Ετικέτες

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Αδελφός πρωθυπουργού ξεπλένει ακριβά ακίνητα



Αδελφός πρωθυπουργού ξεπλένει ακριβά ακίνητα
Γιγαντιαίο σκάνδαλο καίει μεγάλη πολιτική οικογένεια
Εμπλέκεται σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος μέσω αγοράς ενός πολυτελούς σπιτιού
Σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος μέσω αγοράς πανάκριβου ακινήτου, στο οποίο εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης παρένθετο πρόσωπο, εμπλέκεται αδελφός πρώην πρωθυπουργού.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες που ερευνούν το νέο σκάνδαλο, που αναμένεται να προκαλέσει εκρηκτικές πολιτικές παρενέργειες, βρίσκονται πολύ κοντά στην τεκμηρίωση της μεγάλης αυτής απάτης, αφού ο αχυράνθρωπος που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης άρχισε να μιλάει καίγοντας στην κυριολεξία μεγάλη πολιτική οικογένεια.
Όλα άρχισαν όταν ο πρωθυπουργικός αδελφός είχε εντοπίσει ένα πανάκριβο σπίτι αλλά δεν μπορούσε να το αγοράσει, γιατί δεν είχε πόθεν έσχες για μια τόσο μεγάλη συναλλαγή.

Τότε κατέφυγε στις υπηρεσίες ενός κορυφαίου στελέχους μεγάλης ιδιωτικής εταιρείας, ο οποίος εμφάνιζε μεγάλα εισοδήματα και δεν είχε πρόβλημα να νομιμοποιήσει τη συναλλαγή. Το στέλεχος της μεγάλης εταιρείας τελικά αγόρασε το πολυτελές σπίτι, αφού προηγουμένως είχε πάρει σε μετρητά ολόκληρο το ποσό από τον αδελφό του τέως πρωθυπουργού.
Ως ενοικιαστής
Μετά την ολοκλήρωση της αγοραπωλησίας, το σπίτι ανακαινίσθηκε και ο αδελφός του πρωθυπουργού εμφανίστηκε ως ενοικιαστής και μάλιστα με συμβολικό ενοίκιο που δεν ανταποκρίνεται στις τιμές της αγοράς. Οι σχέσεις του με το παρένθετο πρόσωπο βρίσκονταν τότε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο, ενώ το στέλεχος της ιδιωτικής εταιρείας που δέχτηκε να γίνει το παρένθετο πρόσωπο στην αγορά προσδοκούσε και σε κάποιες εξυπηρετήσεις από την μεγάλη πολιτική οικογένεια.
Βέβαια οι πολιτικές εξελίξεις έτρεξαν με αστραπιαία ταχύτητα και η συγκεκριμένη πολιτική οικογένεια έχασε κάθε δύναμη επιρροής, αφού έγινε απόβλητη από το σύστημα.
Οι σχέσεις του αδελφού του πρωθυπουργού με το παρένθετο πρόσωπο που εμφανίζονταν ως αγοραστής της πανάκριβης πολυτελούς κατοικίας άρχισαν να γίνονται τυπικές.
Άλλωστε δεν μπορούσε η πάλαι ποτέ πανίσχυρη οικογένεια να του προσφέρει απολύτως τίποτα και η εμπλοκή που είχε με τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού μόνο ζημία μπορούσε να προκαλέσει στο στέλεχος της μεγάλης ιδιωτικής εταιρείας.
Ένα απρόβλεπτο γεγονός προκάλεσε μετωπική σύγκρουση ανάμεσα στον αδελφό του πρωθυπουργού και το στέλεχος της επιχείρησης. Πρόσφατα οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το παρένθετο πρόσωπο που εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της πολυτελούς κατοικίας πάσχει από ανίατη αρρώστια. Τα άσχημα νέα έφτασαν στα αυτιά του αδελφού του πρωθυπουργού, ο οποίος πήγε να συναντήσει το στέλεχος της επιχείρησης προκειμένου να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες για το πανάκριβο ακίνητο.
Απαιτεί τεράστιο ποσό
Στη συνάντηση έγινε χαμός, αφού το παρένθετο πρόσωπο απαίτησε ένα τεράστιο ποσό, προκειμένου να του επιστρέψει το ακίνητο. Ο αδελφός του πρωθυπουργού επέμεινε και με εκβιαστικό τρόπο του ζήτησε να γίνει η μεταβίβαση σε μια υπεράκτια εταιρεία η οποία προφανώς ανήκει σε άλλον αχυράνθρωπο της οικογένειας. Τότε ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του είπε, ότι δεν πρόκειται να του επιστρέψει το ακίνητο και αν συνεχίσει τις εκβιαστικές πρακτικές θα πάει στον εισαγγελέα και θα πει όλη την αλήθεια για το πώς στήθηκε η αγοραπωλησία. Στη συνέχεια ενεπλάκησαν και άλλοι παράγοντες της μεγάλης πολιτικής οικογένειας και με προσεκτικές κινήσεις επιχείρησαν να βρουν κάποια λύση, πριν αρχίσει να βρομάει η υπόθεση και υπάρξουν διαρροές στον τύπο.
Μόνο που ήταν πολύ αργά γιατί κάποιες υπηρεσίες πληροφορήθηκαν – άγνωστο με ποιο τρόπο – ολόκληρη την απάτη που είχε στηθεί και τώρα ο αδελφός του πρωθυπουργού κινδυνεύει αφενός να χάσει το ακίνητο και αφετέρου να βρεθεί κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, γιατί τα ποσά δεν δικαιολογούνται και προφανώς προέρχονται από ύποπτες δοσοληψίες. Η ζημιά που μπορεί να προκαλέσει μια τέτοια εξέλιξη στη μεγάλη αυτή πολιτική οικογένεια είναι μεγάλη. Η αποκάλυψη του σκανδάλου θα κάψει στην κυριολεξία τον πρώην πρωθυπουργό, ενώ θα αρχίσει και η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη και άλλων περιουσιακών στοιχείων, τα οποία κρύβονται επιμελώς στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε παρένθετα πρόσωπα απολύτου εμπιστοσύνης.
Οι πολιτικές παρενέργειες στην παρούσα συγκυρία θα είναι εκρηκτικές και η οικογένεια θα αναγκαστεί να κάνει πίσω σε διάφορες πρωτοβουλίες που έχει δρομολογήσει, αφού θα βρίσκεται σε καθεστώς δικαστικής ομηρίας, ενώ η οσμή του σκανδάλου θα δηλητηριάσει για πολλά χρόνια κάθε δραστηριότητά της στη δημόσια ζωή.
kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου