Ετικέτες

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Οταν οι πολιτικοί γίνονται ρεζίλι -11 εξευτελιστικές στιγμές μεγάλων ηγετών



Οταν οι πολιτικοί γίνονται ρεζίλι -11 εξευτελιστικές στιγμές μεγάλων ηγετών [εικόνες&βίντεο]
Είναι κάτι στιγμές, που όλα πάνε στραβά. Συγκεκριμένα, οι χειρότερες στιγμές για κάτι τέτοιο. Οταν μεγάλοι ηγέτες συναντούν κάποιον ομόλογό τους και έχουν πάνω τους τις κάμερες, τα μικρόφωνα και όλα τα βλέμματα. Και τότε, γίνονται ρεζίλι.
Είτε πρόκειται για άτυχες στιγμές- μία ασθένεια, η ακατανίκητη νύστα και άλλα παρόμοια- είτε απλά για ξεκάθαρες γκάφες πολιτικών που έχουν την τάση να πέφτουν σε αυτές, το TIME παρουσίασε 11 από αυτά τα εξευτελιστικά περιστατικά με πρωταγωνιστές μεγάλους ηγέτες.

Πριν από τη συνάντηση των G7 το 2009 στη Ρώμη, ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας, Σόιτσι Νακαγκάβα ήταν σε τραγική κατάσταση. Μπέρδευε τα λόγια του, απαντούσε τις λάθος ερωτήσεις και τον πήρε ο ύπνος. Αν απέδωσε την κατάστασή του στη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε για κρυολόγημα, τελικά αυτό του κόστισε τη δουλειά του. Παραιτήθηκε και αντικαταστάθηκε από τον Κάορου Γιοσάνο.


Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Τόκιο το 1992, ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος ένιωσε χάλια σε δείπνο με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, Κίιτσι Μιγιαζάβα. Έκανε εμετό πάνω του, πριν πέσει σε λήθαργο. Οι συνεργάτες του το απέδωσαν σε γρίπη και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε «Ο πρόεδρος είναι άνθρωπος».

Το 2006, σε συνάντηση των G8, ο Τζορτζ Μπους και ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, άρχισαν να συζητάνε για την Χεζμπολάχ και την αδυναμία του ΟΗΕ να κινητοποιήσει τη Συρία. Κάτι που ακούγεται λογικό, σαν θέμα συζήτησης ανάμεσα σε ηγέτες, μόνο που ξέχασαν ότι αυτές οι συναντήσεις είναι γεμάτες μικρόφωνα και κάμερες.

Ο Τζορτζ Μπους τόλμησε να κάνει στιγμιαίο μασάζ στην Ανγκελα Μέρκελ, σε συνάντηση των G8 το 2006, αλλά η Καγκελάριος κάθε άλλο παρά το ευχαριστήθηκε. Και βέβαια, τα σχόλια σε όλο τον κόσμο ήταν τα αναμενόμενα για την ανεξήγητη κίνηση του Αμερικανού προέδρου.

Σε μία από τις πολλές συσκέψεις κατά τη σύνοδο των G8 το 2007, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί έφτασε καθυστερημένος, μετά από μία συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Με δεδομένο ότι ο Ρώσος δεν πίνει σταγόνα αλκοόλ, μάλλον ο Γάλλος ήπιε και για τους δύο τους στο γεύμα. Εμφανίστηκε σαστισμένος, γελούσε και δεν ήξερε τι να κάνει. Σε κάποιο σημείο ρώτησε «Εγώ απαντάω τις ερωτήσεις σας;»

Η διακυβέρνηση μίας χώρας μπορεί να είναι πολύ κουραστικό καθήκον, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τον Μπιλ Κλίντον. Ο Αμερικανμός πρόεδρος αποκοιμήθηκε σε μία εκδήλωση για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, μπροστά στις κάμερες.

Ακόμη κι αν το θέμα συζήτησης είναι τόσο σοβαρό όσο η παγκόσμια οικονομική κρίση, ο Γκόρντον Μπράουν δεν θέλει ποτέ να απενεργοποιεί το κινητό του τηλέφωνο. Με αποτέλεσμα να χτυπήσει κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.

Κατά την επίσκεψή του στην Αυστρία, το 1975, ο Τζέραλντ Φορντ είχε ένα ατύχημα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ γλίστρησε κατεβαίνοντας από το Air Force One.

Ο Μπόρις Γέλτσιν ξεσάλωνε περισσότερο από ότι επιτρέπεται σε έναν πρόεδρο κράτους, αλλά τουλάχιστον έκανε κάποιους από τους ομολόγους του να γελάνε.

Είσαι από την Πολωνία; Ο πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ θέλει να κοιμηθεί μαζί σου. Αυτό είπε ο διερμηνέας, Στίβεν Σέιμουρ, κατά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στη χώρα το 1977. Ο Κάρτερ είπε ότι ήθελε να μάθει τις επιθυμίες των Πολωνών για το μέλλον, ο Σεϊμούρ μετέφρασε ότι ο πρόεδρος επιθυμεί τους Πολωνούς. Ο Κάρτερ είπε ότι είναι χαρούμενος που βρίσκεται στην Πολωνία, ο Σεϊμούρ είπε ότι είναι χαρούμενος να αρπάξει τα απόκρυφα της Πολωνίας. Ο Κάρτερ μίλησε για το ότι έφυγε από τις ΗΠΑ για να ταξιδέψει, ο Σεϊμούρ είπε ότι είχε εγκαταλείψει τις ΗΠΑ για πάντα. Μετά, μίλησε ρωσικά σε ένα έθνος που υπέφερε κάτω από την κυριαρχία της Σοβιετικής Ενωσης. Ηταν μία επίσκεψη χαμένη στη μετάφραση.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχει κάνει πολλά. Από τα αξέχαστα όμως ήταν όταν αποκάλεσε τον Μπαράκ Ομπάμα ηλιοκαμένο.
Πηγή:   iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου