Ετικέτες

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Στρατός (Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη-Κριτική)



Τζίμης είπε:
1) "Για να πρέπει ο στρατός να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις, δείχνει ότι οι ταγοί μας δεν εμπιστεύονται την αστυνομία."

Επειδή δεν εκπαιδεύουν σωστά την αστυνομία. Άρα να καταργήσουμε το Σύνταγμα?

2) "Την οποία όμως οι ίδιοι έχουν μετατρέψει σε ένα Σώμα ντιντηδοχλεχλέδων με 18χρονα αγοράκια και κοριτσάκια που το μόνο τους προσόν είναι οι καλοί βαθμοί στο σχολείο και η ανάγκη των ίδιων και των γονέων τους για άμεση επαγγελματική τους αποκατάσταση, αφού ξεκινούν να πληρώνονται από τα 17 τους που μπαίνουν στην σχολή."

Συγνώμη αλλά τα 18 χρονα είναι πολύ καλά σε επιδόσεις εξετάσεων(γραπτές, ψυχολογικές, αθλητικές) όσο κι αν αυτό "πονάει" κάποιους. Δεν μπαίνουν στην ΕΛ.ΑΣ επειδή έχουν μπάρμπα στη Κορώνη. Με λίγα λόγια μπαίνουν αξιοκρατικά.Από κει και πέρα ευθύνεται η αστυνομία για το πως θα εκπαιδευθούν. Η πρώτη ύλη είναι άριστη. Ο Κορκονέας που μπήκε από το παραθυράκι των ειδικών φρουρών είδαμε τα αποτελέσματα. Μόνο από τη φάτσα του φαίνονταν ότι δεν ήταν οκ στα μυαλά του κι όμως τον πήρανε με τους περίφημους διαγωνισμούς- "παραθυράκια" των ειδικών φρουρών.

3)"Εδώ και τώρα, κατάργηση του υπάρχοντος συστήματος και πρόσληψη αστυφυλάκων με μετάταξη στην ΕΛΑΣ ανδρών (και γυναικών εάν υπάρχουν) που έχουν υπηρετήσει μία, δύο ή παραπάνω 5ετίες ως ΕΠΟΠ των Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού.
Με τρίμηνη ειδική αστυνομική τους εκπαίδευση."

Οι ΕΠΟΠ μπήκαν για τον στρατό. Τελεία και παύλα. Το θέμα με την αστυνομία μας είναι η εκπαίδευση στις αστυνομικές σχολές και οι εντολές της πόλιτικής ηγεσίας.

4) Κι αν Τζίμη (όπως λες) σε περίπτωση επιστράτευσης γυρίσουν οι ΕΠΟΠαστυφύλακες στον στρατό ποιος θα επανδρώνει το αστυνομικό σώμα(πουν μέχρι τότε θα έχει σταματήσει με το σύστημα που προτείνεις να παίρνει άλλους αστυνομικούς)? Ακόμα χειρότερα δηλ. Αστυνομικός ούτε για δείγμα δεν θα υπάρχει όπως τα λες.

5) "ΟΛΑ τα άλλα είναι ...φιλοσοφίες, σε δουλειά να βρίσκονται 22χρονοι ...στρατηγιστές !!!"

Σε ευχαριστώ που μου απονέμεις τον τίτλο του στρατηγιστή.
Δυστυχώς, εγώ δεν μπορώ να σχολιάσω για το μεγαλείο σου και τον χαρακτηρισμό που σου ταιριάζει. Μπορώ όμως κάτι άλλο(δες το 6)

6)Θα σε μαλώσω...την ηρεμιστική δεν την πήρες ή δεν πιασε.Μόνο με τα αγγούρια που σου αρέσουν(όπως έχεις δηλώσει)δεν γίνεται δουλειά. Σε πιάνουν για λίγο καιρό και μετά ξανά τα ίδια. Αλλάζω το φάρμακο. Θα πάρεις διπλή δόση αγγουριών και ενέσιμο "XYLAZINE" 20ml. Το δίνουν στα σκυλιά και νομίζω ότι ταιριάζει στην περίπτωση σου. Αν δεν σε πιάσει θα σου δώσω ένα ηρεμιστικό για Ελέφαντα. Υπάρχει μεγάλη γκάμα επιλογών. Άντε Τζίμη. Κουράγιο.


1) Τζίμη, αυτά που λες για ΕΠΟΠ αστυνομία, αγροφυλακές κτλ..κάνεις πολύπλοκα τα πράγματα με συνεχείς μετατάξεις και κανένας στο τέλος δεν θα ξέρει που θα ανήκει. Αστυνομία, στρατό, αγροφυλακή? Το σύνθημα σου είναι "ολοταχώς πίσω" απ' ότι βλέπω με ίδρυση Χωροφυλακής!. Τα πάντα υπάρχουν το θέμα είναι η εκπαίδευση τους και οι πολιτικές εντολές. Οι ειδικοί φρουροί ως θεσμός δεν είναι τόσο αξιόπιστος όσο μέσω των πανελλήνιων εξετάσεων. Αν θέλουν ας πάρουν περισσότερους αστυνομικούς μέσω των Πανελληνίων. Να κατανοήσεις επίσης ότι άλλο ειδικές δυνάμεις κι άλλο Αστυνομία. Τα έχεις μπερδεμένα στον εγκέφαλο σου. Να ξέρεις και κάτι που έχει αποδείξει η ιστορία: Μια επιστράτευση για να πετύχει πρέπει να βασίζεται σε απλό σύστημα. Όταν το σύστημα είναι πολύπλοκο και απαιτεί 100 βήματα για να ενεργοποιηθεί αποτυγχάνει πριν καν αρχίσει.

2)Τζίμης είπε: "Η αναφορά σου στον Κορκονέα (άτομο διαταραγμένο) ως παράδειγμα για να στηρίξεις το επιχείρημά σου, είναι ατυχέστατη και δείχνει το πόσο ρηχά βλέπεις τα πράγματα."

Να ήταν ο μόνος Τζίμη...ο άλλος με τον κουβά που έριχνε σε έναν ναρκομανή? Αν έβλεπες το βίντεο θα αντιλαμβανόσουν ότι ο τύπος δεν πήγαινε καλά στα μυαλά του.
Δεν είναι ένα και δυο περιστατικά.
Το σύστημα πάσχει.
Σε όλο το κόσμο οι αστυνομικοί πάνε σε σχολές και εκπαιδεύονται. Το ίδιο και οι συνοριοφύλακες ως ξεχωριστό σώμα με δικιά τους διοίκηση και σχολή. Στην Ελλάδα έχουμε μια αστυνομία με σωστές εξετάσεις εισαγωγής(γραπτές, αθλητικές, υγειονομικές, ψυχολογικές) αλλά λάθος εκπαίδευση(πόσες σφαίρες ρίχνουν στη σχολή…για ψάξε να γελάσεις) και έχουμε από διαγωνισμούς-"παραθυράκια" ειδικούς φρουρούς και συνοριοφύλακες με σύντομες τριμηνιαίες ή εξαμηνιαίες εκπαιδεύσεις. Μετά τους αμολάμε κι όποιον πάρει ο Χάρος. Τις περισσότερες φορές τους παίρνει αυτούς και είναι νέοι άνθρωποι. Όταν εγκεφαλικά(βλέπε Κορκονέας κι άλλες περιπτώσεις μη θανατηφόρες όμως) δεν πάνε καλά παίρνει πολίτες. Κακοπληρωμένοι και ελλιπώς εκπαιδευμένοι. Το ίδιο νομίζω και στο λιμενικό, αν θυμάμαι καλά μπαίνουν κι εκεί με έκτακτους διαγωνισμούς.
Σύγκρινε έναν Έλληνα αστυνομικό της Άμεσης Δράσης με έναν Γερμανό της αντίστοιχης Γερμανικής. Ο Γερμανός δεν πήγε ειδικές δυνάμεις όπως προτείνεις(ήμαρτον δηλ) αλλά είναι κλάσεις ανώτερος από τον Έλληνα συνάδελφο του. Γι' αυτό δεν είμαστε σε καλό επίπεδο. Χρειαζόμαστε αστυνομία καλά εκπαιδευμένη με το υπάρχον σύστημα εισαγωγής(Πανελλήνιες).
Συνοριοφύλακες ως ξεχωριστό σώμα με δικιά του σχολή και ένταξη μέσω Πανελλήνιων εξετάσεων. Το ίδιο και για μια ισχυρή και αξιόπιστη ακτοφυλακή. Στην Ελλάδα όμως έχουμε δικές μας "λύσεις". Γι' αυτό μπάζουν τα σύνορα.
Ο μέσος Έλληνας αστυνομικός θα έπρεπε να ναι εκπαιδευμένος στο επίπεδο ενός αστυνομικού της Ομάδας «ΔΙΑΣ» για να μην σου πω και σε ανώτερο επίπεδο. Είδανε τα μεγάλα ζόρια και τότε θυμήθηκαν να «φτιάξουν» έστω μια ομάδα αξιόπιστων αστυνομικών της «πιάτσας».
Πάντα άρπα κόλλα λύσεις. Φύγε κακό απ’ τα μάτια μου. Αυτή είναι η νοοτροπία και τα αποτελέσματα φαίνονται. Όχι ότι μέσα στην αστυνομία δεν υπάρχουν λαμπρά παραδείγματα αλλά το σύστημα στο σύνολο πάσχει. ΕΚΑΜ, μερικά τμήματα ασφαλείας και ΔΙΑΣ. Αυτοί είναι οι αστυνομικοί. Οι άλλοι δεν ξέρουν που πάνε τα πέντε. Δεν φταίνε αυτοί. Αυτοί ως πρώτη ύλη μπήκαν με σωστές εξετάσεις. Μετά στράβωσε η δουλειά και δεν ευθύνονται οι αστυνομικοί γι’ αυτό.
3) Τζίμης είπε: «Θα περάσει πολύς χρόνος μέχρι να ...πήξει το μυαλό σου.
Υπομονή !!!»

Δεν είπα το αντίθετο. Άλλο το μυαλό στα 20 και άλλο στα 50. Έχει πιο πολλές εμπειρίες απ’ τη ζωή. Το θέμα είναι Τζίμη ότι εγώ όπως όλοι κάποια στιγμή μεγαλύτερος θα πήξει το μυαλό μου. Σε εσένα όμως δεν έπηξε και δεν θα πήξει ποτέ. Αυτό είναι το δραματικότερο της όλης ιστορίας.

Προς ανώνυμο 3:17

Ευχαριστώ για την ορθογραφική διόρθωση αλλά το ? είναι ο δικός μου τρόπος που γράφω εδώ μέσα από την αρχή. Εδώ γράφω χαλαρά και βιαστικά. Στα κείμενα μου εκτός infognomon χρησιμοποιώ στις ερωτήσεις μου το σωστό ερωτηματικό της Ελληνικής γλώσσας(γλώσσης για τους παλαιότερους).
Άλλοι γράφουν με λατινικούς χαρακτήρες εδώ μέσα και απ’ ότι βλέπω δεν σε πείραξε. Ένα αγγλικό ερωτηματικό πειράζει δηλ? Ευχαριστώ και περιμένω σχόλιο σου(αν έχεις) επί της ουσίας. Πάντως θα είχε ενδιαφέρον αν αποκαλύπταμε τις ΙP κάποιων ανώνυμων και τις συγκρίναμε με άλλες επωνύμων. Αυτό λέγοντας το γενικά και δεν λέω τίποτα παραπάνω. Διότι η Αμερική είναι στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού άρα τα Αμερικανάκια πρέπει να τα ψάξουν κάποιοι εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου