Ετικέτες

Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ( Διονύσιος Βούτος +Αμετανόητος)

Ο Γιώργος Βαρουφάκης γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου το 1925. Με άλλα λόγια σήμερα είναι 89 ετών. Η αγάπη του για τη μεταλλουργική έρευνα στο χώρο της αρχαιολογίας είναι εκείνη που τον διατηρεί αιώνια νέο, λέει.
Επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος της Χαλυβουργικής και επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τυποποίησης (ΕΛΟΤ), σύμφωνα με το crashonline.gr,ασχολείται από το 1959 με την αρχαία τεχνολογία και ιδιαίτερα με τα μέταλλα και το ρόλο που έπαιξαν στο ρυθμό ανέλιξης του πολιτισμού μας. Οι τελευταίες του έρευνες έδειξαν ότι οι αρχαίοι πρόγονοί μας εφάρμοζαν πρότυπα με αυστηρές προδιαγραφές και προέβλεπαν αυστηρές ποινές για όποιον τολμούσε να τις παραβεί. Στον τομέα αυτό ανήκουν οι μελέτες «Ο έλεγχος ποιότητας του άκρατου οίνου στην κλασική Μακεδονία και Θράκη», «Η επιγραφή της Ελευσίνας. Τεχνικές επιγραφές του 4ου αιώνα π.Χ.» και «Ο έλεγχος ποιότητας των αττικών αργυρών νομισμάτων κατά τον 4ο αιώνα π.Χ.».
Πολλές πρωτότυπες εργασίες του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά και βιβλία. Προσκεκλημένος επιστημονικών εταιρειών του εξωτερικού, σύμφωνα με το archaiologia.gr,έχει παρουσιάσει ερευνητικές του εργασίες σε μουσεία της Πράγας, της Ζυρίχης, των ΗΠΑ, της Κύπρου κ.α. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μελέτη του για τον κρατήρα και τα άλλα εξαίρετα χάλκινα αγγεία του Δερβενιού που σήμερα εκτίθενται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
ένας από τους λίγους εναπομείναντες πραγματικούς Έλληνες .Η αγάπη του για την Ελλάδα τον ταξίδεψε ανά τον κόσμο για την διάδοση και την σημασία του ελληνισμού
Ο Βαρουφάκης εξειδικεύεται στην Θεωρία των παιγνίων , έχει μάστερ και την διδάσκει στα Πανεπιστήμια ως καθηγητής .. Επομένως οι κινήσεις του είναι πολύ καλά μελετημένες και ίσως λίγο δύσκολο να τις καταλάβουμε όσοι δεν γνωρίζουμε πολύ καλά ή και καθόλου αυτή την θεωρία .. Ως ειδικός της θεωρίας των παιγνίων θα ανεβάσει κατά πολύ το επίπεδο και των συζητήσεων , αλλά και των προσδοκιών από το το προσδοκώμενο αποτέλεσμα . Πολλοί βιάστηκαν να κρίνουν ακόμα και την επιλογή των συμβούλων της εταιρίας που έκανε για να τους χρησιμοποιήσει στην διαπραγμάτευση .
Ας μην βιάζονται λοιπόν οι κρίνοντες γιατί δεν είναι η εταιρία που αποφασίζει , αλλά η κυβέρνηση , ο σκοπός τω συμβούλων είναι άλλος .. Το παιχνίδι έχει πάρει άλλες διαστάσεις πλέον και έχει γίνει πολύ απαιτητικό .. Οι διάφοροι γεωπόνοι της ΕΕ που διαδραματίζουν ρόλο οικονομικών παραγόντων σε αυτήν θα τα βρουν πολύ σκούρα ..

==================
Θεωρία παιγνίων
Η θεωρία παιγνίων (game theory) ξεκίνησε σαν κλάδος των οικονομικών με το βιβλίο των Τζον φον Νόιμαν (John von Neumann) και Όσκαρ Μόργκενστερν (Oskar Morgenstern) Theory of Games and Economic Behaviour (Θεωρία Παιγνίων και Οικονομική Συμπεριφορά) πάνω σε παιχνίδια μηδενικού αθροίσματος (zero-sum games). Το κύριο αντικείμενό της είναι η ανάλυση των αποφάσεων σε καταστάσεις (παιχνίδια) στρατηγικής αλληλεπίδρασης (strategic interdependence).
Τι είναι τα παίγνια
Τα παίγνια είναι μία μέθοδος ανάλυσης προβλημάτων που έχουν σχέση με τον τρόπο λήψης αποφάσεων σε καταστάσεις σύγκρουσης και συνεργασίας. Παίκτης μπορεί να είναι ένα πρόσωπο, μία οργάνωση, ένα κράτος ή ένας συνασπισμός. Ως αντικείμενο έρευνας μπορούν να θεωρηθούν διάφορα προβλήματα πολιτικής, ψυχολογικής, κοινωνικής, οικονομικής μορφής.
Για τη λύση των προβλημάτων αυτών θεωρείται προηγουμένως απαραίτητη η ανάλυση καταστάσεων, όπου δύο ή περισσότεροι δρώντες (παίκτες) βρίσκονται αντιμέτωποι και ακολουθούν συνεργατικές στρατηγικές. Κάθε παίκτης προσπαθεί να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που διαθέτει, για να εμποδίσει τον αντίπαλό του να αποκτήσει πλεονεκτήματα που θα περιορίσουν τα κέρδη του. Επομένως, οι ενέργειές του εξαρτώνται άμεσα από τη θέση (στρατηγική) που θα επιλέξει ο αντίπαλος.
Όπως βλέπετε μόνο τυχαία δεν ήταν η επιλογή του Βαρουφάκη σε αυτήν την θέση .. Είναι μια πολύ καλή μελετημένη κίνηση που είχε κάνει από πριν ο Τσίπρας για να μπορέσει η Ελλάδα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του χρέους σε καταστάσεις σύγκρουσης και συνεργασία .. Δηλαδή και να συγκρουστούμε με τις πολιτικές που εφαρμόζουνε μέχρι τώρα και οδήγησαν τον λαό μας στην εξαθλίωση , χωρίς όμως να έρθουμε σε συνολική σύγκρουση με την ΕΕ , αλλά αντίθετα να τους οδηγήσουμε σε συνεργασία μαζί μας για να λυθεί το επείγον που είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην Ελλάδα και να αρχίσουμε να οικοδομούμε μια κοινωνία δικαίου και ευημερίας ..
Σχόλιο από το κατοχικά του Γόνου , που τις 5 τελευταίες μέρες ανεβάζει στο μπλοκ του ότι παπαριά ακούγεται αρκεί αν είναι εναντίον της νέας κυβέρνησης .. Οι ίδιοι οι αναγνώστες του , του απαντάνε και του εξηγούν πόσο βλάκας είναι .
========================================
(..) ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ 31/1/2015
Σιγά τη σύγκρουση Βαρουφάκη – Ντάισελμπλουμ για την τρόικα. Όλα τα λεφτά είναι στη σύγκρουση Μαρινάκη – Μελισσανίδη για το Κύπελο στο ποδόσφαιρο…(..)
Από το σάιτ που με έστειλες να μάθω την «αλήθεια» για τα CDS
Ασχολείσου με την μπάλα , σου ταιριάζει καλύτερα ..
…] Ο γνωστός Βρετανός δημοσιογράφος Paul Mason αναλύει σε 5 βασικά σημεία το σκεπτικό πίσω από την άρνηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών να συνεργαστεί ξανά με την τρόικα, αλλά και τις πιθανές επιπτώσεις
Την περασμένη Παρασκευή ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε στον Γερούν Ντάισελμπλουμ πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να συνεχίσει να συνεργάζεται με την περιβόητη τρόικα ως αυτόνομη οντότητα αλλά θα συνομιλεί απευθείας, ως κυρίαρχη Κυβέρνηση, με κάθε ένα μέρος που εκπροσωπεί η εν λόγω τριμερής επιτροπή, δηλαδή την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Το «Όχι» του Βαρουφάκη ειπώθηκε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που παρέδωσε με τον επικεφαλής του Eurogroup αμέσως μετά την μεταξύ τους συνάντηση, προκαλώντας την αμήχανη αντίδραση του Ντάισελμπλουμ που όλοι είδαμε και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως από τα ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ.
«Μόλις σκότωσες την Τρόικα» υποτίθεται ότι είπε – εκτός μικροφώνου – ο Ολλανδός πολιτικός στον Γιάνη Βαρουφάκη.
Ο γνωστός δημοσιογράφος του Channel 4 , Paul Mason, γράφει σχετικά μία πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση, σε 5 βασικά σημεία:
1. Οι Μαρξιστές και οι Αριστεροί γενικότερα έχουν πολύ καλή γνώση στρατιωτικής στρατηγικής. Ο κ. Βαρουφάκης δεν είναι Μαρξιστής, είναι Αριστερός της κεϋνσιανής σχολής, με ρίζες σε μια πολιτική κουλτούρα όπου η εξουσία είναι πολύ καλά κατανοητή. Ο ίδιος ο πατέρας του συνελήφθη μπροστά στα μάτια του μικρού Γιάνη, μέσα στο σπίτι τους, κατά τη διάρκεια της Χούντας του 67, και έμεινε στη φυλακή για μήνες.Ακόμα και οι πιο μετριοπαθείς Αριστεροί της ευρωπαϊκής κομμουνιστικής οικογένειας μεγάλωσαν μελετώντας τη δυναμική της εξουσίας. Ο Γκράμσι είχε πει ότι το σύγχρονο κομμουνιστικό κόμμα πρέπει να είναι ο σύγχρονος Μακιαβέλι, έτοιμο να ασκήσει εξουσία, να χρησιμοποιήσει τεχνάσματα και τακτικές και να μοχλεύσει πάνω από όλα την κοινωνική υποστήριξη.[…]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου