Ετικέτες

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

«Ο Μανδαρίνος Κοστέλο προκαλεί την οργή των Ελλήνων»


Οι Irish Times γράφουν για τον ιρλανδό γραφειοκράτη των Βρυξελλών

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επικεφαλής των θεσμών, Ιρλανδός Ντέκλαν Κοστέλο είναι ένα από τα πιο… μισητά πρόσωπα στην Ελλάδα.
Όπως γράφουν οι Irish Times ο εν λόγω «μανδαρίνος» είναι ο πιο μισητός για τους Έλληνες και από τον υπουργό Οικονομικών της χώρας Μάικλ Νούναν που συνηθίζει να κάνει χοντροκομμένα αστεία ή τον πρωθυπουργό Έντα Κένι που κάνει τον καλό στην Άνγκελα Μέρκελ και συνηθίζει να κάνει διαλέξεις υπέρ της λιτότητας.

Η διαφορά είναι ότι αμφότεροι είναι πολιτικοί, σε αντίθεση με τον Κοστέλο που είναι ένας υπάλληλος. Γεννημένος στο Γκάλγουεϊ, ο Κοστέλο χαίρει της εκτίμησης των Βρυξελλών, αλλά αυτό δεν ισχύει για την Αθήνα. Η τελευταία προειδοποίησή του προς την ελληνική κυβέρνηση να μην περάσει το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση εκνεύρισε τους Έλληνες, γράφει το δημοσίευμα.
Όπως σημειώνει ο Κόστελο σίγουρα δεν ενθουσιάστηκε όταν είδε πως η επιστολή που παρέδωσε στους Έλληνες αξιωματούχους διέρρευσε προς το Channel 4 και τον Πολ Μέισον. Εμφανίστηκε προς όλους τους Έλληνες ως ένας άκαμπτος και σκληρός γραφειοκράτης. «Όλο αυτό προκάλεσε ένα κύμα ιερής αγανάκτησης κατά των μανδαρίνων της ΕΕ που θέλουν να κινούν τα νήματα έναντι των Ελλήνων πολιτικών και να υπαγορεύουν όρους που προέρχονται από τις Βρυξέλλες», αναφέρει το άρθρο.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου