Ετικέτες

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Δωρεάν εισιτήριο μόνο για “Eλληνάκια”



undefined
Διεθνώς ρεζίλι, για πολλοστή φορά, γίνεται η χώρα μας και μάλιστα στον πυρήνα της τουριστικής ναυαρχίδας της Κρήτης, τα Χανιά, μετά το νέο κρούσμα υστερικής εθνικιστικής βαρβαρότητας κατά τουριστών.
Το πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής. Αυτόπτης μάρτυρας μία συντάκτρια του flashnews.
Oικογένεια Ρώσων επισκέφθηκε τα Χανιά, σε μία περίοδο που η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, ο τουρισμός, βιώνει καλύτερες ημέρες και προσδοκά σε υψηλά έσοδα, ένεκα του θολού οικονομικού τοπίου που έχει διαμορφωθεί στην αγορά.
Η εμπειρία της ήταν τραγική. Επιβιβάστηκε σε λεωφορείο, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Καλύβες-Χανιά. Ο άνδρας με τα δύο μικρά παιδιά μπήκαν πρώτοι και τελευταία η σύζυγος, η οποία και ρώτησε στα Αγγλικά τον οδηγό εάν πληρώνουν εισιτήριο και τα ανήλικα.
Ο οδηγός έδειξε να μην καταλαβαίνει και επιτακτικά της ζήτησε
να πληρώσει και να καθίσει, οπότε η επιβάτης (και δημοσιογράφος) του μετέφρασε την ερώτηση και ο οδηγός εξέπληξε τους πάντες απαντώντας: «Παιδιά έως 5 ετών δεν πληρώνουν, αλλά αυτό ισχύει μόνο για τα Ελληνάκια, όχι για τα τουριστάκια».
Η Ρωσίδα δεν αντελήφθη την απάντηση και προχώρησε στη θέση της, αλλά ο διάλογος συνεχίστηκε με την επιβάτιδα, που ζήτησε να μάθει γιατί δεν ισχύει η έκπτωση για τους τουρίστες, για να εισπράξει ως απάντηση το ότι «να πας να ρωτήσεις τον πρωθυπουργό. Ο νόμος είναι ελληνικός και ισχύει για τα Ελληνάκια»…
«O κατάλογος είναι κοινός για όλους»
undefined
Χθες έγινε καταγγελία στα ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου, εκ μέρους των οποίων ο προϊστάμενος προσωπικού κ. Παπουτσάκης διαβεβαίωσε ότι «δεν ισχύει καμία διαφοροποίηση, ο κατάλογος είναι κοινός για όλους, μέχρι 5 ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο, από 6 και πάνω πληρώνουν ολόκληρο εισιτήριο». Παράλληλα, υποστήριξε ότι τον Μάρτιο έγιναν στους οδηγούς σεμινάρια για τους κανόνες που θα πρέπει να ακολουθούν, συμπεριλαμβανομένων και κανόνων συμπεριφοράς, απέναντι στους επιβάτες, καθώς επίσης και μαθήματα Αγγλικών, για να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες της τουριστικής περιόδου…
«Δυσφημεί τη χώρα»
Το zougla.gr επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Χανίων, κ. Νίκο Ξενίδη, ο οποίος έκανε λόγο για απαράδεκτο περιστατικό, το οποίο δεν δυσφημεί μόνο την Κρήτη αλλά ολόκληρη τη χώρα.
undefined
«Δεν ξέρω αν υπάρχει ο συγκεκριμένος νόμος. Ό,τι κι αν ισχύει, ο οδηγός όφειλε να συμπεριφερθεί με τελείως διαφορετικό τρόπο, ειδικά όταν πρόκειται για μικρά παιδιά. Θα πρέπει να ενημερωθεί η διοίκηση του ΚΤΕΛ. Με τη στάση του δεν δυσφημεί μόνο την Κρήτη αλλά όλη την Ελλάδα» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για ένα ρατσιστικό επεισόδιο, το οποίο είναι κατακριτέο και σε μία τόσο φιλόξενη χώρα, όπως η Ελλάδα, δεν αρμόζουν τέτοιες συμπεριφορές. Η αγένεια, η ασυνέπεια, η εκμετάλλευση θα συνοδεύουν τις αναμνήσεις των Ρώσων τουριστών, οι οποίοι προφανώς δεν περίμεναν να βρεθούν αντιμέτωποι με την ακραία στάση του εν λόγω οδηγού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου