Ετικέτες

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Όταν οι “Σύμμαχοι” συνεργάσθηκαν με τους Γερμανούς ναζί για να μην εισέλθει ο Ε.Λ.Α.Σ. στα Χανιά

Του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου*
“Λόγω Επικαιρότητας” ( Γερμανός Διοικητής της – ήδη προϋπάρχουσας «Νατοϊκής Ναυτικής Δύναμης Περιπολιών στο Αιγαίο» , η οποία προορίζεται να «συντονίσει» και τις πρόσθετες «Ευρωπαϊκές Συνοριακές Δυνάμεις Στρατοχωροφυλακής – “Frontex” – για την Αποτροπή Ανεξέλεγκτης Προσφυγικής & Μεταναστευτικής Εισόδου» σε …«Ευρωπαϊκό» έδαφος ) ,σας παρουσιάζουμε ένα εν πολλοίς άγνωστο βιβλίο ιστορικής μελέτης , με τον τίτλο : “Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ , μεταξύ Σεπτέμβρη & Νοέμβρη του 1943″.
Τ΄οποίο προφανώς αναφέρεται στην Γερμανική “Ανακατάληψη & Διοίκηση της Δωδεκανήσου”, μετά την παράδοση – συνθηκολόγηση των Ιταλικών συμμαχικών τους δυνάμεων.
Στη φωτογραφία βλέπουμε τον τελευταίο Γερμανό Διοικητή της Ρόδου και του “Ανατολικού Αιγαίου / Δωδεκανήσου , Otto Wilhelm Heinrich – WAGENER- ( φανατικό ναζιστή , πρώην βουλευτή & “οικονομικό σύμβουλο” , φίλο του Χίτλερ ) να παραδίδεται με στρατιωτικό , αλλά και ναζιστικό “Τελετουργικό”, μαζί με φρουρά 6000 στρατιωτών , στις “Συμμαχικές Δυνάμεις” ( Άγγλους + Έλληνες Αξιωματικούς ) στην Σύμη. Την ημέρα ακριβώς της οριστικής συνθηκολόγησης της Γερμανίας ( 8 Μαΐου 1945 ).
12744089_967727023307563_4743392428445628274_n
Ενώ παράλληλα οι “Σύμμαχοι” μας άφησαν άλλη μία Γερμανική Φρουρά περίπου 6000 ανδρών , του λεγόμενου στην γερμανική φαντασίωση “Φρουρίου της Κρήτης”, οπλισμένη να … “αυτοδιοικείται” στο στρατόπεδο της κοντά στην πόλη των Χανίων, μέχρι και ένα μήνα μετά την επίσημη Γερμανική Παράδοση !
Ώστε να “προσέχουν” ( οι “εχθροί” τους ναζί Γερμανοί» ) να μην εισέλθει ο “Ε.Λ.Α.Σ.” στα Χανιά ( ! ) , μέχρι να εμφανιστούν στο νησί η “Χωροφυλακή” και οι “Αρχές” της Αθήνας.
Πρόκειται για άλλη μια από τις “παγκόσμιες πρωτοτυπίες” που έζησε μόνο η Ελλάδα στην διάρκεια του Β΄Π.Π. , δηλαδή την συνεννόηση των πολεμικών αντιπάλων , «Φιλελεύθερων δυτικών Συμμαχικών κρατών» με την «Εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία», για λόγους «αντιμετώπισης του «κουμμουνιστικού κινδύνου». Κάτι θα πρέπει να θυμάται και να γνωρίζει και ο αειθαλής πολιτικός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης από αυτή την περίπτωση της … “Πρώϊμης” – Δυτικοκαπιταλιστικής – Γερμανο – Νεοφιλελεύθερης Συνεργασίας…
12669680_967623383317927_5150463473335665495_n
«Δύο χρόνια γερμανικής κατοχής στα Δωδεκάνησα» ( ειδική περίπτωση συνέχισης της γερμανικής κατοχής του “Ελλαδικού Χώρου” , πέρα από την αποχώρηση των Γερμανικών δυνάμεων από την Ηπειρωτική Ελλάδα και τα Επτάνησα τον Οκτώβρη του 1944 ) μέχρι την συνθηκολόγηση της Γερμανίας τον Μάιο του 1945) , ήταν αρκετά για την οδυνηρή οικονομική ληστεία και πολλά εγκλήματα πολέμου στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου , τα οποία βλέπουν σήμερα ξανά τον “δημοκρατικό γερμανικό πολεμικό στόλο” στα χωρικά τους ύδατα …
Στη Ρόδο ο “Βάγκενερ” , ο οποίος σύμφωνα με την έρευνα μας, «οραματιζόταν» να την μετατρέψει σε ένα και μετά την λήξη του Β΄Π.Π. «Ανεξάρτητο Γερμανικό – Σταυροφορικό Μεσαιωνικό Ιπποτικό Δουκάτο» ( ! ) , είχε εγκαταστήσει στην περιοχή της “Καλλιθέας” ένα φρικτό γερμανικό Στρατόπεδο Συγκέντρωσης όπου βασανίστηκαν πολλοί Έλληνες πατριώτες. Και εκτέλεσε – δολοφόνησε αδικαιολόγητα πάρα πολλούς Ιταλούς αιχμαλώτους πολέμου.
Το ίδιο έγκλημα δηλαδή που διέπραξαν οι Γερμανοί ( «οι ναζί» ) δηλαδή που και στην Κεφαλονιά με τους Ιταλούς αιχμαλώτους. , εκτός των άλλων παραβιάζοντας και τους “νόμους διεξαγωγής πολέμου” των Συνθηκών της Χάγης
"Sponsored links"
ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΠΙΣΗΣ “ΕΝΤΙΜΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ” ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΓΕΡΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ Γ΄΄ΡΑΪΧ – Τ΄ ΟΠΟΊΟ ΜΆΛΛΟΝ – «ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ» ΕΠΙΣΗΣ Ο .,. «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ» – ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ – ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΙΣΜΟΣ – ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΟΣΜΟΣ (« αλά Ρίχτερ»).
Μεταπολεμικά ο προσωπικός φίλος & οικονομικός σύμβουλος του Χίτλερ καταδικάστηκε «με το ζόρι« , τέλη του 1947 , στην Ιταλία ( αφού πρώτα απελευθερώθηκε από την Αγγλική αιχμαλωσία , μόλις δύο χρόνια μετά την παράδοση του ) σε δεκαπενταετή φυλάκιση για την άνανδρη εκδικητική κακομεταχείριση & εκτέλεση – δολοφονία , πολλών Ιταλών στρατιωτών που είχαν αιχμαλωτιστεί μετά την συνθηκολόγηση και αποχώρηση της Ιταλίας από τον “Ναζιστικό/Φασιστικό Άξονα” , τον Σεπτέμβρη του 1943 .
ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ( 1948 ) ΑΜΝΗΣΤΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ! ( ΟΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1959 ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ «Ο ΜΑΞ ΜΕΡΤΕΝ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ! ) – ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ “ΗΤΤΗΜΕΝΗΣ” ΚΑΙ “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ” ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ – ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΝΡΑΝΤ ΑΝΤΕΝΑΟΥΕΡ ( ΑΠΟ ΤΟ 1958 ΣΥΝΙΔΡΥΤΗ ΤΗΣ ΛΕΓΟΜΕΝΗΣ «Ε.Ο.Κ” ( ΤΗΣ” ΕΙΡΗΝΗΣ” ) ΚΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΗΜΗΣ «ΓΑΛΛΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ» – ΔΗΛΑΔΗ – “ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΣΤΕ – ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ – ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ – ΗΤΤΗΜΕΝΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ – ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ – ΓΙΑ ΤΗΝ “ΕΙΡΗΝΗ” ΣΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ( ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ) ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – ΚΥΡΙΩΣ -ΤΟΤΕ- ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ …
Ο ΠΡΩΗΝ “ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΑΙΓΑΙΟΥ” ΒΑΓΚΕΝΕΡ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΣΘΕΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ “ΓΝΩΣΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ «ALOIS HUDAL” – Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΑΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΠΑΔΟΣ – ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ «Γ΄ΡΑΪΧ – ΜΙΑΣ …«ΟΣΜΩΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ» – ΣΤΟΝ «ΑΓΩΝΑ» ΚΑΤΑ ΤΟΥ… «ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΥ – ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ» … – ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ …
ΚΥΡΙΟΥΣ ΔΙΟΡΑΓΑΝΩΤΕΣ ( ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ «ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ» ) ΤΗΣ «ΦΥΓΗΣ» – ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ «ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ» – ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΠΙΖΗΣΕΙ ΤΟΥ Β΄Π.Π.
ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ( ΑΘΩΩΣΗ & ΑΜΝΗΣΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥΣ & ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥΣ + ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ) Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ «Η.Π.Α.» – ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ … «ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ» ΜΕ ΤΗΝ «ΝΕΑ» ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΤΗΝ ΟΠΟΊΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ – ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ «1990’» – ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΕΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΛΕΓΟΜΕΝΟΣ « ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ».
Στην φωτογραφία , σας παρουσιάζουμε χάρτη με τις εστιασμένες περιοχές του Αιγαίου όπου «πιθανολογείται» η έχει βεβαιωθεί πως υπάρχουν «λεύγες υδατανθράκων». Ένα μελλοντικό πεδίο «συνδιαχείρισης – συνεκμετάλλευσης» μεταξύ Η.Π.Α. – Τουρκίας – Ελλάδας και Γερμανίας . Ιδιαίτερα η τελευταία το επιθυμεί διακαώς και έχει «νευριάσει πολύ» που την έχουν αποκλείσει , όπως και την Τουρκία, από την «συνεκμετάλλευση» του «φυσικού αερίου» στην ευρύτερη περιοχή της «Μεσογειακής Λεκάνης» , οι Η.Π.Α. , Ελλάδα , Κύπρος , Αίγυπτος & το Ισραήλ) . Γι΄αυτό ίσως και εντείνεται η συνεργασία Γερμανίας – Τουρκίας με προοπτική το διαίρει και βασίλευε και την «συνεκμετάλλευση στην περιοχή του Αιγαίου. Στην φωτογραφία , σας παρουσιάζουμε χάρτη με τις εστιασμένες περιοχές του Αιγαίου όπου «πιθανολογείται» η έχει βεβαιωθεί πως υπάρχουν «λεύγες υδατανθράκων». Ένα μελλοντικό πεδίο «συνδιαχείρισης – συνεκμετάλλευσης» μεταξύ Η.Π.Α. – Τουρκίας – Ελλάδας και Γερμανίας . Ιδιαίτερα η τελευταία το επιθυμεί διακαώς και έχει «νευριάσει πολύ» που την έχουν αποκλείσει , όπως και την Τουρκία, από την «συνεκμετάλλευση» του «φυσικού αερίου» στην ευρύτερη περιοχή της «Μεσογειακής Λεκάνης» , οι Η.Π.Α. , Ελλάδα , Κύπρος , Αίγυπτος & το Ισραήλ) . Γι΄αυτό ίσως και εντείνεται η συνεργασία Γερμανίας – Τουρκίας με προοπτική το διαίρει και βασίλευε και την «συνεκμετάλλευση στην περιοχή του Αιγαίου.
*  δημοσιογράφος – πολιτικός επιστήμονας. Ερευνητής από το 1987 της ιστορίας των συνεπειών της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και υπερασπιστής με σειρά δεκάδων δημοσιεύσεων και εμφανίσεων στα Μ.Μ.Ε. της Διεκδίκησης των Γερμανικών Επανορθώσεων (προς το Δημόσιο) και Αποζημιώσεων ( προς τους Πολίτες ), όπως και της επιστροφής των ¨Εξαναγκαστικών Δανείων της Τράπεζας της Ελλάδος προς το Γ΄Ράιχ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου