Ετικέτες

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Νέες διαδηλώσεις κατά του Charlie Hebdo

Νέες διαδηλώσεις κατά του Charlie Hebdo

Posted by spitha80 στο Ιανουαρίου 23, 2015

πακΜια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στο Πακιστάν κατά της γαλλικής σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Καρατσί.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν προκειμένου να καταγγείλουν τη δημοσίευση την περασμένη εβδομάδα μιας γελοιογραφίας του Μωάμεθ στο πρωτοσέλιδο της Charlie Hebdo.

Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών πληροφοριών εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι διαδηλωτές ήταν «χιλιάδες», αλλά αυτό σημαίνει μάλλον πως η συγκέντρωση ήταν συγκριτικά μικρή, δεδομένου το Καράτσι έχει πληθυσμό 18 εκατ. κατοίκων.

«Κάτω η Charlie Hebdo, κάτω οι βλάσφημοι» ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζαν οι διαδηλωτές, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Σουνιτικού Τεχρίκ, ενός πολιτικοθρησκευτικού κινήματος.
Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ όπου αναγραφόταν το σύνθημα «θάνατος στους βλάσφημους».
Ένας από τους διοργανωτές της κινητοποίησης, ο Σάρβατ Ετζάζ Κάντρι, απαίτησε το Πακιστάν να διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις του με τη Γαλλία.

«Ο πρεσβευτής τους πρέπει να κηρυχθεί persona non grata και να απελαθεί από την χώρα» είπε.
Διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Κουέτα όπου οι διαδηλωτές φώναζαν «Κρεμάστε τους βλάσφημους, δεν θα ανεχθούμε οποιονδήποτε γελοιοποιεί τον Προφήτη μας», αλλά και στη Λαχώρη, όπου περίπου 2.000 διαδηλωτές απαίτησαν «η Γαλλία να ζητήσει συγγνώμη».

Στο γειτονικό Αφγανιστάν, περίπου 50 άνθρωποι διαδήλωσαν κοντά στην πρεσβεία της Γαλλίας φωνάζοντας συνθήματα όπως «Γαλλία, είσαι ο διάβολος».

www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου