ΑΓΝΩΣΤΗ ΙΣΤΟΡΙΑ. Η «μάχη» του Λος Άντζελες (1942)
O Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος συνδέθηκε με τα καταστροφικότερα γεγονότα που συνέβησαν ποτέ στη Γη. Ωστόσο, κατά τη διάρκειά του, σημειώθηκαν και κάποια περίεργα συμβάντα που αξίζουν σχολιασμού.
Ένα από αυτά αφορά τη «μάχη του Λος Άντζελες», η οποία έλαβε χώρα stiw 24-25 Φεβρουαρίου 1942. Ήταν η περίοδος μετά τον αιφνιδιασμό του Περλ Χάρμπορ και στις ΗΠΑ είχε επικρατήσει μια παράξενη υστερία, σχετικά με την απειλή ιαπωνικής εισβολής στις αμερικανικές ακτές του Ειρηνικού. Ο πανικός επιτάθηκε όταν ένα ιαπωνικό υποβρύχιο, στις αρχές Φεβρουαρίου, πλησίασε τις αμερικανικές ακτές και βομβάρδισε, με το πυροβόλο του, ένα αμερικανικό διυλιστήριο στην Σάντα Μπάρμπαρα της Καλιφόρνια.

Ο πανικός όμως αυτός δεν ήταν τίποτα μπροστά σε ότι έμελλε να ακολουθήσει. Όλα ξεκίνησαν όταν τη νύχτα της 24ης Φεβρουαρίου όταν ένα άγνωστο αντικείμενο εντοπίστηκε στον ουρανό πάνω από την πόλη. Αμέσως ήχησαν οι σειρήνες της αντιαεροπορικής άμυνας, προκαλώντας τον απόλυτο πανικό στους κατοίκους της πόλης, πολλοί εκ των οποίων ήταν ήδη στα κρεβάτια τους. Οι υπεύθυνοι της αντιαεροπορικής άμυνας είχα δε τη «φαεινή» ιδέα να ρίξουν φωτιστικές φωτοβολίδες στον σκοτεινό ουρανό για να καταφέρουν να εντοπίσουν το αντικείμενο.
Οι πανικόβλητοι κάτοικοι όμως, θεώρησαν πως οι λάμψεις που έβλεπαν προέρχονταν από πυρά και εκρήξεις και άρχισαν να τρέχουν αλλόφρονες. Κλασικά, όπως πάντα σε περιπτώσεις πανικού, παρουσιάστηκαν και διάφοροι «ουφολόγοι», μελλοντολόγοι και συναφείς φαιδροί, οι οποίοι έκαναν λόγο για επίθεση Αρειανών ή για την συντέλεια του κόσμου! Την ίδια ώρα τα αντιαεροπορικά πυροβόλα που κάλυπταν την αμερικανική μεγαλούπολη, άνοιξαν πυρ, γεμίζοντας τον ουρανό με λάμψεις και φωτιά.
Από τα πυρά αυτά σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, οι οποίοι επλήγησαν από θραύσματα. Άλλοι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από καρδιακή προσβολή και άλλοι δύο σκοτώθηκαν σε τροχαία ατυχήματα, καθώς επιχειρούσαν να απομακρυνθούν από την πόλη!
Αν και μέχρι σήμερα οι Αμερικανοί «ουφολόγοι» επιμένουν ότι κάποιο εξωγήινο σκάφος είχε εντοπιστεί, στην πραγματικότητα ήταν ένα μετεωρολογικό αερόστατο που προκάλεσε αυτόν πανικό. Για να μη γίνουν εντελώς ρεζίλι, πάντως, οι Αμερικανοί φρόντισαν να αποκρύψουν, όσο ήταν δυνατό το γεγονός και δεν διενέργησαν ποτέ επίσημη έρευνα για το συμβάν.