Ετικέτες

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Ένα ευχαριστώ από τον Πούτιν στον Ολάντ


Γιατί εκφράζει ευγνωμοσύνη προς τους Γαλλους;

ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ, ΦΡΑΝΣΟΥΑ ΟΛΑΝΤ
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Ολάντ για τις τελετές προς τιμήν της συμμαχικής απόβασης στη Νορμανδία, στις οποίες είχε προσκληθεί ο επικεφαλής του Κρεμλίνου παρά την ένταση που επικρατεί στις σχέσεις της Δύσης με τη Ρωσία εξ αιτίας της κρίσης στην Ουκρανία.

«Μου φαίνεται ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες προς τη Γαλλία και τον πρόεδρο Ολάντ για την εκδήλωση αυτή και για το συγκεκριμένο μήνυμα ότι ο κόσμος δεν ξεχνά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ούτε τους βετεράνους, αυτούς που έφεραν τη νίκη» ανέφερε ο Πούτιν στη ρωσική τηλεόραση προσθέτοντας ότι ευχαριστεί «το γάλλο πρόεδρο για την ομιλία του και τις αναφορές του στον αποφασιστικό ρόλο της Σοβιετικής Ένωσης στη νίκη κατά του ναζισμού».

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν σημείωσε επίσης ότι με τον πρόεδρο Ολάντ είχαν μια εποικοδομητική συζήτηση. «Μιλήσαμε για την εμβάθυνση των διμερών σχέσεων, τους οικονομικούς δεσμούς και τα διεθνή θέματα, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού ζητήματος του Ιράν και της Συρίας », είπε ο Πούτιν.

Η Γαλλία προσκάλεσε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την απόβαση στη Νορμανδία τον Βλαντιμίρ Πούτιν παρά την συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία η οποία έχει προκαλέσει τη χειρότερη κρίση στις σχέσεις της Ρωσίας με τη Δύση από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και οδήγησε επίσης στη ακύρωση της συνόδου κορυφής της G8 στο Σότσι της Ρωσίας.

Επίσης, η Γαλλία επιθυμεί να τηρήσει τη σύμβαση για την πώληση δύο πολεμικών πλοίων Μιστράλ, μια απόφαση που έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών.

iKypros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου