Ετικέτες

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ...!!!Αθάνατοι με σώματα Ρομπότ μέχρι το 2035;??


Ο Dimitry Itskov που πολλοί ίσως να θυμάστε από το ‘2045 Initiative‘, συνεχίζει τα μεγαλεπίβολα του σχέδια περί αθανασίας υποσχόμενος ότι σε μερικά χρόνια από τώρα το πέρασμα στην αιωνιότητα θα είναι εφικτό ανταλλάσσοντας το σώμα μας με αυτό ενός τεχνητού ρομπότ…

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, στα επόμενα 2-7 χρόνια θα δημιουργούνται τεχνητά ρομποτικά σώματα (avatars) πιστά αντίγραφα των δικών μας και ικανά να χειρίζονται αντικείμενα και να αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον όπως ακριβώς και ο άνθρωπος. Το επόμενο και δυσκολότερο βήμα έρχεται αμέσως μετά (5-10 χρόνια) και είναι η μεταμόσχευση του ανθρώπινου εγκεφάλου στο σώμα-ρομπότ ενώ μέχρι το 2035 η ανθρώπινη προσωπικότητα θα έχει μεταφερθεί πλήρως σε αυτό.

Με τον τρόπο αυτό, ο Itskov ισχυρίζεται ότι η διάρκεια της ζωής μας θα επεκταθεί για αρκετές εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια. Οι υποσχέσεις του Ρώσου επιχειρηματία δεν άφησαν ασυγκίνητη ούτε την επιστημονική κοινότητα, με τα MIT, UC Berkeley και άλλα πανεπιστήμια να ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το project που ετοιμάζει.

Την εβδομάδα που διανύουμε ο Itskov έχει προγραμματίσει τα αποκαλυπτήρια ενός ρομποτικού αντίγραφου του κεφαλιού του που σχεδίασε ο David Hanson.



Πηγή :  periergaa.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου