Ετικέτες

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Γαλλογερμανικό υπουργικό συμβούλιο στο Παρίσι!






Η ασφάλεια στην Αφρική, η συνεργασία στον τομέα της ενέργειας, η προστασία δεδομένων και η ανάκαμψη της ευρωζώνης, θα είναι στην ατζέντα της συνάντησης των υπουργών των κυβερνήσεων Γαλλίας και Γερμανίας αργότερα σήμερα στο Παρίσι.

Είναι το πρώτο από τα κοινά «υπουργικά συμβούλια» μεταξύ των δύο κυβερνήσεων που γίνεται μετά την άνοδο των Σοσιαλδημοκρατών στη γερμανική κυβέρνηση, οι οποίοι κάθονται στο ίδιο τραπέζι με την κυβέρνηση του σοσιαλιστή γάλλου προέδρου.

Μέρκελ και Ολάντ θα δώσουν συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τη συνάντηση.

Λίγες σημαντικές ανακοινώσεις αναμένονται, αλλά η Μέρκελ και ο Ολάντ πρόκειται να επιβεβαιώσουν την ανάπτυξη στο Μαλί 250 στρατιωτών μιας γαλλο-γερμανικής ταξιαρχίας.

Η Γερμανία έχει 170 στρατιώτες στο Μαλί, οι περισσότεροι από τους οποίους συμμετέχουν σε αποστολή της ΕΕ για την εκπαίδευση του στρατού της αφρικανικής αυτής χώρας, ενώ 2.500 γάλλοι στρατιώτες βρίσκονταν ακόμα στο Μαλί στις αρχές του 2014.


Οι στρατιώτες της γαλλο-γερμανικής ταξιαρχίας θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση του στρατού του Μαλί και όχι για να συμμετάσχουν σε μάχες.

Η Μέρκελ, ο Ολάντ και οι υπουργοί τους θα συζητήσουν επίσης για τη συνεργασία των δυο χωρών στον τομέα της ενεργειακής έρευνας, για τη δημοσιονομική πολιτική και την ασφάλεια δεδομένων.

Η γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να εκφωνήσει λόγο στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης που εδρεύει στο Παρίσι.

πηγή: in.gr, AΠΕ
Posted: 19 Feb 2014 04:11 AM PST
19.2.2014


Παρουσιάση - Εισαγωγή Ημερίδας
 Το ΓΕΕΘΑ Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος της Πολιτικής Άμυνας στον 21ο αιώνα». 
( σχετική πηγή: http://www.geetha.mil.gr/index.asp?a_id=1716&nid=3173 )

Σε συνεργασία μαζί με όλες τις ένοπλες δυνάμεις και τις δυνάμεις προστασίας του πολίτη κατάφερε και εκπλήρωσε μια πάρα πολύ καλή ημερίδα ενημέρωσης του κοινού και των ένστολων , στο θέμα διαχείρισης κρίσεων και πολιτικής άμυνας για την Ελλάδα, στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα.

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν πλήθος αξιωματικών κάθε ένοπλου και πολιτικού σώματος του κράτους, καθώς και αρκετή μερίδα του ειδικού τύπου.

Ειπώθηκαν διάφορα θέματα που αφορούν την κατάσταση του πλαισίου της πολιτικής άμυνας στην Ελλάδα, το θέμα αντιμετώπισης κρίσεων και καταστροφών με ειδικές αναφορές σε γεγονότα όπως αυτό της Κεφαλλονιάς.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε η παρουσίαση του κ. Μπαλωμένου που έθιξε το ζήτημα της επικοινωνίας και της ενημέρωσης/πληροφόρησης του κοινού μέσα από τα ΜΜΕ, με καθοριστικό και ικανοποιητικό τρόπο. 

Επίσης σημαντική η συμβολή των αξιωματικών των Ε.Δ. σε παρουσιάσεις που κατέδειξαν τα προβλήματα και προτάσεις (σ.σ. ειδικά το δεύτερο είναι σημαντικό καθώς σε αυτό πάσχει γενικώς το Ελληνικό περιβάλλον σε κάθε θέμα), αλλά και η παρουσίαση του δημοσιογράφου/συγγραφέα κ. Καμπουράκη, με αναφορές σε θέματα , όπως αυτό των Ιμίων αλλά και γενικότερα στην αντιμετώπιση προβλημάτων σε περιόδους κρίσεων σε Ειρήνη και Πόλεμο.

Παρουσιάστηκε επίσης και θέμα που έθιξε τις αντίστοιχες περιπτώσεις για την Κύπρο σε συνάρτηση με το Ελληνικό πλαίσιο και πως αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει σε συνεργασία.


Γενικό συμπέρασμα είναι πως η ημερίδα εξέπληξε ευχάριστα. Η παρουσία δεκάδων Ικάρων , Δοκίμων , Ευελπίδων , αξιωματικών κάθε σώματος (Ε.Δ., Πυροσβεστική, ΕΛ.ΑΣ, Πολιτική Προστασία) αλλά και η παρουσία της Εκκλησίας δια Ιεράρχη της , όπως και ο ειδικός τύπος, έδωσε μια πολύ καλή ελπίδα στο ότι επιτέλους κάτι κινείται στο θέμα διαχείρισης κρίσεων. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να εντοπίσω πολιτικό πρόσωπο, .. ίσως ήταν εκεί και να μην έγινε γνωστό.

Τα συγχαρητήρια στο ΓΕΕΘΑ και γενικότερα σε όλους τους συντελεστές για μια ημερίδα με πολύ καλή οργάνωση, στον κατάλληλο χώρο, που απευθυνόταν σε όλους , υπηρεσίες και πολίτες. Μακάρι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια, καθώς όπως ειπώθηκε και εκεί, "Το σημαντικό είναι να προσεγγίσει ο πολίτης την υπηρεσία και η υπηρεσία τον πολίτη έτσι ώστε να υπάρξει παραγωγικό αποτέλεσμα".

Για το Geopolitics.com.gr

Αλέξανδρος Νίκλαν
Σύμβουλος Θεμάτων Ασφαλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου