Ετικέτες

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Πονηρός ο όψιμος «έρωτας» του Σόιμπλε για την Ελλάδα

 

 Η Άνγκελα Μέρκελ στηρίζει τον Αντώνη Σαμαρά και τον δείχνει ως καλό μαθητή για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη εν όψει των γερμανικών εκλογών -    Ποιος παροπλισμένος πολιτικός δεν κρύβει την ενόχλησή του για την ελληνο-γερμανική προσέγγιση που εξανεμίζει τις τελευταίες φιλοδοξίες του
ΣΟΙΜΠΛΕ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ,, ΕΛΛΑΔΑ
Ξάφνιασε πολλούς ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με τα καλά λόγια που για πρώτη φορά είπε για την Ελλάδα. Η αισιοδοξία του κ. Σόιμπλε για την πορεία των πραγμάτων στην χώρα μας και η πολιτική στήριξη που απλόχερα δίνει στην ελληνική κυβέρνηση, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι.
Η Ελλάδα αποτελεί για την Γερμανία την «προμετωπίδα» της σκληρής πολιτικής λιτότητας που επιβάλλει η καγκελάριος κ. Άνγκελα Μέρκελ σε ολόκληρη την Ευρώπη ως μοντέλο διαχείρισης της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη. Τόσο η κ. Μέρκελ, όσο και ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχουν κάθε λόγο να θέλουν να πιστεύουν ότι η χώρα μας βρίσκεται σε καλό δρόμο, καθώς αν έλεγαν το αντίθετο αυτό θα σήμαινε την αποδοχή της άποψης ότι το μοντέλο πολιτικής τους κατέρρευσε.
Η πραγματικότητα είναι ότι η πολιτική και κυβερνητική νομενκλατούρα στην Γερμανία έχει επενδύσει πολλά στην Ελλάδα. Και η επένδυση δεν είναι μόνο χρηματική μέσω των δανείων προς την χώρα μας, αλλά και πολιτική. Όσο η Μέρκελ πείθει ότι το πείραμα στην Ελλάδα αποδίδει και ότι σταδιακά υπάρχουν κάποιες ισχνές ελπίδες για ανάπτυξη, τόσο η Γερμανία θα υπεραμύνεται τον απάνθρωπων πολιτικών λιτότητας που θέλει να επιβάλλει στην Ευρώπη.
Η… ανάγκη της Μέρκελ
Με άλλα λόγια, το να συνεχίζει να κρατείται η Ελλάδα στην επιφάνεια για να μην βουλιάξει, καθίσταται σε πολιτική ανάγκη για την καγκελάριο Μέρκελ λίγους μήνες πριν από τις γερμανικές εκλογές. Οι ενέσεις αισιοδοξίας για την κατάσταση στην Ελλάδα, δεν γίνονται γιατί ξαφνικά μας αγάπησε η Γερμανία και η πολιτική ηγεσία της. Αλλά γίνονται γιατί συμφέρει αυτήν την στιγμή πολιτικά την Γερμανίδα καγκελάριο, η οποία ήδη δέχεται χτυπήματα για τις πολιτικές λιτότητες που εμφορεί στην Ευρώπη.
Από αυτό  φυσικά επωφελείται και ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. Η καγκελάριος της Γερμανίας συμπαθεί ιδιαίτερα τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος έχει αποδειχθεί πιο «φιλο-γερμανός» από οποιονδήποτε άλλο που έχει περάσει από την ηγεσία της Ελλάδας τις τελευταίες δεκαετίες. Η ηγεσία του Βερολίνου έχει μετατρέψει τη χώρα μας σε γερμανικό προτεκτοράτο. Ο ρόλος του κ. Σαμαρά για να συμβεί αυτό θεωρείται καταλυτικός, ειδικά τους τελευταίους μήνες.
Οι θετικές μνείες των Γερμανών προς τον πρωθυπουργό μάλιστα έχουν αρχίσει κι ενοχλούν ένα πρόσωπο που ήθελε να παίξει ρόλο ακόμα και σαν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως λένε πολιτικοί κύκλοι. Πρόκειται για τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη, ο οποίος θα ήθελε να είναι ο πρωτεργάτης των ελληνο-γερμανικών σχέσεων με τις επαφές που είχε επί των ημερών του με τον κ. Γκέχαρντ Σρέντερ και έφεραν πιο κοντά στη σφαίρα επιρροής του Βερολίνου τη χώρα μας.
Τα πολιτικά παιχνίδια της Γερμανίας και της ελληνικής κυβέρνησης, απέχουν χιλιόμετρα όμως από την δύσκολη ελληνική πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες καθημερινά. Και αυτή η δύσκολη πραγματικότητα δεν «γλυκαίνεται» ούτε με τα ευχολόγια της κυβέρνησης για δήθεν επιστροφή στην ανάπτυξη, ούτε πολύ περισσότερο από τα «ξεροκόμματα» αισιοδοξίας που μας σκορπίζει η Γερμανία του κ. Σόιμπλε, λες και απευθύνεται σε ιθαγενείς. Λες και η πολιτική είναι διαφήμιση με τον «τζάμπα» στον παραμυθένιο κόσμο των υποσχέσεων…
Read more: http://www.newsbomb.gr/chrhma/story/302430/poniros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου