Ετικέτες

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Reuters: Η Γερμανία αποσύρει τις εγγυήσεις για τις εξαγωγές προς την Ελλάδα

flags_german_hellas708
ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ
Η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να αποσυρθεί από τον ρόλο του εγγυητή στις εξαγωγές επιχειρήσεων της χώρας προς την Ελλάδα καθώς πλέον οι ιδιώτες δήλωσαν ότι θα καλύψουν τυχόν σχετικούς κινδύνους.
Σε έγγραφό του, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δηλώνει ότι η χώρα του σταματά από τις 31 Δεκεμβρίου τις εγγυήσεις Hermes οι οποίες – κατά την πρακτική της Ε.Ε. – δίδονται σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης.
«Αποτελεί θετική ένδειξη το γεγονός ότι η ιδιωτική ασφαλιστική βιομηχανία είναι και πάλι έτοιμη να καλύψει τους ελληνικούς κινδύνους. Κατά συνέπεια, είναι λογικό και ορθό για τη γερμανική κυβέρνηση να τερματίσει (την πρακτική)» αναφέρει ο Γκάμπριελ.
Υπενθυμίζεται ότι το γερμανικό κράτος είχε αποφασίσει να παράσχει τις εγγυήσεις αυτές (Hermes) τον Απρίλιο του 2012, όταν είχαν κορυφωθεί οι φήμες για Grexit. Οι εγγυήσεις προσφέρουν ασφάλεια στους εξαγωγείς και στις τράπεζες που έχουν συναλλαγές με αγορές όπου υπάρχει κίνδυνος μη πληρωμής.
Το Βερολίνο είχε εγγυηθεί για οικονομικές πιστώσεις ύψους 560 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσαν οφειλές ελληνικών επιχειρήσεων προς γερμανικές
Πηγή: www.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου