Ετικέτες

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Ελληνικά Μαχητικά οπλισμένα με πυρηνικές κεφαλές!


ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ! Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία σε Ρόλο Πυρηνικής Κρούσης!
Εκπαιδευμένοι να πετούν φορτωμένοι με καύσιμα, το πυροβόλο για αυτοπροστασία και μια μόνο βόμβα, την απόλυτη βόμβα!
Μετά την κρίση της Κούβας, ο πυρηνικός πόλεμος ήταν παραπάνω από φαντασία και η ΗΠΑ αποφάσισαν να δώσουν δυνατότητα σε ορισμένες αεροπορίες αεροσκάφη ικανά να μεταφέρουν τον απόλυτο τρόμο, πάνω από τις χωρες του Συμφώνου της Βαρσοβίας, τις γνωστές Μοίρες Strike.

ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ! Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία σε Ρόλο Πυρηνικής Κρούσης!
Φυσικά οι ΗΠΑ θα είχαν την πρωτοβουλία με τα στρατηγικά βομβαρδιστικά B-47 και B-52 αλλά ένα μικρό αεροσκάφος με μια τέτοια βόμβα θα μπορούσε να εισχωρήσει στο Κομμουνιστικό εναέριο χώρο απαρατήρητο και να αφήσει το φορτίο του πάνω από κάποια πόλη του σιδηρού παραπετάσματος
Το πρώτο μικρό μαχητικό στην Ιστορία που έχει αρκετή εμβέλεια και μεταφορική ικανότητα να μεταφέρει τέτοιο φορτίο ήταν το Republic F-84F Thunderstreak.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ! Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία σε Ρόλο Πυρηνικής Κρούσης με τα F-104G!

Το F-84F Thunderstreak ήταν το πολυπληθέστερο μαχητικό της εποχής στις χώρες του ΝΑΤΟ, όπως είναι σήμερα το F-16 και στην Ελλάδα από τις Μοίρες τον F-84F, οι δύο ήταν χαρακτηρισμένες με τον κωδικό Strike.
Για να πάρουν τον κωδικό Strike οι Μοίρες έπρεπε να περάσουν την ειδική εκπαίδευση άφεσης το όπλου με τον ελιγμό LABS (Low Altitude Bombing System) ή HABS (High Altitude Bombing System).
H «evaluation» ήταν συνεχής και οι πιλότοι έπρεπε να πετυχαίνουν τους χρόνους και τις διαδικασίες αλλιώς οι αμερικάνοι απέσυραν αμέσως τον χαρακτηρισμό Strike, πράγμα που ήταν θέμα γοήτρου για τους πιλότους και τις Μοίρες ανάμεσα στο ΝΑΤΟ
Το πυρηνικό F-84F είχε ειδικές καλωδιώσεις και ειδικό υπολογιστή, που είχε τοποθετηθεί στο χώρο ενός από τα πυροβόλα που αφαίρεσαν για αυτό το σκοπό. Οι Ελληνες μάλιστα τεχνικοί είχαν κάνει πατέντα με την οποία σε περίπτωση ανάγκης πχ συμβατικό πόλεμο με την Τουρκία, άλλαζαν τις καλωδιώσεις με αυτές των απλών όπλων και τούμπαλιν.
fae849c9c89e6590467af8c8aefe7cedΣε περίπτωση πολέμου υπήρχαν διαδικασίες ωστε μόνο οι Αμερικάνοι να μπορούν να ενεργοποιήσουν τα όπλα. Αν τελικά απογειωνόταν το Αεροπλάνο θα πετούσε με τρεις δεξαμενές καυσίμων και μια βόμβα προς κάποια από τις χώρες των Βαλκανίων με Κομμουνιστικό Καθεστώς, πέταγε χαμηλά μέχρι τον στόχο, με τον ειδικό ελιγμό θα έκανε την άφεση και μετά θα απομακρυνόταν όσο πιο γρήγορα μπορούσε, ίσως αν κατάφερνε να κρυφτεί πίσω από κάποιο ορεινό όγκο ωστε να γλιτώσει το ωστικό κύμα της έκρηξης.
Οι Ελληνες πιλότοι ήταν από τους καλύτερους και σε αυτό τον τομεα και κράτησαν αυτή την δυνατότητα μέχρι την Πτώση του Υπαρκτού Σοσιαλισμού, με τα τελευταία F-104G που ήταν και τα τελευταία στην ΠΑ που είχαν πυρηνική δυνατότητα.
Ευτυχώς για την ανθρωπότητα, δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ.
ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ! Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία σε Ρόλο Πυρηνικής Κρούσης!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου