Ετικέτες

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

O Ντέιβιντ Κάμερον ενθαρρύνει τους Βρετανούς να μάθουν κινέζικα


«Ηρθε η ώρα να δούμε πέρα από τα γαλλικά και τα γερμανικά»
Λονδίνο
Με μήνυμα προς τους Βρετανούς να ενθαρρύνουν περισσότερα παιδιά να μάθουν κινέζικα επέστρεψε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον από το Πεκίνο, διαπιστώνοντας πως η Κίνα θα είναι η «μεγαλύτερη οικονομία της υφηλίου» όταν ενηλικιωθούν.
Ο Κάμερον έφερε το μήνυμα στη Βρετανία μετά από τριήμερη επίσκεψή του στην Κίνα. Διαφήμισε τα κινέζικα (την μανδαρινική) ως γλώσσα του μέλλοντος, λέγοντας πως η «Βρετανία πρέπει να είναι συνδεδεμένη με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες, και αυτό περιλαμβάνει οι νέοι μας να μαθαίνουν τις γλώσσες που θα κλείνουν τις επιχειρηματικές συμφωνίες του αύριο».
«Όταν τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα τελειώσουν το σχολείο, η Κίνα θα έχει γίνει η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου» υποστήριξε, και εξήγησε πως «έχει έρθει η ώρα να δούμε πέρα από τα γαλλικά και τα γερμανικά».
Από τον επόμενο Σεπτέμβριο, η διδασκαλία ξένης γλώσσας θα γίνει υποχρεωτική και στα δημοτικά της Βρετανίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις, η γλώσσα που επιλέγεται για διδασκαλία είναι τα γαλλικά, και ακολουθούν τα γερμανικά.
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου