Ετικέτες

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΉ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ-1 (ΟΡΓΑΝΩΤΗΣ-ΣΥΡΙΑΚΕΣ ΑΝΤΡΙΔΡΑΣΕΙΣ), (Μικρή συλλογή άρθρων)


Α)Αυτός είναι ο εγκέφαλος των τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Παρίσι

Ο δράστης


Όλα τα στοιχεία οδηγούν την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Γαλλίας στο Βέλγιο και πιο συγκεκριμένα  δείχνουν ως εγκέφαλο του αιματηρού χτυπήματος στο Παρίσι τον Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ. Γνωστός και ως Αμπού Ομαρ αλ-Μπαλίκι ο 27χρονος Βέλγος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για τη τζιχαντιστική του δράση. Σήμερα φέρεται να βρίσκεται στη Συρία.
Σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα η αστυνομία έχει ταυτοποιήσει ως εγκέφαλο του τρομοκρατικού χτυπήματος που βύθισε στο σκοτάδι την πόλη του Φωτός, τον Αμπααούντ από τη συνοικία Μόλενμπεεκ των Βρυξελλών.

Ο Αμπααούντ θεωρείται πως είναι ένας από τους ηγέτες του πυρήνα της Βερβιέρ, δηλαδή τζιχαντιστών που επέστρεψαν από την Συρία και εναντίον των οποίων πραγματοποιήθηκε η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο Βέλγιο τον περασμένο Ιανουάριο.
Όπως γράφει η βελγική εφημερίδα Der Standaard, ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ συνδέεται και με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που ματαιώθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο στο Βερβιέ του Βελγίου, αλλά και με τον Μπραχίμ Αμπντεσλάμ, έναν από τους τζιχαντιστές  που ανατινάχθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Μπουλβάρ Βολτέρ.
Ο Αμπααούντ  τότε, είχε παρουσιασθεί ως εγκέφαλος και χρηματοδότης των σχεδιαζόμενων επιθέσεων στο Βέλγιο, ενώ ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι το κινητό του είχε εντοπισθεί τότε στην Ελλάδα.
Όπως και ο Μπραχίμ Αμπντεσλάμ, που ανατινάχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι, ο Αμπααούντ ήταν γνωστός για ποινικά αδικήματα στις Βρυξέλλες κατά την περίοδο 2010-2011.
Ο Αμπααούντ έχει γεννηθεί στις 4/8/1987 στην περιοχή Μολενμπίκ των Βρυξελλών και έχει ήδη καταδικαστεί ερήμην σε 20 χρόνια κάθειρξη, μαζί με ακόμα 32 τζιχαντιστές. Ο πατέρας του Ομάρ είναι μανάβης στην γειτονιά αυτή.
Το 2014 βρισκόταν στα πρωτοσέλιδα του βελγικού Τύπου για την απαγωγή του ίδιου του 13χρονου αδελφού του, του Γιουνές, «του μικρότερου τζιχαντιστή στο κόσμο», τον οποίο και πήρε μαζί του στη Συρία. Ο πατέρας του, ο Ομαρ Αμπααούντ, έχει καταθέσει εναντίον του αγωγή για την απαγωγή.
Η οικογένειά του είχε σε κάποια στιγμή ανακοινώσει πως ήταν νεκρός, κάτι που όμως αμφισβητούν οι αρχές.
Σύμφωνα με το RTL σήμερα βρίσκεται στη Συρία είναι ένας από τους «πιο δραστήριους δήμιους» του Ισλαμικού Κράτους και βρισκόταν σε επικοινωνία με έναν από τους τρομοκράτες της σφαγής στο Παρίσι, που κατοικούσε στην ίδια συνοικία των Βρυξελλών.
tvxs.gr
=================================================
12241364_829235270526309_658855389534541006_n
Η τρομοκρατία δεν είναι ένα χαρτί που μπορείς να παίξεις και να ξαναβάλεις στη τσέπη σου.
Είναι σαν το σκορπιό που μπορεί να σε τσιμπήσει σε οποιαδήποτε στιγμή.
Πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσσαντ
«Η Γαλλία έζησε  ό τι ζούμε στη Συρία εδώ και πέντε χρόνια», δήλωσε ο Άσαντ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στους Γάλλους μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Όλόκληρος ο κόσμος εκφράζει τώρα τα συλλυπητήριά του στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών ηγετών.
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ δεν έμεινε σιωπηλός μετά τη σειρά των ιστορικών επιθέσεων στο Παρίσι.
Ωστόσο, ο πρόεδρος της Συρίας επέστησε έναν απροσδόκητο παραλληλισμό μεταξύ της χτεσινής γαλλικής κόλασης και της συριακής καθημερινότητας:“Η Γαλλία γνώρισε  ό τι ζούμε στη Συρία εδώ και 5 χρόνια”, δήλωσε σήμερα το πρωί ο Μπασάρ αλ-Άσαντ αναφέρει ο γαλλικός τηλεοπτικός δίαυλος Europe 1. Συνολικά, έξι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στις 13 Νοεμβρίου στο Stade de France, στην αίθουσα συναυλιών Bataclan και σε καφετέριες και εστιατόρια που βρίσκονται κυρίως στα 10ο και 11ο διαμερίσματα του Παρισιού.
Αυτές οι τρομοκρατικές επιθέσεις, οι χειρότερες που γνώρισε ποτέ η Γαλλία, άφησε τουλάχιστον 120 νεκρούς και 200 ​​τραυματίες.
Μετάφραση Κριστιάν Άκκυριά για τον Ινφογνώμων Πολιτικά.
source:
http://fr.sputniknews.com/international/20151114/1019508220/paris-attentat-assad-syrie.html#ixzz3rTg4xY5u
http://reseauinternational.net/fusillade-de-paris-la-france-vers-une-guerre-de-plus-grande-envergure/
infognomon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου