Ετικέτες

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

«Ιλιάδα και Διεθνής Πολιτικής: Μια Θεωρητική Προσέγγιση» το νέο βιβλίο του Σπύρου Λίτσα


CoverIliada

Το νέο βιβλίο του Σπύρου Λίτσα, επίκουρου καθηγητή Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και αρθρογράφου στη δημοκρατία κυριολεκτικά από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας της έχει τίτλο «Ιλιάδα και Διεθνής Πολιτικής: Μια Θεωρητική Προσέγγιση» και κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Ποιότητα.
Από την πρώτη σελίδα είναι φανερό ότι ο συγγραφέας θέτει το δύσκολο στόχο της συγγραφής μιας πρωτότυπης μονογραφίας που ανάλογη της δεν υφίσταται σε διεθνές επίπεδο. Κι αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά στο χώρο της διεθνούς πολιτικής ΄όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό που η Ιλιάδα αποτελεί τη βάση της θεωρητικής ανάλυσης κομβικών ζητημάτων που διαμορφώνουν τη σύγχρονη διεθνοπολιτική σκέψη. Για παράδειγμα, ο Σπύρος Λίτσας μέσα από τη σύγκρουση μεταξύ Αχιλλέα και Αγαμέμνονα για τη Βρισηίδα αναλύει την έννοια της αρπαγής στη διεθνή πολιτική αλλά και τους ανταγωνισμούς που προκύπτουν ακόμα και μεταξύ συμμάχων για την κατανομή κερδών. Ή μέσα από την καταδρομική επιχείρηση του Διομήδη και Οδυσσέα στο στρατόπεδο των Τρώων ο συγγραφέας αναλύει τη θεωρία του ανορθόδοξου πολέμου που κυριαρχεί σήμερα στη στρατηγική ανάλυση.

Η νέα επιστημονική μονογραφία του Σπύρου Λίτσα έχει ήδη δημιουργήσει θετική αίσθηση στον επιστημονικό χώρο των Διεθνών Σχέσεων και της Πολιτικής Επιστήμης, ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες επαφές με οίκους του εξωτερικού ώστε να κυκλοφορήσει και σε διάφορες μεταφράσεις ενώ εκτός των φοιτητών των Διεθνών Σχέσεων το βιβλίο απευθύνεται σε διπλωμάτες, πολιτικούς αλλά και στο ευρύ αναγνωστικό κοινό που ψάχνει μια έγκριτη προσέγγιση στα σύγχρονα διεθνοπολιτικά ζητήματα μέσα από ένα από τα κλασικότερα κείμενα της ανθρώπινης γραμματείας. Η Ιλιάδα και Διεθνής Πολιτική είναι ένα από αυτά τα έργα που ήρθαν για να ανοίξουν νέες κατευθύνσεις στον τρόπο που εξετάζουμε τη διεθνή μας πραγματικότητα.

www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου