Ετικέτες

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Λίγα λόγια και με ...νόημα!

Posted: 10 Jul 2014 12:07 PM PDT


- Η Ελλάδα κάνει comeback.
- Οι (ελληνικοί) υδρογονάνθρακες θα εκτινάξουν την οικονομία και την γεωπολιτική της Μεσογείου.
- Άνοιγμα της θεολογικής Σχολής της Χάλκης, με τι αντάλλαγμα;

Ακολουθεί το δημοσίευμα του energia.gr με τίτλο:


Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ: «Η Ελλάδα Κάνει Comeback με τους Υδρογονάνθρακες»


«Η Ελλάδα κάνει comeback. Η αναζήτηση υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχής της χώρας είναι σημαντική γιατί θα βοήθησει ακόμα περισσότερο να εκτιναχθεί η οικονομία της, αλλά και να αλλάξει την γεοπολιτική της Μεσογείου».

Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, από τη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ, μιλώντας στο συμπόσιο που οργάνωσε η Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής, όπου βρέθηκε για συζητήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας. Παράλληλα, όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ της η Philadelphia Inquirer, αναφέρθηκε και στα ελληνοτουρκικά και ιδιαιτέρως στο θέμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τονίζοντας πως πρέπει να ανοίξει ξανά, αναφορά η οποία εισέπραξε το χειροκρότημα του ακροατηρίου, το οποίο όπως είναι ευνόητο, λόγω της εκδήλωσης, ήταν ελληνικό. 

Μάλιστα, πρόσθεσε: «Η προστασία των ιερών τόπων και των μνημείων της ελληνικής κληρονομιάς στην Τουρκία, είναι αναγκαία. Πρόκειται για μια αμφίδρομη σχέση. Και οι Μουσουλμάνοι αξίζουν τέτοια ελευθερία στην Ελλάδα».

Περισσότερα από 1000 άτομα παραβρέθηκαν στο Κογκρέσο της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής της Αμερικής, με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο να είναι εκείνος που καλωσόρισε τον Τζο Μπάιντεν στις εργασίες του.

http://energia.gr/article.asp?art_id=83546

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου