Ετικέτες

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

«Το ΝΑΤΟ θα υπερασπιστεί την Τουρκία έναντι του Ισλαμικού Κράτους»


Δηλώσεις Ράσμουσεν
REUTERS/YVES HERMAN
«Εάν κάποιος από τους συμμάχους μας, και στην περίπτωση αυτή ιδίως η Τουρκία, απειληθεί από οποιαδήποτε πηγή, δεν θα διστάσουμε να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσουμε την άμυνα της Τουρκίας ή οποιουδήποτε άλλου συμμάχου», σημείωσε.
Το ΝΑΤΟ θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπίσει την Τουρκία, που είναι μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, εάν η χώρα απειληθεί από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι έχουν πετύχει σημαντικές νίκες στο Ιράκ και τη Συρία το τελευταίο διάστημα, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν.
«Ανησυχούμε πάρα πολύ για τη δράση του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, που δεν είναι παρά μια ομάδα τρομοκρατών, και είναι ύψιστης σημασίας να σταματήσουμε την προέλασή του», είπε ο κ. Ράσμουσεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Reuters.
«Εάν κάποιος από τους συμμάχους μας, και στην περίπτωση αυτή ιδίως η Τουρκία, απειληθεί από οποιαδήποτε πηγή, δεν θα διστάσουμε να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσουμε την άμυνα της Τουρκίας ή οποιουδήποτε άλλου συμμάχου», κατέληξε.
Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου