Ετικέτες

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Τη Μόσχα θεωρούν ύποπτη οι ΗΠΑ για τη διαρροή του «f*** the EU»




Η Ρωσία σίγουρα θα ήταν στην κορυφή της λίστας όσων υποψιάζονται οι ΗΠΑ ότι ευθύνονται για τη διαρροή της συνομιλίας της Βικτόρια Νούλαντ (με το διαβόητο «να πάει να γ****** η ΕΕ»), όπως ανέφερε ο διευθυντής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

«Δεν ξέρουμε ποιος ευθύνεται για τη διαρροή, αλλά σίγουρα [η Ρωσία] θα βρισκόταν σε ενδεχόμενη "λίστα υπόπτων"» είπε ο Τζέιμς Κλάπερ, o πολιτικός προϊστάμενος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.



Το ηχητικό ντοκουμέντο που είχε αναρτηθεί στο Διαδίκτυο την περασμένη εβδομάδα έφερε την Αμερικανίδα αξιωματούχο σε εξαιρετικά δύσκολη θέση για τα «διπλωματικά γαλλικά» της.


Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν έκρυψαν ποτέ την πεποίθησή τους ότι η ηχογράφηση είχε γίνει από τις μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, όπου η Νούλαντ είχε υπηρετήσει νωρίτερα στην καριέρα της.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι αρνήθηκαν ότι ήταν υπεύθυνοι για την υποκλοπή και την ανάρτηση της τηλεφωνικής συνομιλίας στο Διαδίκτυο.

Ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, ένας πολιτικός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που εκλέγεται στη Νότια Καρολίνα, ρώτησε επίσης τον Κλάπερ εάν «δικαιούται να πει κανείς» ότι η Ρωσία κατασκοπεύει τους Αμερικανούς διπλωμάτες.

«Νομίζω ότι πρόκειται για μια βάσιμη υπόθεση, μάλιστα κύριε» απάντησε ο Κλάπερ.


Πηγή: ΑΠΕ, reuters, in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου