Ετικέτες

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Συνελήφθη ο Μπάμπης Βωβός για χρέη €7,05 εκα

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014


Ξεπερνούν τα 11 εκατ. ευρώ οι συνολικές οφειλές προς το Δημόσιο των επτά ατόμων που συνελήφθησαν.

Συνελήφθη εκ νέου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπάμπης Βωβός, της ομώνυμης εισηγμένης, για χρέη προς το δημόσιο ύψους 7,05 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει σε χρηματιστηριακή ανακοίνωση η εισηγμένη, "η διοίκηση της εταιρίας "ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ - ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.", σχολιάζοντας τη νέα σύλληψη του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της κ. Χαραλάμπους Βωβού, ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Η συγκεκριμένη σύλληψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια μηνυτήριων αναφορών από τις αρμόδιες φορολογικές υπηρεσίες που αφορούν σε οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο.

Η εταιρία έχει προβεί σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις τόσο με το Ελληνικό Δημόσιο όσο και με το ΙΚΑ, στα πλαίσια των οποίων κατά τη διάρκεια του 2013 κατέβαλε συνολικά ποσόν που υπερβαίνει τα 6 εκατ. ευρώ.

Στα πλαίσια της διαδικασίας υπαγωγής της εταιρίας στο Άρθρο 99 και μετά την εγκριτική απόφαση του Δικαστηρίου για το άνοιγμα της συνδιαλλαγής με τους πιστωτές, αναμένεται μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου η κατάθεση του επιχειρηματικού σχεδίου αναδιάρθρωσης, στο οποίο θα προβλέπεται – μεταξύ άλλων – η εφάπαξ εξόφληση όλων των οφειλών προς τους προνομιακούς πιστωτές (Ελληνικό Δημόσιο, ΙΚΑ και εργαζομένους), μέσω της πώλησης συγκεκριμένων ακινήτων που ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο της εταιρίας".

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, επτά (7) άτομα για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο.

Αναλυτικά:

1. Συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 81χρονος ημεδαπός, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος εταιρειών, για οφειλές προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 7.056.521,95 ευρώ.

2. Συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 72χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 3.297.972,14 ευρώ.

3. Συνελήφθη στα Καλύβια Αττικής, από αστυνομικούς του Τ.Α. Καλυβίων, 88χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 393.204,20 ευρώ. Επίσης σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης.

4. Συνελήφθη στον Άγιο Παντελεήμονα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα, 55χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 248.882,46 ευρώ.

5. Συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Συντάγματος, 59χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 154.029,74 ευρώ.

6. Συνελήφθη στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας, 81χρονη ημεδαπή, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 75.746,71 ευρώ.

7. Συνελήφθη στο Καπανδρίτι, από αστυνομικούς του Τ.Α. Καπανδριτίου, 38χρονος ημεδαπός, επιχειρηματίας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 53.683,78 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.


Πηγή :  euro2day.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου