Ετικέτες

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Τελεσίγραφο του Κιέβου προς φιλορώσους να παραδώσουν τα όπλα



ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
Η ουκρανική κυβέρνηση όρισε διορία μέχρι το πρωί της Δευτέρας προς τους φιλορώσους αυτονομιστές για να παραδώσουν τα όπλα τους και να εγκαταλείψουν τα κυβερνητικά κτίρια τα οποία έχουν καταλάβει στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με προεδρικό διάταγμα που εκδόθηκε απόψε.
Τελεσίγραφο του Κιέβου προς φιλορώσους να παραδώσουν τα όπλα
«Αίμα χύθηκε στον πόλεμο που η Ρωσία διεξάγει κατά της Ουκρανίας», δήλωσε νωρίτερα ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού του διαγγέλματος, προσθέτοντας ότι έχει δοθεί εντολή για «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» μεγάλης κλίμακας για τον τερματισμό των ταραχών.

«Δεν θα επιτρέψουμε στη Ρωσία να επαναλάβει το σενάριο της Κριμαίας στις ανατολικές περιοχές της χώρας…όσοι υποστηρίζουν τους επιτιθέμενους και τους καταληψίες, οι οποίοι διεξάγουν ένοπλο πόλεμο κατά της χώρας μας, δεν θα αποφύγουν την τιμωρία και την απόδοση ευθυνών» πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας ότι οι αυτονομιστές που θα παραδώσουν τα όπλα τους μέχρι αύριο το πρωί δεν θα διωχθούν.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι η χρησιμοποίηση του στρατού στην ανατολική Ουκρανία είναι μία “εγκληματική διαταγή”.
Στην ανακοίνωση καλείται η Δύση να θέσει υπό τον έλεγχό της τη σύμμαχό της ουκρανική κυβέρνηση.
“Τώρα αποτελεί ευθύνη της Δύσης να προλάβει έναν εμφύλιο πόλεμο στην Ουκρανία”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών το οποίο αναγγέλλει ότι προτίθεται να φέρει το θέμα της Ουκρανίας ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου