Ετικέτες

Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Μεγάλη νίκη του Ιρακινού Στρατού εις βάρος του ”ισλαμικού κράτους”.


Ο Ιρακινός Στρατός πέτυχε μία σπάνια αλλά και μεγάλη επιτυχία συνάμα,καθώς έσπασε την πολιορκία των τζιχαντιστών στην περιοχή ««Amerli»».

Kurdish Peshmerga soldiers

   Αρχικά πρέπει να αναφέρουμε πως στην συγκεκριμένη,πρώην έδρα των τζιχαντιστών,οι κάτοικοι δεν είχαν ούτε νερό αλλά ούτε και τρόφιμα.Η πολιορκία των ισλαμιστών όμως διαλύθηκε την Κυριακή 31 Αυγούστου από τον Ιρακινό Στρατό με την βοήθεια χιλιάδων πολιτοφυλακών.Ήταν μία σπάνια,αλλά μεγάλη νίκη ενάντια στο ”ισλαμικό κράτος”.


   Ο Ιρακινός στρατός τα κατάφερε με την Ιρακινή αεροπορική υποστήριξη αλλά και την Αμερικάνικη.Φυσικά και οι Κούρδοι μαχητές βοήθησαν πάρα πολύ που βρισκόντουσαν και αυτοί στο πλευρό του Ιρακινού Στρατού.Η επίθεση ξεκίνησε το Σάββατο 30 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε επιτυχώς την Κυριακή 31 Αυγούστου.Η συγκεκριμένη πόλη βρίσκεται 160 χιλιόμετρα βόρεια της Βαγδάτης.

  ««Αυτή είναι μία πολύ σημαντική επιτυχία»» δήλωσε ο Στρατηγός ”Qassem Atta” που είναι και Εκπρόσωπος Τύπου των υπηρεσιών ασφαλείας.Παράλληλα τόνισε ότι οι μάχες συνεχίζονται σε διάφορους τομείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου