Ετικέτες

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ερντογάν: Στην Ελλάδα υπάρχουν στρατόπεδα τούρκων τρομοκρατών.



Στους ισχυρισμούς του ότι τούρκοι τρομοκράτες εκπαιδεύονται σε στρατόπεδα στην Ελλάδα επανήλθε την Τρίτη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet.
Μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του (ΑΚΡ), ο τούρκος πρωθυπουργός έκανε λόγο για “σκοτεινά χέρια από το εξωτερικό που αποπειρώνται να σταματήσουν την άνοδο της Τουρκίας.”



“Πατάνε ένα κουμπί και νόμιμες, και παράνομες οργανώσεις διαταράσσουν την ειρήνη. Αυτή είναι μια προετοιμασμένη επίθεση που στοχεύει ταυτόχρονα στην ειρήνη μας, τη σταθερότητα και την οικονομία μας” δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο τούρκος πρωθυπουργός έκανε λόγο για εμπλοκή της (αριστεριστικής) τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP/C στις συγκρούσεις της περασμένης εβδομάδας όπου σκοτώθηκε ένας διαδηλωτής από σφαίρα αστυνομικού στο κεφάλι.
“Όλοι γνωρίζουμε ποιοι υποστηρίζουν και προστατεύουν αυτές τις ομάδες. Τα στρατόπεδα της DHKP/C εδρεύουν στην Ελλάδα. Τους έχουμε δει να εισέρχονται στην Τουρκία. Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταστείλει τη δράση τους, αλλά δε γνωρίζουμε αν συνεχίζουν να επιχειρούν εκεί” είπε ο Ερντογάν.
Σημειώνεται ότι η DHKP/C (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi), θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τα Ηνωμένα Έθνη και την ΕΕ.

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου