Ετικέτες

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Επεισόδια στη Λάρισα- Πέταξαν καφέδες και νερά σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής που πήγε να δώσει αίμα «μόνο για Έλληνες»


Αυτό το ιστολόγιο
Αυτό το ιστολόγιο
 
 
 
 

Παραλίγο να «πιαστούν στα χέρια» οπαδοί και μέλη της Χρυσής Αυγής, καθώς το πρωί του Σαββάτου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, είχαν προαναγγείλει αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες», με πολλές αντιρατσιστικές οργανώσεις να συγκεντρώνονται έξω από το νοσοκομείο.

Οι τόνοι ανέβηκαν, όταν εμφανίστηκε στο νοσοκομείο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώτης Ηλιόπουλος, καθώς οι διαμαρτυρόμενοι εκσφενδόνισαν προς το μέρος του καφέδες και μπουκάλια με νερό, ενώ σημειώθηκαν και έντονες λεκτικές αψιμαχίες, ωστόσο η παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων απέτρεψε μια πιθανή σύρραξη.

Μετά την ολοκλήρωση της αιμοδοσίας, οι οπαδοί και τα μέλη της «Χρυσής Αυγής» αποχώρησαν με την συνοδεία αστυνομικών, ενώ ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Λάζαρος Μακρής, δήλωσε ότι το αίμα που έδωσαν τα στελέχη της Χρυσής Αυγής, θα διατεθεί όπου κρίνει απαραίτητο το νοσοκομείο, χωρίς φυλετικούς ή άλλους περιορισμούς.

Ενταση και στην Τρίπολη

Αναταραχή και μικροεπεισόδια στην προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσει αιμοδοσία μόνο για Ελληνες σημειώθηκαν και στην Τρίπολη.

Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό δεν επέτρεψαν στα μέλη του ακροδεξιού κόμματος να εισέλθουν στους χώρους του νοσοκομείου, ενώ έξω από το τμήμα επειγόντων περιστατικών του Παναρκαδικού νοσοκομείου μέλη του ΠΑΜΕ διαμαρτύρονταν για τη ρατσιστική, όπως τη χαρακτήρισαν κίνηση της Χρυσής Αυγής.

Ενταση δημιουργήθηκε όταν μέλη της Χρυσής Αυγής φέρονται να επιτέθηκαν σε δημοσιογράφο που κάλυπτε τα γεγονότα και να του ζήτησαν να σβήσει τα πλάνα που «τραβούσε» με το κινητό του τηλέφωνο προκειμένου να μη φανούν τα πρόσωπά τους. Ο εκπρόσωπος της Χ.Α. αρνήθηκε πως υπήρξε χειροδικία κατά του δημοσιογράφου και υποστήριξε πως η κίνηση της αιμοδοσίας είχε καθαρά ανθρωπιστικό χαρακτήρα.

Στο Παναρκαδικό νοσοκομείο ήταν παρών και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Γιώργος Παπασταματάκης, ο οποίος ενημέρωσε τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής για τη νομοθεσία που ισχύει στην αιμοδοσία επισημαίνοντάς του πως «το αίμα δεν είναι προϊόν».

Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας σε ανακοίνωσή του για το επεισόδιο στο Παναρκαδικό νοσοκομείο, σημειώνει ότι, «η αναίτια αυτή επίθεση, σύμφυτη με τον χαρακτήρα και την πρακτική της ναζιστικής-εγκληματικής οργάνωσης, που τα μέλη της βρίσκονταν στο χώρο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου για μια υποτίθεται «ανθρωπιστική προσφορά», δείχνει περίτρανα την υποκρισία και τους στόχους της».

Προσθέτοντας πως, «για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η εγκληματική δράση αυτής της οργάνωσης, που αποτελεί σοβαρή απειλή για την κοινωνία μας και τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού μας».


Πηγή :  http://kapistri.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου