Ετικέτες

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Τα μυστικά e-mail της Χίλαρι βάζουν φωτιές στις σχέσεις ΗΠΑ-Βρετανίας: «Άπειρος» ο Κάμερον – «κλόουν» ο Μπόρις Τζόνσον!

xilaryΣοκ προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και προκαλούν «σεισμό» στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και Βρετανίας. Μετά την απόφαση της πρώην Υπουργού Εξωτερικών και υποψήφιας για την Προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, να δοθούν στη δημοσιότητα τα e-mails της από την περίοδο που ήταν επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, οι νέες αποκαλύψεις έρχονται να ρίξουν ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά.
Ειδικότερα, σε κάποια e-mails που δημοσιεύτηκαν αποκαλύπτεται ότι ο σύμβουλος της Χίλαρι Κλίντον και πρώην σύμβουλος του Μπιλ Κλίντον, Σίντνεϊ Μπλούμενταλ, δεν έτρεφε ιδιαίτερη εκτίμηση στο πρόσωπο του Βρετανού πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, και του δημάρχου του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον.
Αντίθετα, όπως φαίνεται από την ηλεκτρονική αλληλογραφία του με την Κλίντον το 2009, ο Μπλούμενταλ, χαρακτήριζε τη διακυβέρνησή του Κάμερον, πριν ο τελευταίος αναλάβει την εξουσία, «αριστοκρατική» και τον ίδιο «αβέβαιο, άπειρο, απόλυτο και ανένταχτο».

Ακόμα, προειδοποιούσε την τότε υπουργό Εξωτερικών ότι σε περίπτωση εκλογής του ο Κάμερον θα ήταν «επιφανειακά φιλικός (προς την κυβέρνηση Ομπάμα) και περιφρονητικός». Την ίδια ώρα, για το δήμαρχο του Λονδίνου, Τζόνσον, ο Μπλούμενταλ τον «στόλιζε» χαρακτηρίζοντάς τον «πρίγκιπα κλόουν των Τόρις», ενώ παρομοίαζε τους αδελφούς Μίλιμπαντ, Έντ και Ντέβιντ, με τον Οίκο των Τυδώρ.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η Χίλαρι Κλίντον, κατά τη διάρκεια της θητείας της στο υπουργείο Εξωτερικών, χρησιμοποιούσε προσωπικό λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αντί της ειδικής κυβερνητικής ηλεκτρονικής διεύθυνσης, υπονομεύοντας έτσι τις προσπάθειες αρχειοθέτησης επίσημων κυβερνητικών εγγράφων, όπως προβλέπει ο αμερικανικός νόμος.

kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου