Ετικέτες

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Σχολείο για νεοαφιχθέντες μαθητές από την Ελλάδα δημιουργεί η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης


greek_australian_flags_818931937
Ενημερωτική συνάντηση με νεοαφιχθέντες γονείς από την Ελλάδα για τη λειτουργία του νέου ελληνικού σχολείου, είχε η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Μελβούρνης και Βικτώριας, που είναι ο μεγαλύτερος φορέας διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στη Βικτώρια.
Όπως είναι γνωστό, η Κοινότητα ανέλαβε την πρωτοβουλία λειτουργίας ενός νέου ελληνικού σχολείου, που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθητές που έχουν έρθει πρόσφατα από την Ελλάδα και τα ελληνικά είναι η πρώτη τους γλώσσα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης του Γενικού Προξενείου Βασίλης Γκόκας, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας, εκπαιδευτικοί και γονείς.
Τους γονείς και τους προσκεκλημένους καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την ανταπόκρισή τους, ο επικεφαλής της Επιτροπής λειτουργίας του νέου σχολείου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας Νίκος Ντάλλας.
H εκπαιδευτικός και μέλος της οργανωτικής επιτροπής του σχολείου Μαρία Μπακαλίδου, αναφέρθηκε στους στόχους του νέου σχολείου, στον τρόπο λειτουργίας του, στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στο πρόγραμμα διδασκαλίας.
Όπως είπε, το νέο σχολείο δημιουργείται για να καλύψει μια ανάγκη που δεν καλύπτεται σήμερα από τα υπάρχοντα σχολεία. Τόνισε ότι θα είναι στελεχωμένο με εκπαιδευτικούς από την Ελλάδα, που θα γνωρίζουν τις ιδιαίτερες ανάγκες των παιδιών.
(Πηγή: ana-mpa)
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου