Ετικέτες

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ελληνική υπογραφή στο πιο σύγχρονο αεροδρόμιο της Ρωσίας


Πρόκειται για το αεροδρόμιο Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη, που χθες άνοιξε τις πύλες του νέου επιβατικού σταθμού του.
Σε λειτουργία τέθηκε χθες ο νέος επιβατικός σταθμός του πιο σύγχρονου αεροδρομίου της Ρωσίας, ο οποίος φέρει ελληνική υπογραφή.
Το έργο περιελάμβανε την κατασκευή νέου επιβατικού σταθμού, τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων εγκαταστάσεων του αεροδρομίου και την κατασκευή νέων κτηρίων για εμπορική χρήση, όπως εμπορικό κέντρο, ξενοδοχείο 5 αστέρων, χώρους στάθμευσης, κα.
Την ανάπτυξη, ανακατασκευή και λειτουργία του σταθμού ανέλαβε, από τον Απρίλιο του 2010 και για 30 χρόνια η κοινοπραξία “Northern Capital Gateway” στην οποία συμμετέχουν η εταιρεία Horizon Air Investments του Ομίλου Κοπελούζου, η γερμανική εταιρεία Fraport, η οποία διαχειρίζεται και λειτουργεί, μεταξύ άλλων, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και η ρωσική VTB Capital, μέλος του Ομίλου VTB ο οποίος αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κρατικούς τραπεζικούς ομίλους της Ρωσίας.
Το έργο, συνολικής επένδυσης 1,2 δισ. ευρώ, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και σπουδαιότερα έργα υποδομής στη Ρωσία και την Ευρώπη, καθώς το Διεθνές Αεροδρόμιο του Pulkovo αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ρωσίας, μετά από τα αεροδρόμια της Μόσχας και αναμένεται να καλύψει τα υψηλότερα διεθνή πρότυπα, να προωθήσει καινούριους προορισμούς και να αναπτύξει την εμπορική προοπτική του με απώτερο σκοπό να εξελιχθεί σε σημαντικό διεθνή αεροπορικό κόμβο στην Βαλτική αυξάνοντας το οικονομικό δυναμικό της ευρύτερης περιοχής.
Σημαντικό είναι επίσης ότι πρόκειται για το πρώτο έργο ΣΔΙΤ που υλοποιείται στην Ρωσική Ομοσπονδία. Με την ολοκλήρωση του συνόλου του έργου το αεροδρόμιο έχει την ικανότητα να εξυπηρετεί ετησίως 18 εκατομμύρια επιβάτες.

undefined

Ο Πρόεδρος του Ομίλου Κοπελούζου και Αντιπρόεδρος της Horizon Air Investment, Δημήτρης Κοπελούζος δήλωσε: «Είναι τιμή μας να συμμετέχουμε στην ανάπτυξη και στον εκσυγχρονισμό του νέου αεροδρομίου Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη.
Ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο στο οποίο, οι τρείς εταιρείες που συνεργαστήκαμε για την υλοποίησή του καταθέσαμε την εμπειρία μας, τις γνώσεις μας και την θέλησή μας προκειμένου να δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και υψηλού επιπέδου αεροδρόμιο, αντάξιο των αναγκών και της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Αγίας Πετρούπολης.
Είμαστε βέβαιοι ότι με την έναρξη λειτουργίας του το έργο θα αποφέρει σημαντικά οικονομικά και αναπτυξιακά οφέλη στην πόλη».
Πηγή : briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου