Ετικέτες

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

ΗΠΑ: Πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας υπό των φόβο των τρομοκρατών






Οι ΗΠΑ αυξάνουν τα μέτρα ασφαλείας στα κυβερνητικά κτίρια στην Ουάσινγκτον και σε άλλες μεγάλες πόλεις εξαιτίας "απειλών από τρομοκρατικές οργανώσεις για επιθέσεις στο έδαφός μας και αλλού", ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Τζεχ Τζόνσον.

"Δεδομένων των διεθνών γεγονότων, η λογική επιβάλλει μία αυξημένη επαγρύπνηση αναφορικά με την προστασία των αμερικανικών κυβερνητικών κτιρίων και του προσωπικού μας", αναφέρει ο Τζόνσον σε ανακοίνωσή του.


«Ύποπτη δραστηριότητα» σε δίκτυο υπολογιστών υπαλλήλων του Ομπάμα


Στο μεταξύ ύποπτη διαδικτυακή δραστηριότητα εντοπίστηκε σε δίκτυο υπολογιστών που χρησιμοποιείται από τον Λευκό Οίκο, ενώ ελήφθησαν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπισή της, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχου του Λευκού Οίκου.Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δεν αποκάλυψε την ταυτότητα αυτών που θα μπορούσαν να είναι υπεύθυνοι για αυτή τη δραστηριότητα, η οποία εντοπίστηκε σε δίκτυο υπολογιστών που χρησιμοποιούνται από υπαλλήλους του Εκτελεστικού Γραφείου του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.
«Κατά τη διαδικασία αξιολόγησης πρόσφατων απειλών, εντοπίσαμε ανησυχητική δραστηριότητα στο μη απόρρητο δίκτυο EOP. Εξετάζουμε σοβαρά οποιαδήποτε τέτοιου είδους δραστηριότητα. Στην προκειμένη περίπτωση λάβαμε άμεσα μέτρα για την αξιολόγηση και τον περιορισμό της», δήλωσε ο αξιωματούχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου