθεους  Ιακωβινους.Βλεπω παντως"μουγκα στην στρουγκα" για τα γκουλαγκ!
"Γιατί εσύ αναφέρεσαι στην Ευρώπη, που οι κάτοικοι της αφήνοντας τις πέτρινες καλύβες τους, όταν το 10ο αιώνα επισκέπτονταν το Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης και έβλεπαν τα κτίρια της έτριβαν τα μάτια τους!!!"
Συμφωνω και επαυξανω.Παρεπιντοντως το "Πρωταρχικο Ρωσικο Χρονικο" αναφερει τον "Βυζαντινο" (Ελληνα ιεραποστολο που ειχε παει στους Ρως για να τους κυρηξει την Ορθοδοξια ως "Ελληνα Φιλοσοσοφο".
Δεν θελω να καταληξω στα συμπερασματα του αξιοτιμου Απελλη αλλα αυτο εξαρταται απο τον ανωνυμο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου