Ετικέτες

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

«Έξυπνα» τυφέκια δοκιμάζει ο αμερικανικός στρατός

Τα εξελιγμένα τυφέκια της Tracking Point, τα οποία έκαναν το ντεμπούτο τους πέρυσι, διαθέτουν ενσωματωμένους υπολογιστές που βοηθούν τους σκοπευτές να πλήξουν στόχους σε απόσταση περίπου 1.100 μέτρων.

Το ενδιαφέρον του για τον χώρο των «έξυπνων» τυφεκίων για ελεύθερους σκοπευτές εξέφρασε έμπρακτα ο αμερικανικός στρατός, αγοράζοντας έξι «κιτ» όπλων υψηλής τεχνολογίας από την εταιρεία Tracking Point.
«Ο στόχος είναι να αρχίσουν να διερευνώνται τεχνολογίες εντοπισμού στόχου και σκόπευσης» δήλωσε ο Άλτον Στιούαρτ, εκπρόσωπος του Program Executive Office του στρατού, σύμφωνα με το CNET.
Η Tracking Point κατασκευάζει προωθεί τα όπλα της κυρίως σε κυνηγούς, και η συγκεκριμένη κίνηση διευρύνει τους ορίζοντές της. «Βρίσκουμε συναρπαστική αυτήν την ευκαιρία να παρέχουμε τη συγκεκριμένη τεχνολογία για να αυξήσουμε την αποτελεσματικότητα της χώρας μας σε καιρούς πολέμου» δήλωσε ο Όρεν Σάουμπλε, αντιπρόεδρος μάρκετινγκ και πωλήσεων της εταιρείας στο CNET.
Τα εξελιγμένα τυφέκια της Tracking Point, τα οποία έκαναν το ντεμπούτο τους πέρυσι, διαθέτουν ενσωματωμένους υπολογιστές που βοηθούν τους σκοπευτές να πλήξουν στόχους σε απόσταση περίπου 1.100 μέτρων. Η δυνατότητα αυτή παρέχεται χάρη σε τεχνολογικά βοηθήματα σκανδάλης και το «Network Tracking Scope», το οποίο μπορεί να «κλειδώσει» και να παρακολουθήσει κινούμενους στόχους.
Ο σκοπευτής πρώτα καταδεικνύει/ «κλειδώνει» τον στόχο και μετά πατά τη σκανδάλη. Στη συνέχεια, το όπλο «αποφασίζει» πότε θα ρίξει τη βολή, «μελετώντας» τα δεδομένα του περιβάλλοντος (απόσταση στόχου, βαρομετρική πίεση, άνεμος κ.α.). Το τελικό αποτέλεσμα είναι υψηλές σκοπευτικές επιδόσεις, ακόμα και από άτομα που δεν έχουν περάσει πλήρη εκπαίδευση ελεύθερου σκοπευτή.
Το κόστος των συγκεκριμένων όπλων είναι υψηλό, καθώς ξεκινά από τα 22.500 δολάρια και φτάνει ως τα 27.500. Η εταιρεία δεν πωλεί τα πλήρη όπλα στον στρατό, αλλά το «τεχνολογικό» κομμάτι τους, όπως η σκανδάλη και το σκόπευτρο. Τα εν λόγω κιτ στη συνέχεια θα ενσωματωθούν σε τυφέκια ΧΜ2010 και θα εξεταστεί κατά πόσον αυτά τα συστήματα/ όπλα θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πεδία επιχειρήσεων.

Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου