Ετικέτες

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Αλμανάκ Βασική Έκδοση 23 Απριλίου


 Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
Η πλήρης έκδοση της ημερομηνίας αυτής περιλαμβάνει 118 Γεγονότα, 19 Γεννήσεις και 20 Θανάτους.
Για να δείτε την πλήρη έκδοση ή να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα θα πρέπει πρώτα να .   Δεν είστε ακόμα μέλος; Εγγραφείτε!
μ. Χ.
1821

Η Μάχη της Αλαμάνας. Οι ελληνικές επαναστατικές δυνάμεις υπό τους Δυοβουνιώτη, Πανουργιά καιΔιάκο αντιμετωπίζουν στη γέφυρα της Αλαμάνας (περιοχή Θερμοπυλών) τις υπέρτερες οθωμανικές ορδές του Ομέρ Βρυώνη και του Κιοσέ Μεχμέτ και ηττώνται.
1882

Αρχίζουν οι εργασίες διάνοιξης του Ισθμού της Κορίνθου.
Ads by keyAd Options
1935

Αρχίζει η δίκη των εμπλεκομένων στο βενιζελικό κίνημα της 1ης Μαρτίου. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Νικόλαος Πλάστήρας καταδικάζονται ερήμην σε θάνατο. Οι αντιβενιζελικοί παίρνουν το αίμα τους πίσω, εκδικούμενοι τους υπευθύνους της Δίκης των 6.
1973

Οι εφημερίδες «Βραδυνή» και «Θεσσαλονίκη» δημοσιεύουν δηλώσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή εναντίον της Δικτατορίας και οι Αρχές αποφασίζουν την κατάσχεση των φύλλων τους.
1999

Το κτίριο της σερβικής τηλεόρασης στο Βελιγράδι βομβαρδίζεται από αεροπλάνα του ΝΑΤΟ, κατά την διάρκεια του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο. 16 νεκροί και πολλοί τραυματίες. Στην Ελλάδα, οι εφημερίδες της επόμενης ημέρας κυκλοφορούν με μαύρη κορδέλα σε ένδειξη πένθους, ενώ το ΝΑΤΟ, το οποίο εορτάζει τα 50χρονά του σε πανηγυρική σύνοδο στις Βρυξέλλες, υπογράφοντας Διακήρυξη για το νέο του ρόλο, χαρακτηρίζει το κτίριο στο Βελιγράδι «νόμιμο στόχο»
Ads by keyAd Options
2010

Η Ελλάδα ζητά την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανακοινώνει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου από το Καστελόριζο. Έντονες είναι οι αντιδράσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/almanac/2304#ixzz3Y5v5Y7Ht

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου