Ετικέτες

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Δημοσκόπηση Βουλγαρίας: Οι Βούλγαροι πολίτες δεν συμφωνούν με την άνευ όρων ένταξη των Σκοπίων



undefined
 
Οι Βούλγαροι πολίτες δεν συμφωνούν με την άνευ όρων υποστήριξη των Σκοπίων στην ΕΕ, σύμφωνα με το αποτέλεσμα μιας έρευνας: «Απόψεις και στάσεις των Βούλγαρων πολιτών σχετικά με το ζήτημα της ένταξης των Σκοπίων στην ΕΕ», η οποία θα παρουσιασθεί σε συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου.

Τα παραπάνω ανέφερε ο κοινωνιολόγος Γιούρι Ασλάνοφ, διευθυντής  του οργανισμού δημοσκοπήσεων «АФИС».
 
«Η μελέτη εκτελέστηκε για πρώτη φορά σε ένα φάσμα διαμετρικά αντίθετων, πολιτικά, θέσεων των Βουλγάρων πολιτών, στο θέμα των Σκοπίων και στη διαχείριση του θέματος αυτού.
 
Οι πολίτες της Βουλγαρίας αισθάνονται, σαφώς, κοντά στο λαό των Σκοπίων και νοιώθουν πραγματική συμπάθεια για τους πολίτες του νοτιοσλαβικού κράτους. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη λόγω του μεγάλου αριθμού των νοικοκυριών που έχουν δεσμούς συγγένειας και κοινές ρίζες από το παρελθόν, που σχετίζεται με την περιοχή των Σκοπίων.
 
Από την άλλη πλευρά, όμως,  έχουν έντονα πολιτικές αντιρρήσεις με τη στάση των κυβερνόντων των Σκοπίων, των θεσμικών οργάνων, της δημόσιας διοίκησης και της πολιτικής που ακολουθείται», εξήγησε ο κοινωνιολόγος Γιούρι Ασλάνοφ.
 
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, οι Βούλγαροι πολίτες επιμένουν  ότι πρέπει να υπογραφεί  η συμφωνία σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ της Βουλγαρίας και των Σκοπίων και ότι πρέπει οι αρχές της νοτιοσλαβικής χώρας να αναλάβουν ορισμένες υποχρεώσεις έναντι των παραμορφώσεων στην πολιτική και στην εκπαίδευση στη χώρα, αναφέρει η μελέτη, όπως επεσήμανε ο Γιούρι Ασλάνοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου