Ετικέτες

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ-2 (ΓΑΛΛΙΚΟΙ ΦΟΒΟΙ, ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΝΤΡΙΔΡΑΣΕΙΣ), (Μικρή συλλογή άρθρων)


Α)Ο Γάλλος πρωθυπουργός ανησυχεί για νέες επιθέσεις και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις

Κόκκινος συναγερμός


Την ανησυχία ότι ενδεχομένως να σημειωθούν και νέες τρομοκρατικές επιθέσεις επί γαλλικού και όχι μόνο, εδάφους εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας Μανουέλ Βαλς.
 «Η Γαλλία πρέπει να προετοιμασθεί για νέες επιθέσεις, καθώς πιθανόν να πληγεί και πάλι τις επόμενες ημέρες ή τις επόμενες εβδομάδες», δήλωσε στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL ο Μανουέλ Βαλς.
«Θα ζήσουμε για πολύ με την απειλή αυτήν, πρέπει να προετοιμασθούμε», είπε και εκτίμησε ότι τρομοκρατικές επιχειρήσεις ετοιμάζονται «όχι μόνο κατά της Γαλλίας, αλλά και εναντίον άλλων ευρωπαϊκών χωρών».

Αποκάλυψε επίσης ότι οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες είχαν αποτρέψει σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων το καλοκαίρι.
Στο μεταξύ,η γαλλική αστυνομία πραγματοποίησε τη νύχτα εφόδους σε σπίτια ισλαμιστών σε ολόκληρη τη Γαλλία. «Κάνουμε χρήση του νομικού πλαισίου της κατάστασης έκτακτης ανάγκης για να ανακρίνουμε ανθρώπους που ανήκουν στο εξτρεμιστικό τζιχαντιστικό κίνημα… και όλους όσοι εκφράζουν μίσος προς τη δημοκρατία, διευκρίνσε ο Βαλς.
tvxs.gr
===========================================
 

Η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας απέκλεισε το ενδεχόμενο ελληνικής εμπλοκής σε στρατιωτική επέμβαση κατά του ισλαμικού Κράτους στη Συρία, στον απόηχο των ευρωπαϊκών φωνών που πληθαίνουν για την ακολούθηση μιας τέτοιας στρατηγικής.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος μιλώντας στον ΑΝΤ1 χαρακτήρισε την επίθεση στο Παρίσι ζήτημα που αφορά όλους. Τόνισε ότι «οι περισσότεροι από τους δράστες ήταν κάτοικοι δυτικών χωρών, κάποιοι άλλοι είχαν περάσει από χώρες χωρίς να καταγραφούν και κάποιοι από αυτούς είχαν περάσει με το ρεύμα των προσφύγων». Σημείωσε ότι «δεν πρόκειται για επαγγελματίες τρομοκράτες», αλλά για κάποιον «που σήμερα μπορεί να είναι οδοντίατρος στο Παρίσι κι αύριο να ανατινάζεται στο Μπατακλάν» και ως εκ τούτου, είναι δύσκολο να εντοπιστούν.
«Εδώ έχουμε ένα φαινόμενο, το οποίο δεν έχει προηγούμενο» είπε ο υπουργός, εκτιμώντας ως λύση «την ανταλλαγή πληροφοριών, μέσω των υπηρεσιών όπως το ΝΑΤΟ» και «όχι τον ιερό πόλεμο».
Ερωτηθείς αν υπάρχει πιθανότητα η Ελλάδα να συμμετάσχει σε χερσαίες επιχειρήσεις, απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, τονίζοντας ότι «είναι πολυτιμότερος ο ρόλος της Ελλάδας ως εγγυητή της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, παρά ως μέρος του πολέμου».
Λίγο αργότερα και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, απέρριψε επίσης το ενδεχόμενο συμμετοχής της Ελλάδας σε στρατιωτικές επεμβάσεις.
Τόνισε ότι η Ελλάδα έχει να διαδραματίσει άλλο ρόλο στις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης στη Συρία, προκειμένου να εγκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα.
Πάντως, ο κ. Βίτσας ερωτηθείς εάν μέσω της χώρας μπορεί να περνούν τζιχαντιστές σε χώρες της Ευρώπης, είπε ότι δεν μπορεί να το αποκλείσει, αλλά υπογράμμισε ότι το Ισλαμικό Κράτος διαμορφώνει θύλακες στα δυτικά κράτη.
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου