Ετικέτες

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Χρήματα για την Ελλάδα συγκεντρώνουν Γάλλοι διανοούμενοι


gallia

Με σύνθημά τους «από το λαό για το λαό», η επταμελής ομάδα διανοούμενων «Interdemos» επιχειρεί να συγκεντρώσει χρήματα για τον ελληνικό λαό.

Στόχος είναι η συγκέντρωση 300.000 ευρώ, ενώ μέχρι στιγμής το ποσό που έχουν καταβάλει όλοι οι συμμετέχοντες στην καμπάνια αυτή ξεπερνάει τις 108.000 ευρώ.

Ανάμεσα στους Γάλλους διανοούμενους, τους ιστορικούς, τους κινηματογραφικούς παραγωγούς που συμμετέχουν στην καμπάνια είναι η ιστορικός Σοφί Βανίς και η συγγραφέας Μαρί Κοσνέ, οι οποίες χάρη στην διαδικτυακή πλατφόρμα KissKissBankBank, καλούν όσους επιθυμούν να προσφέρουν από 5 έως 1.000 ευρώ.

«Η ομάδα From People to People στοχεύει να συγκεντρώσει ένα σημαντικό ποσό για την Ελλάδα, αποδεικνύοντας με έναν μοναδικό τρόπο την αλληλεγγύη των Ευρωπαίων πολιτών και κατοίκων προς την Ελλάδα σε μία κρίσιμη ιστορική στιγμή. Έχουμε δύο στόχους, την χρηματοδότηση κοινωνικών πρωτοβουλιών στην Ελλάδα, ενώ θα διασφαλιστεί ότι η πορεία των πρωτοβουλιών αυτών δε θα σταματήσει από τον οικονομικό στραγγαλισμό της Ελλάδας από τους πιστωτές της», αναφέρει σχετικό κείμενο της ομάδας διανοούμενων.

Την ίδια ώρα, η ομάδα επισημαίνει πως είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα θετικό κλίμα στις διαπραγματεύσεις για την μείωση του χρέους και αυτό θα συμβεί όταν φανεί ότι ο κόσμος είναι πολύ πιο γενναιόδωρος από τις κυβερνήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου