Ένα Άρθρο που Πρέπει να Διαβαστεί… Το Ολοκαύτωμα του Ρεβισιονισμού και η εκστρατεία κατά της Ρωσίας…
«Ο κύριος λόγος για αυτό δεν ήταν εξαιτίας του πολέμου ή συστηματικής θανάτωσης, αλλά εξαιτίας … ασθενειών, … που δεν τύγχαναν θεραπείας, κι έτσι μεγάλος αριθμός ατόμων έχασε τη ζωή του.»
Η παραπάνω δήλωση, αν ειπώθηκε σε σχέση με τη σφαγή των Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης από τους Ναζί, θα ήταν παράνομο στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Σε άτομα όπως ο David Irving, που υποστήριξε ότι οι «ασθενείς» μη ανθρωποκτόνοι θάλαμοι αερίων, σκότωσαν τα θύματα του Άουσβιτς και άλλων στρατοπέδων συγκέντρωσης, τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα και φυλακίζονται. Η διεκδίκηση αγνών προθέσεων από την πλευρά των Ναζί, με την αναθεώρηση των στατιστικών στοιχείων για τις θηριωδίες τους, και ισχυριζόμενοι ότι όσοι λένε το αντίθετο έχουν «κρυφή ατζέντα», θεωρείται απλά ότι είναι απαράδεκτο σε σχέση με το ναζιστικό ολοκαύτωμα.

Ωστόσο, το παραπάνω απόσπασμα, δηλώθηκε σε ώρα μεγάλης ακροαματικότητας στην τηλεόραση στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν ειπώθηκε στην αναφορά των εγλημάτων των Γερμανών Ναζί. Ειπώθηκε από τον Dinesh D’Souza, δημοφιλή αμερικανικο, συντηρητικό σχολιαστή, σε σχέση με τα εγκλήματα κατά των ιθαγενών Αμερικανών από τους λευκούς αποίκους της Βόρειας Αμερικής.
Η σφαγή των ιθαγενών της Βόρειας Αμερικής, όπως η σφαγή των Εβραίων από τους Ναζί, είναι πολύ καλά εξηγημένη και μη-αμφισβητήσιμη. Σε μέρη όπως η Gnaddenhutten, Wounded Knee, και το στρατόπεδο Grant, εκτελέστηκαν μαζικές σφαγές ιθαγενών ανδρών, γυναικών και παιδιών. Μια σειρά από ιστορικά γεγονότα, το καθένα πιο συγκλονιστικό στις λεπτομέρειές του από το προγενέστερο, μπορούν να χαρακτηριστούν ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η ανάλγητη απανθρωπιά που υπέστησαν οι ιθαγενείς της Βόρειας Αμερικής σοκάρει το μυαλό του κάθε ηθικού ατόμου. Για παράδειγμα, σε ένα συμβάν, η σφαγή των ιθαγενών παιδιών της προεφηβικής ηλικίας δικαιολογείται από τον αμερικανικό στρατιωτικό επίσημο John Chivington με τη φράση. Από την πρώτη γενοκτονία, οι αυτόχθονες λαοί μετεγκαταταστάθηκαν βίαια και με επιφυλάξεις και σε μεγάλο βαθμό παραμένουν εκεί, ζώντας υπό φρικτή φτώχεια.
Με το σύνθημα «Σκοτώστε τον Ινδιάνο, σώστε τον άνδρα», μια πολιτιστική γενοκτονία διεξήχθη. Μέχρι τη δεκαετία του 1960, οι εγγενείς Αμερικανικές θρησκείες ήταν εκτός νόμου, και τα παιδιά των αυτοχθόνων απήχθησαν βίαια από τους γονείς τους για να αποσταλούν στα σχολεία που λειτουργούσαν από το γραφείο των Ηνωμένων Πολιτειών των ινδικών υποθέσεων. Σε αυτά τα σχολεία οι γλώσσες τους ήταν απαγορευμένες και είχαν κατηχηθεί με τον χριστιανισμό.
Το γεγονός ότι τα εγκλήματα κατά των ιθαγενών ανήλθαν σε γενοκτονία δεν αμφισβητείται μεταξύ των ιστορικών. Σε ολόκληρο τον πλανήτη, σε μεγάλο βαθμό αντιμετωπίζεται ως γεγονός.
Ο Dinesh D’Souza, ο οποίος αρνήθηκε τη γενοκτονία των ιθαγενών λαών στην εθνική τηλεόραση, βασίζει την πρακτική του στην ίδια δραστηριότητα, όπως ο ρεβιζιονιστής του Ολοκαυτώματος ιστορικός, David Irving. Έχει αρνηθεί τη σφαγή αθώων ανθρώπων, διότι δεν ταιριάζει με την προ-σχεδιασμένη άποψή του για τον κόσμο. Ο D’ Souza υποθάλπει το ακροατήριο των ηλικιωμένων συντηρητικών, οι οποίοι θέλουν να πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ είναι η «μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο» και δεν μπορουν να αποδεχθούν την πραγματικότητα των φρικαλεοτήτων που συνέβησαν, ακόμη και αυτών που διαπράχθηκαν πριν από αιώνες.
Παρόμοια με το πολύ μικρότερο ακροατήριο του Irving των φανατικών αντι-κομμουνιστών και προσκυνητών του Χίτλερ, πολλοί τηλεθεατές του FOX News θα αγοράσουν χαρούμενοι καθένα από τα βιβλία του D’Souza, και θα παρακολουθήσουν την ταινία του, «Αμερική». Οι D’Souza και Irving καθησυχάζουν το κοινό τους από τις ψευδείς ιστορικές αυταπάτες για τις οποίες θέλουν απεγνωσμένα να κρατήσουν την πίστη.
Για να γίνει πιστευτή η απόλυτη ηθική του κράτους των Ναζί, είναι απαραίτητο να παρεμβληθεί η ιστορική αφήγηση του ολοκαυτώματος. Για να πιστευθεί η απόλυτη ηθική των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι απαραίτητο να παρεμβληθεί η ιστορική αφήγηση της σφαγής των ιθαγενών.
Ο D’ Souza δεν είναι μόνoς του. Το Ολοκαύτωμα του αναθεωρητισμού\ρεβισιονισμού, του οποίου η καθιερωμένη αφήγηση των φρικαλεοτήτων σχετίζεται με πολιτικούς σκοπούς, είναι μια μεγάλη τάση στη σύγχρονη πολιτική των ΗΠΑ και των μέσων ενημέρωσης. Η εκστρατεία είναι όλο και πιο διαδεδομένη στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και της πολιτικής των ρητόρων στο πλαίσιο των προσπαθειών για να δικαιολογηθεί η αμερικανική εξωτερική πολιτική, και να προκληθεί η εχθρότητα εναντίον της Ρωσίας.
Παραμύθια του «Φιλελεύθερου Φασισμού»
Ο Jonah Goldberg, ένας συντηρητικός συγγραφέας που συνδέεται με το περιοδικό National Review, έχει ουσιαστικά κάνει καριέρα με την επανεγγραφή της ιστορικής αφήγησης του ολοκαυτώματος των Ναζί. Η εκδοχή του Ρεβιζιονιστικού Ολοκαυτώματος του Golderg αποτελείται από την αναθεώρηση της ιστορικής πραγματικότητας του ποιοι ήταν οι Ναζί, ούτως ώστε να μην είναι ορισμένες πολιτικές οντότητες μισητές στη μνήμη τους.
Ο Goldberg προσπαθεί να αγνοποιήσει το δυτικό καπιταλισμό και τους σκληροπυρηνικούς υπερασπιστές του στη δεξιά πτέρυγα, με την παρουσίαση των Ναζί ως «αριστερών» και «σοσιαλιστών». Η ελπίδα του Goldberg είναι να απαλλάξει τη ρατσιστική, σκληροπυρηνική, αυτοκρατορία των «δεξιών» από κάθε ευθύνη για τα γεγονότα που «σκότωσαν» 14 εκατομμύρια αθώους ανθρώπους. Ο Goldberg παρουσιάζει το ολοκαύτωμα, όχι ως έγκλημα που συνδέεται με ακραίους υπερασπιστές του ιμπεριαλισμού και της παράδοσης, αλλά κατά κάποιο τρόπο ένα έγκλημα της πολιτικής αριστεράς και προοδευτικών κινήσεων.
Τα επιχειρήματα του Goldberg, τα οποία παρουσιάστηκαν στο βιβλίο του «Φιλελεύθερος φασισμός» και οι πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις του, είναι επιπόλαιες και ανόητες. Εστιάζει στη χορτοφαγία Χίτλερ, στη φερόμενη συμμετοχή του σε μυστική θρησκεία. Αναφέρεται σε γεγονότα εκτός του θεματικού πλαισίου.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι υποτιθέμενες δηλώσεις του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος, όπως το « Πρώτα καφέ, μετά κόκκινο» ή «Μετά τον Χίτλερ, η Ημέρα μας» μέτρησαν για την επιδοκιμασία της πολιτικής των Ναζί. Πρόκειται για μια παράλογη ερμηνεία.
Πρώτον, αμφισβητείται κατά πόσον ή όχι το Κομμουνιστικό Κόμμα Γερμανίας (KPD) πραγματοποίησε επίσημα αυτές τις δηλώσεις. Ο Leon Trotsky διατηρεί τις καταδίκες του Γερμανικού Κομμουνιστικού Κόμματος και τις πολιτικές της Κομμουνιστικής Διεθνούς μετά το 1928, αλλά οι υπερασπιστές του ΚΚΓ τις αμφισβητούν.
Ανεξάρτητα, το τι αυτές οι δηλώσεις αντιπροσώπευαν στην πραγματική πολιτική του ΚΚΓ, και το τι λέγεται να σημάνει ήταν το αντίθετο από την επικύρωση του ναζισμού. Το KPD την εποχή εκείνη ήταν εξαιρετικά εχθρικό προς το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, που ονόμαζαν «Κοινωνικό φασισμό.Σύμφωνα με ισχυρισμούς, υποστήριξαν ότι θα ήταν καλύτερα για τον Χίτλερ να πάρει την εξουσία, από τους μετριοπαθείς σοσιαλιστές. Το επιχείρημα ήταν ότι ο Χίτλερ θα έκανε τα πράγματα χειρότερα, και θα οδηγούσε τους Γερμανούς να αγκαλιάσουν την επαναστατική πολιτική του Κομμουνιστικού Κόμματος. Υποστήριξαν ότι η σοσιαλδημοκρατία ήταν πιο επικίνδυνη με την απατηλή παρηγοριά της. Το «Μετά τον Χίτλερ,η ημέρα μας» βασίστηκε στην έννοια που συνήθως ονομάζεται «επιτάχυνση». Εξέφρασε την ιδέα ότι ο ναζιστικος φασισμός ήταν τόσο ακραίος και βίαιος, που θα μπορούσε να πυροδοτήσει μια μάχη των τάξεων.
Η Κριτική και η ανάλυση της πολιτικής του Κομμουνιστικού Διεθνούς κατά τη διάρκεια της «Τρίτης Περιόδου» του 1928-1935 είναι ευρέως διαδεδομένη μεταξύ των αριστερών ακτιβιστών, των ιστορικών και των αναλυτών. Ωστόσο, κανένας δεν ισχυρίζεται ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα και το ναζιστικό κόμμα είχε οποιαδήποτε αισθήμα θαυμασμού εκατέροθεν. Ο δεδηλωμένος στόχος του ναζισμού ήταν να «απαλλάξουν τον κόσμο από τον μπολσεβικισμό.» Στους δρόμους των γερμανικών πόλεων, οι Ναζί φαιοχιτώνες αγωνίζονταν εναντίον του KPD Ερυθρού Μετώπου Αγωνιστών σχεδόν σε καθημερινή βάση.
Ο ισχυρισμός του Goldberg για αντιναζιστικά συναισθήματα των Γερμανών κομμουνιστών είναι εντελώς εσφαλμένος. Είναι αλήθεια ότι οι Ναζί αντέγραψαν ένα μεγάλο μέρος της προπαγάνδας και των ρητορικών μεθόδων που έχουν αναπτυχθεί από τους κομμουνιστές και τους σοσιαλδημοκράτες. Είναι επίσης αλήθεια ότι τέθηκαν μερικές φορές παρόμοια παράπονα εναντίον της υπάρχουσας κοινωνικής τάξης. Ωστόσο, το μήνυμα ήταν εντελώς διαφορετικό.
Το γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα κατηγόρησε τα δεινά της μεταπολεμικής Γερμανίας για τις πλούσιες γερμανικές βιομηχανίες των καπιταλιστών, και τους τραπεζίτες στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι Ναζί και σε άλλα τμήματα της άκρας δεξιάς κατηγόρησαν τα δεινά της Γερμανίας, όχι για τον καπιταλισμό ή τους πλούσιους, αλλά για τον επιπολασμό του μαρξισμού, μια υποτιθέμενη έλλειψη πατριωτισμού και εθνικής ενότητας, και κάποιου είδους μυστική συνωμοσία από τους Εβραίους.
Οι αναλύσεις της γερμανικής κοινωνίας και των δεινών είναι ασυμβίβαστα μεταξύ τους. Μια ανάλυση απαιτεί την αποκατάσταση του παρελθόντος, με καθαρισμό της κοινωνίας των εθνοτικών ομάδων και των μεταρρυθμίσεων. Μια άλλη επιζητά την καταστροφή της υπάρχουσας κοινωνίας, καθώς και τη δημιουργία μιας εντελώς νέας με βάση την ισονομία και την κατάργηση της ατομικής ιδιοκτησίας.
«Ένα κόμμα της Δεξιάς»
Ο Χίτλερ δεν είχε αυταπάτες ότι είναι αριστερός. Στην ομιλία του στο Μόναχο, στις 12η Απριλίου του 1921 διακήρυξε: «Υπάρχουν μόνο δύο δυνατότητες στη Γερμανία. Δεν φαντάζομαι ότι οι άνθρωποι θα πηγαίνουν για πάντα με το μεσαίο κόμμα, το κόμμα των συμβιβασμών. Μια μέρα θα στραφούν σε όσους έχουν προοικονομήσει την επερχόμενη καταστροφή και προσπάθησαν να αποστασιοποιηθούν από αυτή. Και ότι το κόμμα δεν ούτε της Αριστεράς: και μετα… ο Θεός να μας βοηθήσει! Αυτό θα μας οδηγήσει στην πλήρη καταστροφή – στον μπολσεβικισμό, ή αλλιώς θα είναι ένα κόμμα της Δεξιάς που στο τέλος, όταν οι άνθρωποι θα βρίσκονται σε απόλυτη απόγνωση, όταν θα έχει χάσει καθένας όλο το πνεύμα του και δεν θα έχει πλέον καμία πίστη σε κάτι, θα καθορίζεται από την πλευρά του κόμματος να πάρουν τα ηνία της εξουσίας – που είναι η αρχή της αντίστασης για την οποία μίλησα πριν από λίγα λεπτά. Εδώ, επίσης, δεν μπορεί να υπάρξει κανένας συμβιβασμός – υπάρχουν μόνο δύο δυνατότητες: α. Είτε νίκη της Άριας, ή εκμηδένιση της Άριας και η νίκη του Εβραίου «(η έμφαση CM).
Μόνο στο παραληρηματικό μυαλό του Jonah Goldberg μπορούν αυτές οι λέξεις να εκληφθoύν ως «αριστερές» ή «φιλελεύθερες». Οι Ναζί ήταν πολύ σαφές ότι δεν ήταν ένα «κόμμα της Δεξιάς».
Το έργο του Goldberg αγνοεί τη δημοτικότητα και την υποστήριξη του Χίτλερ από τη δεξιά πλευρά σε όλο το δυτικό κόσμο. Ο ίδιος αγνοεί ότι στον Henry Ford, τον δεξιό βιομήχανο καπιταλιστή που έσπασε τα συνδικάτα, δόθηκε ένας Σιδηρούν Σταυρός από τον Χίτλερ για τις υπηρεσίες του ναζισμού.
Ένας κατάλογος των διεθνών συμμάχων και υποστηρικτών του Χίτλερ ορίζει σαν μια εγκυκλοπαίδεια του 1930 τους συντηρητικούς και τους δεξιούς. Περιλαμβάνει τον βασιλιά Edward VIII της Βρετανίας, τον » Ιερέα του Ράδιο » Charles Coughlin, τον πατριωτικό πιλότου αεροπορίας Charles Lindbergh, την αντι-κομμουνιστική αρθρογράφο Εlisabeth Dilling, και τον μεγιστάνα των καλλυντικών L’Oreal, Eugene Schueller.
Σε όλο τον κόσμο, τα λόγια των οπαδών των Ναζί ήταν πάντα συνδεμένα με τρελό αντικομμουνισμό, την υπεράσπιση της παραδοσιακής ηθικής και του δυτικού σοβινιστικού εθνικισμού. Η μεγαλύτερη ομαδοποίηση των οπαδών των Ναζί στις Ηνωμένες Πολιτείες στην πραγματικότητα ονομαζόταν η «η Πρώτη Αμερικανική Επιτροπή.»
Ο πρόεδρος της «Πρώτης Αμερικανικής Επιτροπής» ήταν ο Robert E. Wood, ο διευθύνων σύμβουλος των Sears, Roebuck, και Company. O διάσημος αρχιτέκτονας Frank Lloyd Wright προσπάθησε να ενταχθεί στην «Επιτροπή», αλλά απορρίφθηκε λόγω της φήμης του για ανηθικότητα. Ο μελλοντικός Δημοκρατικός πρόεδρος Gerald Ford, ήταν επίσης μέλος της πρώτης επιτροπής της Αμερικής, ενώ φοιτούσε στη Νομική Σχολή του Yale.
Ο Charles Lindbergh, ο πιο ειλικρινής οπαδός της «Αμερικανικής Πρώτης επιτροπής» είπε στο συντηρητικό περιοδικό Reader’s Digest σε ένα άρθρο του: «Μπορούμε να έχουμε ειρήνη και ασφάλεια μόνο εφ “όσον συνασπιστούμε για να διατηρήσουμε αυτή την πιο ανεκτίμητη κατοχή, την κληρονομιά του ευρωπαϊκού αίματός μας, μόνο εφ” όσον εμείς οι ίδιοι προφυλαχθούμε από την επίθεση από ξένους στρατούς και την αραίωση από ξένες φυλές . «Πώς είναι τα λόγια αυτά με οποιονδήποτε τρόπο σύμφωνα με την καταπολέμηση του ρατσισμού και της «πολιτικής ορθότητας» που ο Jonah Goldberg σχολιάζει καυστικά ενάντια στην Αριστερά;
Στη γραπτή προσπάθεια του Goldberg να απεικονίσει το ναζισμό και τους συμμάχους του στο παγκόσμιο φασιστικό κίνημα της δεκαετίας του 1930 ως φιλελεύθερους, βασίστηκε σε λεπτομερή στοιχεία και σε μια λίστα καταστάσεων που αντιλαμβάνεται ότι είναι κάπως «μη-συντηρητικά.» Με τον τρόπο αυτό, ο Goldberg ασκεί μια κλασική λογική πλάνη γνωστή ως «κανένας ειλικρινής Σκωτσέζος.» Η λογική του Goldberg μπορεί να περιληφθεί στη φράση « ο Χίτλερ έκανε κακά πράγματα, δεν πρέπει να ήταν δεξιός, επειδή οι δεξιοί δεν κάνουν κακά πράγματα.»
Είναι δύσκολο να διαφωνήσει κανείς εναντίον κάποιου που κατέχει τέτοιες ακραίες υποθέσεις. Αλλά γιατί είναι μια τέτοια ιδέα αποτελεί τώρα μέρος της επικρατούσας επικαιρότητας?
Το βιβλίο του Jonah Goldberg’s, «Φιλελεύθερος φασισμός» έχει ευρέως προωθηθεί, όχι μόνο μεταξύ της άκρας δεξιάς, αλλά ακόμη και από την ισχυρή τηλεόραση. Ο φιλελεύθερος κωμικός Jon Stewart πήρε συνέντευξη στον Goldberg στο ευρέως γνωστό τηλεοπτικό πρόγραμμα του.
Όπως ο David Irving, ο Jonah Goldberg γράφει ουσιαστικά εκ νέου τα γεγονότα του Ολοκαυτώματος για να εξυπηρετήσει έναν πολιτικό σκοπό. Ωστόσο, στο έργο του Goldberg, κάνοντας εξωφρενικές ιστορικές αξιώσεις, έχει δοθεί νομιμότητα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ. Ενώ οι φιλελεύθεροι μπορούν δυνατά να εκφράζουν τη διαφωνία εναντίον της, θεωρούν ότι αποτελεί μέρος του αξιοσέβαστου διαλόγου.
Η ιδέα ότι κατά κάποιο τρόπο ο ναζισμός και ο φασισμός είναι ακριβώς μια άλλη πτυχή του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού δεν θεωρείται γελοία, ή παράλογη. Θεωρείται άξια συζήτησης και διαφωνίας.
Ξαναγράφοντας την αφήγηση του Auschwitz
Ο ρεβιζιονισμός πηγαίνει πέρα από τον Jonah Goldberg και τις απόπειρες του Dinesh D’Souza να ξαναπεί τις φρικαλεότητες που πραγματοποιήθηκαν. Ο τρόπος με τον οποίο το ολοκαύτωμα των Ναζί τελείωσε και οι δράστες του νίκησαν, είναι επίσης ένα άλλο πεδίο του ρεβιζιονισμού. Το γεγονός ότι η Σοβιετική Ένωση ήταν καθοριστική στην ήττα του Χίτλερ, περιθωριοποιήθηκε και ξεχάστηκε.
Ενώ σχολίασε αρνητικά εναντίον του κινηματογραφιστής Michael Mour για υποτιθέμενη έλλειψη πατριωτισμού, η Fox News υποδέχτηκε τον Bill O’Reilly που διακήρυξε, στις 28 του Ιούνη του 2004: «… Αυτές είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, που έχουν ελευθερώσει τον κόσμο από τον κομμουνισμό, απελευθέρωσαν τον κόσμο από τον φασισμό, από τις δυνάμεις του Άξονα, ελευθέρωσαν τον Ειρηνικό από τους Ιάπωνες … Ο «Bill O’Reilly δημοσίευσε πρόσφατα ένα βιβλίο με τίτλο «Killing Patton» που ισχυρίζεται ότι η Σοβιετική Ένωση δολοφόνησε τον αξιωματικό στρατό των ΗΠΑ.
Ο γερουσιαστής του Βορρά Dakotan Heidi Heitkamp θρηνούσε για τις μακρές διαπραγματεύσεις του Κογκρέσου λέγοντας ότι η «απόφαση έχει διαρκέσει περισσότερο από ό, τι μας πήρε να νικήσουμε τον Χίτλερ». Ωστόσο, όλες αυτές οι δηλώσεις υποβαθμίζουν τα σοβιετικά στρατιωτικά επιτεύγματα, που είναι απλά σε σύγκριση με μια πρόσφατη εκδήλωση στην Ευρώπη.
Στην τελετή μνήμης για το Ολοκαύτωμα το 2015, στη θέση του στρατόπεδου συγκέντρωσης Αuschwitz, ένας παγκόσμιος ηγέτης είχε παραγραφεί από την παρακολούθηση. Ο Putin, ο οποίος προεδρεύει της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δεν επετράπη να παραστεί στην τελετή στο Αuschwitz παρόλο που τα στρατεύματα της Σοβιετικής Ένωσης απελευθέρωσαν το στρατόπεδο.
Οι δυτικοί ιστορικοί και πολιτικοί κάνουν ό, τι μπορούν διακριτικά, και μερικές φορές κατάφωρα σβήνουν από τη συλλογική μνήμη το ότι η Σοβιετική Ένωση έφερε το κύριο βάρος του αγώνα κατά του Αδόλφου Χίτλερ. Το στρατόπεδο του Auschwitz και άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης απελευθερώθηκαν από τα σοβιετικά στρατεύματα. 26 εκατομμύρια σοβιετικοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους στον αγώνα εναντίον του Χίτλερ.
Οι ΗΠΑ δεν νίκησαν μόνες τους Ναζί, τους Ιταλούς φασίστες, και τους Ιάπωνες ιμπεριαλιστές. Οι κομμουνιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποίησαν συλλαλητήρια απαιτώντας την παρέμβαση των ΗΠΑ στην Ευρώπη. Ο ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος William Z. Σχολιάζει: «αφήνουμε τους ευρωπαίους συμμάχους μας να πολεμήσουν μόνοι τους.
Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ δεν είχαν προσγειωθεί στη Νορμανδία μέχρι που η Σοβιετική Ένωση είχε ήδη αντιμετωπίσει την παλίρροια του πολέμου. Με τη Σοβιετική Ένωση να βαδίζει στην ενδοχώρα του Βερολίνου, οι ΗΠΑ ξεκίνησαν το ευρωπαϊκό θέατρο, φοβούμενοι ότι όλη η Ευρώπη θα πρέπει να απελευθερωθεί από τις δεξαμενές του Κόκκινου Στρατού.
Ο ηρωισμός της Σοβιετικής Ένωσης, που περιελάμβανε την Ρωσική Σοβιετική Δημοκρατία, στην ήττα των Ναζί που έληξε το Ολοκαύτωμα, δεν μπορεί να αγνοηθεί. Ωστόσο, η ιστορία ξαναγράφεται, για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες στον 21ο αιώνα.
Ποιοι ήταν οι αντιφασίστες;
Η ΕΣΣΔ έκανε έκκληση για μια «Παγκόσμια Συμμαχία κατά του Φασισμού» στις αρχές του 1934 η οποία και απορρίφθηκε από τον δυτικό κόσμο. Οι Αντι-φασιστικές ομάδες αντίστασης στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία καθοδηγήθηκαν από τους κομμουνιστές.
Οι κομμουνιστές άντλησαν κεφάλαια για την Ισπανική Δημοκρατία, καθώς πολυμούσαν τους φασίστες, και χιλιάδες νέοι κομμουνιστές από όλο τον κόσμο ταξίδεψαν στην Ισπανία σχηματίζοντας Διεθνείς Ταξιαρχίες να συμμετάσχουν στον αγώνα για τη δημοκρατία. Πριν από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, η Σοβιετική Ένωση ήταν η μόνη χώρα που βοήθησε εκείνους που πολέμησαν τους ναζιστές στην Ισπανία.
Οι Βρετανοί κομμουνιστές πολέμησαν τον Βρετανό Ναζιστή Oswald Mosley στην περίφημη μάχη της Cable Street στο 1936. Το Κομμουνιστικό Κόμμα των ΗΠΑ μποϊκοτάρει τα ιαπωνικά και γερμανικά προϊόντα. Οι κομμουνιστές των ΗΠΑ επιτέθηκαν και αναστάτωσαν το 1939 την αντι-ναζιστική διαδήλωση του γερμανο-αμερικανικού ράλι Bund στο Madison Square Garden. Οι υπόγειες ομάδες αντίστασης που πολέμησαν τον Μπενίτο Μουσολίνι ονομαζόταν «Ταξιαρχίες Παρτιζάνων » και καθοδηγήθηκαν σχεδόν αποκλειστικά από μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος. Οι κομμουνιστές από όλο τον κόσμο, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση από τη Σοβιετική Ένωση, συσπειρώθηκαν γύρω από μια πολιτική που ονομάζεται «Τα πάντα για τη νίκη.»
Οι υπόγειοι μαχητές της αντίστασης που αντιμετωπίζουν εκτελεστικά αποσπάσματα στη Γερμανία και φασιστικά κατεχόμενα εδάφη, συχνά ύψωσαν τις γροθιές τους στον αέρα και φώναξαν «Στάλιν!» πριν σκοτωθούν. Η συμβολή της Σοβιετικής Ένωσης και το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα στη νίκη των Συμμάχων κατά τον Β “Παγκόσμιο Πόλεμο είναι ανυπολόγιστη.
Ωστόσο, οι ρεβιζιονιστές του Ολοκαυτώματος που κυριαρχούν στις ΗΠΑ, προσπάθησαν να ξαναπούν την ιστορία της ήττας του Χίτλερ. Μειώνουν, αρνούνται, ή προσπαθούν να δυσφημίσουν την ηρωική θυσία της Σοβιετικής Ένωσης για την ήττα του Χίτλερ.
Βιβλία όπως το «η Συμμαχία των δαιμόνυν» προσπαθούν να θέσουν την του 1939 Molotov-Ribbentrop Pact ως μια συμμαχία μεταξύ της ΕΣΣΔ και των Ναζί. Βιβλία όπως του Δρ Timothy Snyder «Bloodlands» φτάνουν μέχρι να ισχυριστούν ότι η Σοβιετική Ένωση σκότωσε περισσότερους αθώους ανθρώπους από τους Ναζί.
Πέρα από την ακαδημαϊκή κοινότητα και το πολιτικά ενεργό τμήμα του πληθυσμού, υπάρχει τώρα ένα πολύ υψηλό επίπεδο ιστορικής σύγχυσης μεταξύ του ευρύτερου πληθυσμού των ΗΠΑ. Μια εκστρατεία παραπληροφόρησης έχει οδηγήσει πολλούς ανθρώπους να είναι τόσο συγκεχυμένοι που κυριολεκτικά να πιστεύουν ότι «ο Χίτλερ ήταν κομμουνιστής.»
Η εξωφρενική σύγκριση της Χίλαρι Κλίντον μεταξύ του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αδόλφου Χίτλερ έγινε κατανοητή από τον κόσμο ως ιδιαίτερα προσβλητική, λόγω των εκατομμυρίων Ρώσων και άλλων Σοβιετικών εθνικοτήτων που έχασαν τη ζωή τους κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.
Ωστόσο, στο κοινό των ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν υπομείνει δεκαετίες παραπληροφόρησης, φάνηκε να έχει νόημα. Για τόσους πολλούς ανθρώπους στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει απλοποιηθεί έτσι ότι ο Χίτλερ είναι ακόμη ένας από τα «κακούς» που ήταν «κατά της Αμερικής.» Αν ο Πούτιν τώρα παρουσιάζεται ως τέτοιος στα 24ωρα δελτία ειδήσεων, γιατί να μην συγκριθεί με τον Χίτλερ; Η αισχρότητα και επιθετική φύση των εν λόγω συγκρίσεων έχει θαφτεί κάτω από τις σελίδες του ολοκαυτώματος ρεβιζιονισμού και της Ρωσοφοβικής αντι-κομμουνιστικής υποτροφίας.
Πίσω από την εκστρατεία του ιστορικού ρεβισιονισμού
Κάποιοι μπορεί να πιστεύουν ότι τα γεγονότα του 1930 και του ’40 έχουν μικρή σχέση με τα τρέχοντα γεγονότα. Κάνουν λάθος. Βιβλιοπωλεία σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τα ράφια γεμάτα με βιβλία που έχουν ρεβιζιονιστικές εκτάσεις από διάφορους μελετητές. Σημαντικοί εκδότες των ΗΠΑ προωθούν μια ενιαία αφήγηση σχετικά με την «Σοβιετική Αυτοκρατορία» που ‘’έσφαξε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους’’. Η φράση «Ο Στάλιν ήταν χειρότερος από τον Χίτλερ» επαναλαμβάνεται συχνά στην τηλεόραση χωρίς πρόκληση. Αυτό όλο εξυπηρετεί έναν πραγματικά πολιτικό σκοπό.
Ο συγγραφέας μιας αντι-κομμουνιστικής ιστορικής γραμμής, ο Timothy Snyder, έχει βρει ξαφνικά τον εαυτό του εκτεθειμένο στα μάτια του κοινού, πέρα από τις αίθουσες διδασκαλίας του Πανεπιστημίου. Ο Snyder χρησιμοποιεί το ιστορικό του έργο για να δικαιολογήσει την υποστήριξη των ΗΠΑ για το Κίεβο της Χούντας. Η μυθολογική ανακήρυξη του Snyder «Ο Στάλιν ήταν χειρότερος από ό, τι ο Χίτλερ», φαίνεται να κάνει τον βομβαρδισμό του Poroshenko στις άμαχες περιοχές ως κατανοητό.
Ποιοι είναι οι σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ουκρανία, την Ανατολική Ευρώπη, ακόμη και εντός της ίδιας της Ρωσίας; Είναι οι φανατικοί αντι-κομμουνιστές. Οι θαυμαστές του Χίτλερ. Είναι φανατικοί ρατσιστές. Είναι υποστηρικτές του νεοφιλελευθερισμού, ο άμεσος κανόνας των δυτικών τραπεζών, και η επέκταση του ΝΑΤΟ. Αυτοί είναι λαοί μισητοί από τους αντίστοιχους πληθυσμούς τους, αλλά αγαπητοί ως πειθήνιοι υπηρέτες της Wall Street.
Και ποιες είναι οι δυνάμεις της αντίστασης; Είναι οι κομμουνιστές και οι σοσιαλιστές, που στέκονται μαζί με τους εθνικιστές και μιλούν ενάντια στον καπιταλισμό. Όλοι θυμούνται την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης με περηφάνια για τα επιτεύγματά της, και μιλούν με ανοιχτή περιφρόνηση για τις χώρες των Δυτικών τραπεζιτών που κάθονται στην κορυφή του κόσμου, και κάποτε απείλησαν την ΕΣΣΔ με την πυρηνική καταστροφή.
Σε αυτό το παγκόσμιο πλαίσιο, με την αύξηση του μίσους για τη Ρωσία, και την άνοδο της πολιτικής καταστολής και της οικονομικής κρίσης στα δυτικά, η επικρατούσα εκστρατεία του ολοκαυτώματος ρεβιζιονισμού νοηματοδοτείται.
Η πραγματική ιστορία του ολοκαυτώματος είναι η ιστορία ανόδου των τυράννων στην εξουσία, σε μια πλατφόρμα του παρανοϊκού αντι-κομμουνισμού που υπόσχεται να αποκαταστήσει τον «νόμου και την τάξη.» Είναι μια ιστορία των ιδιωτικών επιχειρήσεων που κερδίζουν δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια δολάρια από την καταναγκαστική εργασία, ενώ «επανεκκινεί» την οικονομίας με ανεξέλεγκτη μιλιταρισμό. Είναι μια ιστορία στρατιωτικού επεκτατισμού και
επιθετικότητας που καλύπτεται με ψέματα και ψευδείς ισχυρισμούς του θύματος. Είναι η ιστορία μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που ο ολοένα και πιο φτωχός πληθυσμός ήταν σε λάθος κατεύθυνση ως αποδιοπομπαίος τράγος ορισμένων εθνοτικών ομάδων, που δεν θεωρεί το σύστημα υπεύθυνο για την επιδείνωση των συνθηκών.
Εκτός από τα φρικαλέα, τα πραγματικά, μη-λογοκριτέα και μη αναθεωρημένα γεγονότα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, βλέπουμε επίσης μια άλλη ιστορία. Είναι μια ιστορία της αντίστασης ενάντια στην αδικία, τα καταπληκτικά κατορθώματα θάρρους για την αντιμετώπιση της θανατηφόρας τρομοκρατίας, και εκπληκτικές πράξεις θυσίας. Είναι μια ιστορία στην οποία οι λαοί των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Ρωσίας και της Κίνας δεν είναι θανάσιμοι εχθροί, αλλά φίλοι, ενωμένοι ενάντια στον φασισμό. Είναι μια ιστορία στην οποία η μεγαλύτερη αυταπάρνηση, και οι ατρόμητοι αντιστασιακοί στην τυραννία και τη γενοκτονία, δεν είναι υπερασπιστές του καπιταλισμού της ελεύθερης αγοράς, αλλά αυτοαποκαλούμενοι μαρξιστές-λενινιστές, οι οποίοι αναλαμβάνουν τα ηνία, όχι μόνο από την Ουάσιγκτον, αλλά και από τη Μόσχα.
Η πραγματική ιστορική καταγραφή του τι συνέβη κατά τη διάρκεια του ολοκαυτώματος είναι αποκήρυξη των κινήτρων και του ίδιου του συστήματος που σήμερα πρωταγωνιστεί από τους ηγεμόνες των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν είναι λοιπόν περίεργο που εργάζονται τόσο σκληρά για να την ξαναγράψουν, καθώς κινούνται τρομακτικά προς ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο.
Caleb Maupin ( political analyst and activist based in New York. He studied political science at Baldwin-Wallace College and was inspired and involved in the Occupy Wall Street movement)
Μετάφραση-Απόδοση: Ειρήνη Καμπίτση
Αποκλειστικά για το Hellasforce