Ετικέτες

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

Ο Νίκος Μπογιόπουλος για τον εγκληματικό ρόλο του ΝΑΤΟ και τις προβληματικές εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα


Μια είδηση που πέρασε στα «ψιλά» της ειδησεογραφίας, ενώ κατά την άποψη μας θα έπρεπε να είναι από τα καίρια σημεία της επικαιρότητας, είναι η διαφαινόμενη μόνιμη παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο –υπό Γερμανική μάλιστα διοίκηση- με πρόσχημα την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών.
Το πώς ακριβώς διαμορφώνεται η κατάσταση όσο αφορά την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, το ακούμε στο ηχητικό που παραθέτουμε, από τον κομμουνιστή δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο. Ο ίδιος κάνει και μια σύντομη ανασκόπηση ποιος ήταν ο ρόλος του ΝΑΤΟ, με την παρουσία του στην Ελλάδα.

Εξίσου σημαντική όμως είναι η αποκάλυψη που κάνει το «Ποντίκι» που κυκλοφορεί σήμερα και την οποία τηλεγραφικά περιγράφει ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας του Δελατόλα στο ίδιο ηχητικό. Εχει σχέση με την δραστηριότητα του ΝΑΤΟ μετά το θερμό επεισόδιο των Ιμίων. Η τελευταία εξέλιξη είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα και την μαθαίνουμε τώρα από το δημοσίευμα του «Ποντικιού».
Ετσι ακούμε τον Δημήτρη Μηλάκα να μας λέει ότι στις 28 του Γενάρη ο υπουργός Αμυνας, Πάνος Καμμένος πήγε με ελικόπτερο στα Ιμια για να τιμήσει τους 3 νεκρούς στρατιωτικούς της βραδιάς του γνωστού επεισοδίου. Την επόμενη μέρα ο Ελληνας πρεσβευτής στην Τουρκία κλήθηκε από του υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, όπου του δόθηκε γραπτό διάβημα διαμαρτυρίας, γιατί σύμφωνα με την Τουρκική εκδοχή τα Ιμια είναι Τουρκικό νησί! Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά. Ποτέ μέχρι σήμερα οι Τούρκοι δεν είχαν ισχυριστεί γραπτός ότι τα Ιμια – που οι ίδιοι αποκαλούν Καρντάκ- ανήκουν στην Τουρκία!
tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου