Ετικέτες

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ

 

Τα χρήματα χρησιμοποιούνται για να ανταμείψουν τους μουσουλμάνους τρομοκράτες και τις οικογένειές τους μετά τις επιθέσεις σε Ισραηλινούς και Αμερικανούς υπηκόους που επισκέπτηκαν το Ισραήλ μεταξύ του 2000 και του 2005 κατά τη διάρκεια της δεύτερης ιντιφάντα ή της εξέγερσης των Παλαιστινίων. 


Επιμέλεια άρθρου: Vagedim
Φωτογραφία: Vagedim
Πηγή: Αθέατη γνώση



Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν σήμερα σε μια υπόθεση-ορόσημο στη Νέα Υόρκη από το ομοσπονδιακό δικαστήριο. Τριακόσιοι Αμερικανοί υπήκοοι ισχυρίζονται ότι η Arab Bank παρέχει εν γνώσει της χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες για τους τρομοκράτες, κατά παράβαση της αμερικανικής νομοθεσίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Η Arab Bank υποστηρίζει ότι δεν εξυπηρετούν εν γνώσει τους τρομοκράτες.



Τα έγγραφα της Τράπεζας αποκαλύπτουν ένα πολύπλοκο σύστημα για το οποίο, Αμμάν και Ιορδανία με βάση την Arab Bank, χρησιμοποιήθηκαν ως το κεντρικό σημείο. Ορισμένοι Ισραηλινοί αναφέρουν την τράπεζα ως τον «Μεγάλο Κεντρικό Σταθμό χρηματοδότησης της τρομοκρατίας."

Για παράδειγμα, τραπεζικά έγγραφα φέρεται να δείχνουν ότι μια ντουζίνα φιλανθρωπικά ιδρύματα της Μέσης Ανατολής να έχουν δεσμούς με την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς και άλλες ριζοσπαστικές ισλαμικές ομάδες που μετέφεραν 32.000.000 δολάρια στην Arab Bank κατά τη διάρκεια της δεύτερης Ιντιφάντα. Τα χρήματα στη συνέχεια φέρεται να έχουν καταβληθεί στις οικογένειες των βομβιστών αυτοκτονίας και άλλους Παλαιστίνιους που συμμετείχαν σε τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των Εβραίων.

Ο Δικηγόρος της Arab Bank είπε στους ένορκους στις εκφωνήσεις την περασμένη εβδομάδα ότι η Σαουδική Επιτροπή ήταν μια νόμιμη ανθρωπιστική ομάδα που ποτέ δεν ήταν μια οριζόμενη από τις ΗΠΑ-τρομοκρατική οργάνωση. 

Το 2005, η Arab Bank διευθέτησε μια έρευνα του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ για τις καταγγελίες περί ξεπλύματος χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας με την καταβολή 24000000 δολαρίων πρόστιμο χωρίς να αποκαλυφθούν οι παρανομίες.

Οι ενάγοντες στη δίκη της Νέας Υόρκης απαιτούν χρηματική αποζημίωση και οικονομικές κυρώσεις από την Arab Bank.

atheatignosi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου