Ετικέτες

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Νεκρός Βρετανός ελληνικής καταγωγής που πολεμούσε με τους Κούρδους



Υπέκυψε στα τραύματά του σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο

Ένα πρώην μέλος των βρετανών Πεζοναυτών (Royal Marines) έγινε ο πρώτος Βρετανός που βρήκε το θάνατο πολεμώντας στο πλευρό των κουρδικών δυνάμεων εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, μετέδωσε χθες, Τρίτη, το BBC.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε γνωστοποιήσει στο Γαλλικό Πρακτορείο πως ένας μαχητής, ο οποίος ήταν είτε βρετανικής είτε ελληνικής εθνικότητας, υπέκυψε χθες, Τρίτη, στα τραύματά του που είχε υποστεί την προηγουμένη στην επαρχία Χασάκε.

Πολεμούσε με την κύρια κουρδική δύναμη στη Συρία, τις Μονάδες Λαϊκής Προστασίας (YPG), νοτιοανατολικά του Ταλ Χάμις, μιας τοποθεσίας που ανακατελήφθη από το ΙΚ την περασμένη εβδομάδα, είχε προσθέσει το Παρατηρητήριο.
Σύμφωνα με το BBC, ο άνδρας που σκοτώθηκε ονομαζόταν Κωνσταντίνος Έρικ Σκάρφιλντ και ήταν πρώην μέλος των βρετανών Πεζοναυτών, των Royal Marines. Ήταν ηλικίας 25 ετών, διευκρίνισαν οι εφημερίδες “Ντέιλι Τέλεγκραφ” και “Ντέιλι Μέιλ”.
Η είδηση του θανάτου του ανακοινώθηκε στην οικογένειά του από έναν Βρετανό υποστηρικτή των Κούρδων ο οποίος πρόσθεσε πως οι YPG ερώτησαν αν μπορούν να ενταφιάσουν τον νεκρό στη Συρία «ως μάρτυρα».
Το Φόρεϊν Όφις ανακοίνωσε από την πλευρά του πως “γνωρίζει την είδηση για το θάνατο ενός βρετανού πολίτη στη Συρία”.
«Καθώς δεν έχουμε καμιά διπλωματική αντιπροσώπευση στη Συρία, είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιβεβαιώσουμε ανακοινώσεις για νεκρούς ή τραυματίες και οι επιλογές μας για να στηρίξουμε τους βρετανούς πολίτες στην περιοχή αυτή είναι εξαιρετικά περιορισμένες”, δήλωσε ένας εκπρόσωπος.
Ο Κωνσταντίνος Έρικ Σκάρφιλντ είναι ο δεύτερος Δυτικός που σκοτώνεται μαχόμενος μαζί με τα τουρκικά στρατεύματα μετά το θάνατο ενός Αυστραλού στην ίδια περιοχή την περασμένη εβδομάδα.
Πολλές δεκάδες Δυτικοί έχουν ενταχθεί στις τάξεις των YPG στη Συρία, καθώς και σε άλλες πολιτοφυλακές που μάχονται εναντίον του ΙΚ, όπως αυτή των χριστιανικών ασσυριακών δυνάμεων στο Ιράκ.
www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου