Ετικέτες

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

ΠΩΛΕΙΤΑΙ στρατιωτικός εξοπλισμός μέσω ιστοσελίδας

 
 

 

 

EurActiv.gr
Μια νέα ηλεκτρονική αγορά «e-bay» πώλησης, ή ανταλλαγής τανκς και μαχητικών αεροσκαφών θέλουν να στήσουν οι χώρες της ΕΕ, σε μια προσπάθεια να πάρουν την μεγαλύτερη δυνατή αξία από την αμυντική βιομηχανία που συρρικνώνεται συνεχώς.Η ιστοσελίδα eQuip θα παράσχει δυνατότητες ηλεκτρονικών πωλήσεων του υφιστάμενου στρατιωτικού υλικού και μελλοντικά ίσως και του εξοπλισμού από τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν, τόνισε αξιωματούχος που μίλησε σε δημοσιογράφους, διατηρώντας την ανωνυμία του. «Αναμένουμε να υπάρξει πλεόνασμα στον εξοπλισμό που θα έρθει από το Αφγανιστάν και πιθανώς θα είναι διαθέσιμος μέσω του eQuip», υπογράμμισε.


Μέχρι 200,000 οχήματα και στρατιωτικά κοντέινερ θα αποσυρθούν τα επόμενα δύο χρόνια.
Ο αξιωματούχος είπε ότι η ιστοσελίδα eQuip θα λειτουργήσει τους επόμενους μήνες.
Οι δυτικές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις έχουν ήδη υποχρεωθεί να πωλήσουν στρατιωτικό εξοπλισμό εξαιτίας των περικοπών στην άμυνα.

Η Βρετανία για παράδειγμα έκανε συμφωνία το 2011 ύψους 141εκ € για την πώληση 72 αεροσκαφών Harrier στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ για χρήση ως ανταλλακτικά, ενώ η Ρουμανία σχεδιάζει σύμφωνα με πληροφορίες να αγοράσει μεταχειρισμένα F-16 από την Πορτογαλία.Τη Δευτέρα συναντήθηκαν οι υπουργοί άμυνας της ΕΕ για να συζητήσουν τρόπους προώθησης της πολυεθνικής αμυντικής συνεργασίας σε μια προσπάθεια να μειώσουν τα κόστη.

Αναμένεται να υιοθετήσουν ένα νέο κώδικα συμπεριφοράς που θα καταστήσει την κοινή χρήση των στρατιωτικών δυνατοτήτων διαφόρων κρατών μελών ως κεντρικό στοιχείο για τον ευρωπαϊκό στρατιωτικό σχεδιασμό.
EurActiv με Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου