Ετικέτες

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Ξεσηκωμός των Σιχ στην Αγγλία: Μην αποκαλείτε “Ασιάτες” τους παιδεραστές… Πακιστανοί είναι!



βρετανιαΗ κοινότητα των Σιχ στη Βρετανία κατηγορεί τα συστημικά μέσα ενημέρωσης ότι σκόπιμα χρησιμοποιούν τον γενικό όρο «Ασιάτες», όταν αναφέρονται στη συμμορία των Πακιστανών μουσουλμάνων παιδεραστών του Ρόδερχαμ.

Η Κοινότητα των Σιχ εξέδωσε εχθές ένα δελτίο τύπου με τίτλο: «Εγκαταλείψτε τον όρο «Ασιάτες» και πείτε τα πράγματα με το όνομά τους για χάρη των παιδιών-θυμάτων».

Οι Σιχ κατηγορούν τα βρετανικά ΜΜΕ ότι ακολουθούν «τυφλά» τη μόδα της πολιτικής ορθότητας. «Είναι εύκολο να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη λέξη «Ασιάτες», γιατί δεν είναι συγκεκριμένη. Ωστόσο, θα πρέπει να παραδεχθείτε ότι πρόκειται για μια μορφή αυτολογοκρισίας», υποστηρίζουν, απευθυνόμενοι στους δημοσιογράφους.

σιχ1

«Το να είναι κανείς ακριβής στις πληροφορίες που δίνει όσον αφορά στους δράστες ενός εγκλήματος, δεν σημαίνει ότι εκφράζει απόψεις που ενθαρρύνουν το φυλετικό ή θρησκευτικό μίσος. Αντιθέτως εκθέτει την αλήθεια και προστατεύει τις κοινότητες από εκείνους που τις απειλούν», αναφέρεται στο δελτίο τύπου.

σιχ2

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει της τελευταίας επίσημης αναφοράς από τη πόλη Rotherham στη βόρεια Αγγλία, οι αστυνομικές αρχές της περιοχής απέκρυπταν επιμελώς την εθνότητα παιδεραστών που κακοποίησαν τουλάχιστον 1.400 παιδιά για να αποφύγουν να χαρακτηριστούν ρατσιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου